05-02-2024
Een van de populairste dingen in Portugal zijn de Portugese custardgebakjes (taartjes van room)! De lokale bevolking noemt ze pastéis de nata en ze worden werkelijk overal verkocht in Portugal! Tijdens uw vakantie in Portugal moet u ze toch minimaal één keer geprobeerd hebben.

Beste plekken voor de knapperige Portugese gebakjes -      Pastéis de nata

Pastéis de nata zijn in Lissabon overal verkrijgbaar. Toch zijn er een paar winkeltjes waar u de “echte” kunt krijgen. We raden de winkels hieronder aan omdat de Pasteis de nata die hier verkocht worden van bijzonder goede kwaliteit zijn, extra vers zijn of omdat ze al 100 tot 200 jaar op die plek verkocht worden.

Pasteis de Belem Lissabon Portugal

Pastéis de Belem is de beroemdste banketbakkerij van Portugal. Dit winkeltje is in 1837 opgericht en beweert 20 tot 30 duizend gebakjes per dag te verkopen! Tijdens uw vakantie in Lissabon moet u Pastéis de Belem proeven....ze zijn hier absoluut heerlijk! 
Manteigaria, in dit 100 jaar oude gebouw worden meer dan 4000 gebakjes per dag verkocht. Als u in het lagergelegen deel van de stad of in Chiado bent en u heeft geen tijd om Belem te bezoeken is dit het beste alternatief.
Nata Lisboa vindt u in het lagergelegen deel van Lissabon. Het is geopend in 2011 en de gebakjes hier zijn smakelijk, warm en vers bereid!
Confeitaria Nacional ligt in een erg centraal gebied (het Figuieiraplein, naast Rossio). Het is de oudste banketbakkerij (Confeitaria) in Lissabon, opgericht in 1829. Ze verkopen verschillende taarten en gebakjes, waaronder de “Pastel de Nata”. U zult ook verleid worden door de andere producten die ze hier verkopen, want alles ziet er heerlijk uit!
Pastelaria Aloma is in 2012, 2013 en 2015 uitgeroepen tot de beste custardgebakjesbakker van Lissabon. Ze zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Pastelaria Aloma is opgericht in 1943 in een typische wijk in Lissabon: Campo de Ourique. Het is bekend bij de lokale bevolking, maar de toeristen hebben het nog niet ontdekt. Pastelaria Aloma heeft recent uitgebreid naar andere delen van de stad, waaronder de nieuwe Time Out Market in Lissabon. 

Pastéis de nata eten in Lissabon