Welkom op onze reis blog waar u reisinspiratie voor en door reizigers van Vakantie Portugal kunt vinden!

Portugese wijn en eten

Portugese wijn en eten

12-02-2024

In Portugal groeien meer dan 250 druivensoorten die voor de wijnproductie gebruikt worden. Deze enorme rijkdom aan verschillende druiven heeft het land te danken aan een lange traditie van wijnmakerij, die volgens archeologen teruggaat tot de Bronstijd. Feniciërs, Romeinen, Moren, Germanen, Fransen en Spanjaarden lieten allemaal hun stempel achter op de lokale wijnmakerij. Vervolgens zorgde een lange periode van isolatie ervoor dat Portugal maar weinig uitwisselde met andere wijnproducenten als Spanje en Frankrijk, met als gevolg dat de Portugese wijnmakers zich vooral concentreerden op de unieke smaken in hun eigen druivensoorten.

lees meer
Fado in Portugal

Fado in Portugal

10-02-2024

Fado is traditionele volksmuziek die populair is in het gebied rondom Lissabon in Portugal. De muziek is melancholisch en bestaat uit instrumenten zoals gitaren en mandolines en één fadista die poëtische liederen zingt over de donkere kant van de liefde, de dood en verdriet. De muziek kan af en toe ook wat humor bevatten. Wie live wil luisteren naar fado in Portugal, moet naar Lissabon of Coimbra gaan maar in andere steden zoals Porto en Evora kunt u ook veel goede fadorestaurants vinden.

lees meer
Pastéis de nata

Pastéis de nata

05-02-2024

Een van de populairste dingen in Portugal zijn de Portugese custardgebakjes (taartjes van room)! De lokale bevolking noemt ze pastéis de nata en ze worden werkelijk overal verkocht in Portugal! Tijdens uw vakantie in Portugal moet u ze toch minimaal één keer geprobeerd hebben.

lees meer
Ontzagwekkende kastelen en paleizen in Portugal

Ontzagwekkende kastelen en paleizen in Portugal

03-02-2024

Portugal is een klein land, dus logischerwijze telt het niet zo veel kastelen als andere Europese landen. Maar wat Portugal in kwantiteit tekort komt, maken ze ruimschoots goed aan kwaliteit. Deze middeleeuwse kastelen en forten lijken puur gebouwd te zijn om de hedendaagse ansichtkaarten te sieren.

lees meer
De mooiste uitzichten van Portugal

De mooiste uitzichten van Portugal

26-01-2024

In Portugal kunt u genieten van talloze landschappen en uitzichtpunten. Van vredige uitzichten in Lissabon tot de wilde zonsondergangen aan de Portugese kust: al deze landschappen zijn adembenemend. Portugal heeft de mooiste kastelen, bergen, kliffen en dorpjes te bieden. Zorg ervoor dat u niets mist, zodat u kunt genieten van de pracht van Portugal.

lees meer
Beste stranden van Portugal

Beste stranden van Portugal

25-01-2024

Er zijn talloze redenen waarom we zo dol zijn op Portugal, en één daarvan is de grote verscheidenheid aan stranden. Naar onze mening heeft Portugal de beste stranden van Europa – en het beste is misschien wel dat veel van die stranden nog niet door het grote publiek ontdekt zijn! De megaresorts in de Algarve staan bekend om hun prachtige witte zand, maar er zijn zelfs nog mooiere stranden die voorlopig verborgen zijn gebleven voor de toeristenindustrie. In dit artikel bespreken we een aantal van die stranden, gesorteerd per regio.

lees meer
Algarve Vakantietips & Bezienswaardigheden

Algarve Vakantietips & Bezienswaardigheden

23-01-2024

De Algarve is een gebied in het zuiden van Portugal dat door reizigers druk bezocht wordt, zeker in de zomermaanden. Deze bijzondere regio heeft vakantiegangers dan ook veel te bieden! Het landschap is prachtig: flinke rotspartijen en paradijselijke strandjes aan de Atlantische Oceaan wisselen elkaar af. Even gevarieerd zijn de plaatsen waar u als bezoeker kunt verblijven: u kunt voor kleinschalige, authentieke dorpjes kiezen, maar ook voor grotere vakantieoorden waar u beschikking hebt over alle mogelijke voorzieningen. Hier vindt u vaak ook prachtige golfbanen, waar liefhebbers vanuit heel Europa voor naar de Algarve afreizen.

lees meer
Porto Vakantietips & Bezienswaardigheden

Porto Vakantietips & Bezienswaardigheden

22-01-2024

Porto (ook wel Oporto genoemd) is een stad in het noorden van Portugal, de op één na grootste stad van het land. Er wonen maar liefst twee miljoen mensen, en sinds de stad in 2001 culture hoofdstad van Europa was, hebben ook buitenlandse bezoekers steeds meer interesse in Porto. Iets verder naar het zuiden, aan de overkant van de rivier de Douro, ligt ook de plaats Vila Nova de Gaia, waar de bekende portwijnen geproduceerd worden. Op de talloze terrasjes langs de Douro kunt u deze wereldberoemde wijn zelf komen proeven!

lees meer
Lissabon Vakantietips & Bezienswaardigheden

Lissabon Vakantietips & Bezienswaardigheden

21-01-2024

Lissabon is niet alleen de hoofdstad van Portugal, maar met drie miljoen inwoners is het ook meteen de grootste stad van het land. Lissabon ligt aan de Atlantische Oceaan en is gebouwd op heuvels, wat ervoor zorgt dat wijken soms op heel verschillende hoogtes liggen. Het historische centrum, Baixa, is de plaats waar de meeste bezienswaardigheden van deze stad te vinden zijn. Andere hoogtepunten van Lissabon liggen wat verder weg, maar dankzij het uitstekende openbare vervoer zijn die doorgaans alsnog goed te bereiken. Een andere wijk die zeker het bezoeken waard is, is Bairro Alto, naast Baixa. Bairro Alto is de perfecte plek om gezellig uit te gaan of een restaurantje te bezoeken. Je bereikt dit gedeelte van de stad met een dertig meter hoge lift vanuit het centrum.

lees meer
Madeira Vakantietips & Bezienswaardigheden

Madeira Vakantietips & Bezienswaardigheden

18-01-2024

Madeira is een Portugees eiland dat gelegen is in de Atlantische Oceaan, zo’n 1000 kilometer van de Portugese kust. Het is een rustige en authentieke regio: bezoekers komen vooral naar het eiland om van de prachtige natuur te kunnen genieten. De exotische flora en fauna maken Madeira een waar paradijs voor wandelliefhebbers; u kunt er bijvoorbeeld de kanarie overal in het wild tegenkomen. De relatief ruige kust maakt het eiland ongeschikt voor een zon- en strandvakantie – er is immers nauwelijks strand – en daarom is er nauwelijks massatoerisme op Madeira. De dorpen op het eiland zijn dan ook bijzonder authentiek! Wijnliefhebbers kennen de naam Madeira waarschijnlijk ook van de gelijknamige wijn; die mag alleen in dit gebied geproduceerd worden en is daarom ook overal op het eiland verkrijgbaar.

lees meer
Coimbra Vakantietips & Bezienswaardigheden

Coimbra Vakantietips & Bezienswaardigheden

16-01-2024

Coimbra heeft een rijke geschiedenis die nog overal in de stad terug te zien is. In de middeleeuwen, toen de plaats nog als Aeminium bekend stond, was Coimbra zelfs even de hoofdstad van Portugal. Vooral dankzij de plaatselijke universiteit is er van de geschiedenis van de afgelopen zeven eeuwen nog veel bewaard gebleven! En die universiteit zorgt er ook voor dat de stad in het heden levendig blijft, dankzij de duizenden studenten die in deze historische stad leven in de brouwerij komen brengen. Het is vooral aan deze studenten te danken dat Coimbra zo’n rijke horecasector heeft: aan clubs, bars en restaurants ontbreekt het zeker niet. Ook op het gebied van festivals heeft de stad veel te bieden; niet voor niets treken jaarlijks weer massa’s bezoekers naar de stad tijdens het ‘Festa das Latas of Queima das Fitas’. Maar ook wie wat meer rust zoekt, kan in Coimbra goed terecht. Met prachtige parken als de Penedo da Saudade, het Santa Cruz Park, de Mata Nacional do Choupal en de universitaire botanische tuin is er altijd wel een mooi plekje om wat meer stilte op te zoeken.

lees meer
Portugal Vakantietips & Bezienswaardigheden

Portugal Vakantietips & Bezienswaardigheden

05-01-2024

Met een zonnig en mild klimaat en een prachtige kuststrook is het niet verrassend dat Portugal in alle jaargetijden druk bezocht wordt door vakantiegangers van over de hele wereld. Het land heeft een lange geschiedenis en biedt dan ook uniek cultureel erfgoed, samen met een prachtig en afwisselend landschap waar altijd wel iets te doen is. Voeg daarbij nog de combinatie van traditie en moderniteit, het heerlijke eten, de beroemde Portugese wijnen en de gastvrije bevolking – en het wordt duidelijk dat Portugal de perfecte bestemming is voor een heerlijke vakantie.

lees meer
Vakantie Portugal 2024

Vakantie Portugal 2024

03-01-2024

Reis naar Portugal om te genieten van het goede leven - A Vida Boa. Laat uzelf gaan en ervaar alles wat Portugal te bieden heeft: de verschillende landschappen, de aroma’s en smaken van de Portugese gastronomie, de geluiden van de natuur, van fado en de gitaar, of van de wellnessbehandelingen bij uitstekende spa’s en thermale baden.

lees meer
Azoren Vakantietips & Bezienswaardigheden

Azoren Vakantietips & Bezienswaardigheden

02-01-2024

Wie op zoek is naar zon, zee en avontuur zal op de Portugese Azoren een heerlijke vakantie beleven. De negen eilanden van deze eilandengroep – Corvo, Flores, Faial, Pico, São Jorge, Graciosa, Terceira, São Miguel en Santa Maria – bieden dankzij hun vulkanische aard spectaculaire uitzichten en prachtige landschappen met kratermeren. Bekende meren zijn bijvoorbeeld de Caldeira das Sete Cidades of het Lagoa do Fogo. Op de zwarte en goudgele stranden is het ook heerlijk zonnen dankzij het tropische klimaat, dat zeker in de zomer voor lekker warme dagen zorgt. Wel regent het af en toe, maar dat heeft ook weer zijn voordelen: het zorgt voor de beroemde rijkelijk begroeide berghellingen, waarop heerlijk gefietst en gewandeld kan worden. Zo bieden de Azoren iedereen de vakantie van zijn dromen!

lees meer