Het midden van Portugal is bij veel reizigers niet heel bekend. Dat is jammer, want ‘Centro de Portugal’ is een prachtig gebied waarin u onder andere adembenemende natuur en prachtige historische monumenten terugvindt. Zo ligt het beroemdste natuurgebied van Portugal, de Serra da Estrela, in deze omgeving. Ook de tientallen historische dorpjes bij de Spaanse grens, met hun rijke oorlogsgeschiedenis, zijn prachtig om te zien. Met deze bezienswaardigheden en een mild warm klimaat is het gebied ideaal voor actieve wandel en fiets vakanties of een fly drive rondreis. Bij VakantiePortugal.nl helpen we u graag om de perfecte reis te vinden naar het centrumgebied van Portugal! lees meer

Midden Portugal Reizen


Kustroute

Kustroute Rondreis: Lissabon naar Porto via Nazare en Aveiro

Deze reis langs de noordelijke kustlijn van Portugal brengt u van Lissabon naar Porto. Onderweg komt u langs prachtige stranden, brengt u een bezoek aan vissersplaats Nazaré en de kanaalstad Aveiro met haar vele grachten. Geniet onderweg ook van de verse visspecialiteiten van deze regio!

Per persoon vanaf €572,-

 

Rondreis

Ontdek Portugal

Rondreis Portugal Compleet

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze 14, 17 of 21-daagse rondreis van het groene Noorden met zijn wijnvelden, indrukwekkende natuurreservaten en rustige stranden tot het Zuiden, waar u imposante kliffen en rotsformaties, idyllische baaitjes en pittoreske dorpjes zult ontdekken.

Per persoon vanaf €1229,-

 

Rondreis

Rondreis Porto naar Lissabon via Coimbra en Obidos

Portugal is een land vol culturele schatten, welke u tijdens deze rondreis van Porto naar Lissabon zult ontdekken. Obidos, de historische stad die van oudsher op het landgoed van de koningin stond, is een van de hoogtepunten van deze reis.

Per persoon vanaf €660,-

 

Noord

Noord naar Zuid Portugal via de kust

Portugal heeft een aantal prachtige stranden met idyllische kustplaatsen. Van witte zandduinen en zoutpannen tot hoge, door de natuur uitgesleten kliffen: tijdens deze reis van Noord- naar Zuid-Portugal ontdekt u de Portugese kustlijn in al haar facetten. Uw reis begint in Porto, de culturele havenstad die bekend staat om haar portwijn, en eindigt in de Algarve, in Faro. Geniet onderweg ook van de vele visspecialiteiten in de regio!

Per persoon vanaf €773,-

 

Rondreis

Inclusief verblijf in de Dourovallei

Rondreis Noord Portugal

Ontdek het groene, rustige Noord-Portugal tijdens de Fly Drive rondreis langs Portugese landhuizen en paleizen, langgerekte wijngaarden waarvan de druiven tot port worden verwerkt en historische steden als Porto, Viseu, Coimbra en Aveiro.

Per persoon vanaf €712,-

 

Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-

 

Binnenland

Binnenland Rondreis: Lissabon naar Porto via Fatima en Coimbra

Maak kennis met de cultuur en religie van Portugal tijdens deze rondreis van Lissabon naar Porto. Onderweg bezoekt u o.a. bedevaartsoord Fátima, waaraan jaarlijks vele pelgrims een bezoek brengen. Een reis vol cultuur, historie, religie en natuur!

Per persoon vanaf €643,-

 

Rondreis

Rondreis Portugal Natuur en Cultuur

Tijdens deze Fly Drive rondreis door Portugal laat u zich betoveren door de middeleeuwse en romeinse steden, geniet u van een glas port wijn op een terras in Porto of spot u dolfijnen tijdens een wandeling door een van de mooie natuurreservaten.

Per persoon vanaf €725,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden en Zuid Portugal

Verken midden en zuid Portugal met onze Pousada Fly Drive rondreis langs 5 schitterende Pousada's in Lissabon, Alentejo en de Algarve. Bezoek de historische steden van Alentejo en geniet van de mooiste zonsondergang van Portugal.

Per persoon vanaf €761,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Portugal

Maak kennis met het groene, rustige Noord-Portugal tijdens deze unieke Fly Drive rondreis met verblijf in 5 authentieke Pousada's. Bezoek de Douro wijnregio en bewonder de mooiste natuurparken van Portugal.

Per persoon vanaf €709,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Midden Zuid Portugal

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze speciale Fly Drive rondreis door Noord, Midden en Zuid Portugal met verblijf in de mooiste Pousada's. Ontdek het groene land in het noorden, de ongerepte natuur in Alentejo (midden) en de verfijnde zandstranden in de Algarve (zuid).

Per persoon vanaf €969,-

 

Porto

Voor wijnliefhebbers

Porto en de Douro vallei

Een rondreis door Porto en de Douro vallei is een geweldige manier om het Noorden van Portugal te verkennen. De regio staat bekend om zijn prachtige landschappen, heerlijke wijnen en rijke geschiedenis!

Per persoon vanaf €645,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden Portugal

Maak kennis met de ongerepte Alentejo regio tijdens onze Midden Portugal Fly Drive pousada rondreis. Bewonder het Alentejo landschap vol kurkeiken en olijfbomen en overnacht in bijzondere, historische pousadas.

Per persoon vanaf €855,-

 

Solares

Inclusief 3 wijnproeverijen

Solares Wijnroute Rondreis

Deze wijnrondreis met verblijf in unieke accommodaties laat u kennis maken met een culinaire kunstvorm die door de eeuwen heen steeds verder geperfectioneerd is: het produceren van wijnen. Verken de Minho en Douro wijnregio's van Portugal en ontdek de Vinho Verde wijn, een lichte en verfrissende wijn die nergens anders ter wereld geproduceerd wordt.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Solares Cultureel Erfgoed Rondreis

De Solares erfgoedroute loopt door de Douro-regio, die door UNESCO is aangemerkt als een gebied dat als erfgoed van wereldwijd belang is.

Prijs op aanvraag

 

Vakanties en Rondreizen in Midden Portugal 

Serra da Estrala natuurgebied 

De Serra da Estrala is een schitterend gebergte dat in zijn geheel tot natuurgebied benoemd is door de Portugese regering. Een groot deel van het gebied bestaat nog uit ongerepte en zeer indrukwekkende natuur. Er zijn talloze wandelpaden in het gebied aangelegd, waarvan de lengte en moeilijkheidsgraad varieert. Voor wie op zoek is naar iets spectaculairders, is de Serra da Estrala ook zeer geschikt: u kunt er klimmen, mountainbiken of abseilen. Ook is er de mogelijkheid om te raften op het wilde water van de rivier de Paiva.

Aldeias Históricas de Portugal

Heel anders zijn de aldeias históricas de Portugal: verscheidene oude dorpjes die dicht bij de grens met Spanje te vinden zijn. Oorspronkelijk was er een tactische reden om deze dorpen aan te leggen: als het gebied werd bewoond, was de kans kleiner dat de Spanjaarden er grondgebied zouden veroveren. Tegenwoordig is die functie echter weggevallen: de dorpen zijn vooral nog prachtige overblijfselen van eeuwen durende strijd. De sympathieke dorpelingen hechten vaak nog veel waarde aan hun oude tradities en legendes, en zo kunt u in ieder dorpje wel een verhaal horen over veldslagen van lang geleden en de legendes die daaromheen ontstaan zijn.

Historische Routes in Midden Portugal 

Met zo’n rijke geschiedenis is het niet verbazingwekkend dat er in het gebied verschillende historische tours zijn uitgestippeld. Zo kunt u bijvoorbeeld alle locaties bezoeken die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst zijn, waaronder eeuwenoude kloosters, een universiteit en zelfs prehistorische rotsschilderingen. Een andere mogelijkheid is de zogenaamde porseleinroute, die langs prachtige gebouwen met porseleinen decoratie voert. Ook ziet u op deze route porseleinfabrieken en musea, waar u meer kunt leren over deze traditionele Portugese kunst.

Wandelen en Fietsen in Midden Portugal

Centraal Portugal is een gebied waarin geweldig gewandeld kan worden. Of u nu van spectaculair steile paden houdt, of liever een wat kalmere tocht aflegt: er bestaat ongetwijfeld een route die voor u prettig is. U kunt genieten van de adembenemende bergzichten die de Serra da Estrela te bieden heeft, maar u kunt ook van dorpje naar dorpje wandelen in het Portugese grensgebied. Bij VakantiePortugal.nl kunnen we u helpen om daarvoor een mooie route uit te stippen.

Een andere mogelijkheid is om te gaan fietsen, bijvoorbeeld op de beroemde Ecopista do Dão. Dit is één van de langste en mooiste fietspaden van Portugal. De weg wordt nergens echt stijl en voert door prachtige bossen en bergen – een zeer indrukwekkende route om midden Portugal te ontdekken. 

Midden Portugal Steden
Viseu

Viseu

Coimbra

Coimbra

Aveiro

Aveiro

Guarda

Guarda

Serra da Estrela

Serra da Estrela

Fátima

Fátima

Obidos

Obidos

Peniche

Peniche

Figueira da Foz

Figueira da Foz

Santarem

Santarem

Nazare

Nazare