Alcácer do Sal ligt gracieus op de rechteroever van de Sado rivier in de Alentejo Regio van Portugal. Waar de heuvels zachtjes omhoog lopen ligt al sinds het begin der tijden een nederzetting. Archeologische resten uit de Neolitische periode zijn hier gevonden, naast resten van de Griekse, Fenesische en andere Mediterraanse volkeren die hier hebben geleefd. Door de Romeinen werd ze Salacia Urbs Imperatoria genoemd. Toen was deze locatie al van groot belang voor het rijk dankzij haar fantastische locatie aan de Sado rivier. Hierdoor was Alcácer do Sal een belangrijke doorvoerplaats. Het werd primair gebruikt om lokale producten (zoals meel, olijfolie en wijn) naar andere delen van het Romeinse rijk te transporteren. In die tijd was Alcácer do Sal één van de meest belangrijke binnenlandse havens op het westerse schiereiland en bracht ze haar reputatie als zoutvervaardiger (vandaar de toevoeging van Sal (zout) aan haar naam) verder tot stand. Hoewel haar militaire en handelsbelang tegenwoordig van minder belang zijn heeft Alcácer do Sal haar benijdenswaardige schoonheid behouden. Vanaf het kasteel naar het zuiden zit een scherpe bocht in de Sadorivier, waar irrigatie mogelijk is van het groene stukje land waar de grote Alentejo vlakte begint.

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo kust

Geniet van de zon, zee en het strand tijdens deze Fly Drive rondreis door Portugal. Vanuit Lissabon reist u via het bourgondische Alentejo naar de zandstranden met imposante rotsformaties in de Algarve. Onderweg geniet u van de mooiste zonsondergang en ontdekt u de afgelegen baaitjes die omringd zijn door indrukwekkende kliffen.

Per persoon vanaf €660,-

 

Rondreis

Rondreis Alentejo Compleet

Verken ongerept Alentejo tijdens een Fly Drive Rondreis langs alle hoogtepunten van de best bewaarde regio van Portugal. Bewonder o.a. kastelen in Lissabon en Elvas, Romeinse ruïnes in Évora, idyllische stranden in Vila Nova de Milfontes en laat u verrassen door de Portugese cultuur.

Per persoon vanaf €607,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden Portugal

Maak kennis met de ongerepte Alentejo regio tijdens onze Midden Portugal Fly Drive pousada rondreis. Bewonder het Alentejo landschap vol kurkeiken en olijfbomen en overnacht in bijzondere, historische pousadas.

Per persoon vanaf €854,-