Relatief dicht bij Lissabon, op hooggelegen grond vlak bij de Atlantische kust, had Óbidos een groot strategisch belang in het territorium. Het was al een stad voor de aankomst van de Romeinen op het Iberisch Schiereiland en de stad leefde in weelde nadat zij gekozen was door de koninklijke familie. Koning Dinis bood het in de dertiende eeuw aan, aan zijn vrouw, Koningin Isabel, en zo werd het deel van de Casa das Rainhas (het landgoed van de koningin), die het verbeterde en verrijkte door de verschillende dynastieën. Dit is één van de redenen voor het hoge aantal kerken dat in dit kleine plaatsje te vinden is.

Omringd door een klassiek gekanteelde muur, is Óbidos prachtige centrum een labyrint van geplaveide straatjes en met bloemen bedekte, witgeschilderde huizen, opgevrolijkt met levendig gele en blauwe verf. Het is een prachtige plek om een middag door te brengen, maar er zijn ontzettend veel redenen om een nachtje te blijven. Er is namelijk fantastische accommodatie, waaronder het kasteel op de heuvel die nu omgetoverd is in één van de meest luxueuze Pousada’s van Portugal.

Als u graag wil genieten van de tijdloosheid van Óbidos, vindt u de hoofdstraat waarschijnlijk verschrikkelijk toeristisch, zeker in de weekenden en tijdens festivals. Toch zijn er ook prachtige stukken buiten de stadsmuren. De belangrijkste poort, Porta da Vila, leidt u direct naar de hoofdstraat, Rua Direita, vol met chocolade en kersenlikeurwinkeltjes. De laatste jaren heeft Óbidos zichzelf opnieuw uitgevonden als een literair centrum: eigenzinnig en erg sfeervol, er zijn overal gethematiseerde boekwinkels en in 2015 vond Folio plaats, het eerste literaire festival dat bedoeld was uit te groeien tot een jaarlijks evenement.
Rondreis

Ontdek Portugal

Rondreis Portugal Compleet

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze 14, 17 of 21-daagse rondreis van het groene Noorden met zijn wijnvelden, indrukwekkende natuurreservaten en rustige stranden tot het Zuiden, waar u imposante kliffen en rotsformaties, idyllische baaitjes en pittoreske dorpjes zult ontdekken.

Per persoon vanaf €1229,-

 

Rondreis

Rondreis Porto naar Lissabon via Coimbra en Obidos

Portugal is een land vol culturele schatten, welke u tijdens deze rondreis van Porto naar Lissabon zult ontdekken. Obidos, de historische stad die van oudsher op het landgoed van de koningin stond, is een van de hoogtepunten van deze reis.

Per persoon vanaf €660,-

 

Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-