Rust, ruimte en cultuur in Portugal, dat is Alentejo! De Alentejo regio is een prachtig historisch gebied in het midden zuiden van Portugal, net boven de Algarve. De regio is in twee provincies opgesplitst, maar die lijken wat sfeer en aantrekkingskracht betreft bijzonder veel op elkaar: hoogstens is het landschap in het noorden, in de Alto Alentejo, wat rotsiger dan in de zuidelijke Baixa Alentejo. Verder zijn beide provincies dunbevolkt en is het landschap weids en vredig, vol wijngaarden en olijfbomen. De Alentejo staat bekend om zijn prachtige historische monumenten, die nog getuigen van de Romeinse en Moorse bezettingen van het gebied. Ook vormt de regio de herkomst van enkele van de beste Portugese wijnen. lees meer

Alentejo Reizen


Rondreis

Ontdek Portugal

Rondreis Portugal Compleet

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze 14, 17 of 21-daagse rondreis van het groene Noorden met zijn wijnvelden, indrukwekkende natuurreservaten en rustige stranden tot het Zuiden, waar u imposante kliffen en rotsformaties, idyllische baaitjes en pittoreske dorpjes zult ontdekken.

Per persoon vanaf €1229,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo binnenland

Vanuit de hoofdstad van Portugal, Lissabon, reist u via het binnenland van Alentejo naar de Algarve. Een rondreis waarin u niet alleen prachtige stranden en indrukwekkende rotsformaties ontdekt, maar ook de Portugese cultuur opsnuift in de historische steden die deze regio’s te beiden heeft.

Per persoon vanaf €645,-

 

Noord

Noord naar Zuid Portugal via de kust

Portugal heeft een aantal prachtige stranden met idyllische kustplaatsen. Van witte zandduinen en zoutpannen tot hoge, door de natuur uitgesleten kliffen: tijdens deze reis van Noord- naar Zuid-Portugal ontdekt u de Portugese kustlijn in al haar facetten. Uw reis begint in Porto, de culturele havenstad die bekend staat om haar portwijn, en eindigt in de Algarve, in Faro. Geniet onderweg ook van de vele visspecialiteiten in de regio!

Per persoon vanaf €773,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo kust

Geniet van de zon, zee en het strand tijdens deze Fly Drive rondreis door Portugal. Vanuit Lissabon reist u via het bourgondische Alentejo naar de zandstranden met imposante rotsformaties in de Algarve. Onderweg geniet u van de mooiste zonsondergang en ontdekt u de afgelegen baaitjes die omringd zijn door indrukwekkende kliffen.

Per persoon vanaf €660,-

 

Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-

 

Rondreis

Rondreis Alentejo Compleet

Verken ongerept Alentejo tijdens een Fly Drive Rondreis langs alle hoogtepunten van de best bewaarde regio van Portugal. Bewonder o.a. kastelen in Lissabon en Elvas, Romeinse ruïnes in Évora, idyllische stranden in Vila Nova de Milfontes en laat u verrassen door de Portugese cultuur.

Per persoon vanaf €607,-

 

Rondreis

Rondreis Portugal Natuur en Cultuur

Tijdens deze Fly Drive rondreis door Portugal laat u zich betoveren door de middeleeuwse en romeinse steden, geniet u van een glas port wijn op een terras in Porto of spot u dolfijnen tijdens een wandeling door een van de mooie natuurreservaten.

Per persoon vanaf €720,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon en Alentejo

Ontdek de stranden van Lissabon, Cascais en Estoril langs de Costa de Lisboa en reis vervolgens naar Alentejo, de regio met golvende heuvels en vruchtbare wijnvelden. U vindt hier vele archeologische schatten, marmergroeven, olijfbomen en kurkeiken.

Per persoon vanaf €600,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden en Zuid Portugal

Verken midden en zuid Portugal met onze Pousada Fly Drive rondreis langs 5 schitterende Pousada's in Lissabon, Alentejo en de Algarve. Bezoek de historische steden van Alentejo en geniet van de mooiste zonsondergang van Portugal.

Per persoon vanaf €752,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Midden Zuid Portugal

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze speciale Fly Drive rondreis door Noord, Midden en Zuid Portugal met verblijf in de mooiste Pousada's. Ontdek het groene land in het noorden, de ongerepte natuur in Alentejo (midden) en de verfijnde zandstranden in de Algarve (zuid).

Per persoon vanaf €844,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden Portugal

Maak kennis met de ongerepte Alentejo regio tijdens onze Midden Portugal Fly Drive pousada rondreis. Bewonder het Alentejo landschap vol kurkeiken en olijfbomen en overnacht in bijzondere, historische pousadas.

Per persoon vanaf €854,-

 

Vakanties en Rondreizen in Alentejo

Historische steden in Alentejo

Eén van de mooiste en belangrijkste steden van de Alentejo regio is Évora, een stad die niet voor niets is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het historische centrum vindt u onder andere een Romeinse tempel voor Diana, een Romeins aquaduct en een kathedraal uit de 12e eeuw. Ook zijn overal nog Moorse invloeden te vinden. Een andere oude stad in de Alto Alentejo is Elvas, een vestingstad die omgeven is door uitgestrekte olijfgaarden. De stadsmuur is één van de best bewaarde van Europa, maar ook de kronkelende straatjes en de Moors aandoende huisjes zijn prachtig om te bekijken.

Elders in de regio vindt u de stad Estremoz, waar de 13e-eeuwse burcht inmiddels grotendeels gerestaureerd is. Deze stad heeft als vesting een grote rol gespeeld in verschillende veldslagen, waarover nog talloze verhalen en legendes verteld worden door de lokale bevolking. Vlak bij Estremoz vindt u ook Vila Viçosa, het ‘marmeren museumstadje’. Nadat de Moren hier werden verdreven, bouwden de hertogen van Bragança er het indrukwekkende paleis Paço Ducal. De vertrekken op de eerste verdieping zijn nog steeds in hun oorspronkelijke inrichting te bewonderen, en ook de schitterende tuinen geven een goed beeld van de rijkdom van de bewoners. 

Alentejo Wijnen - Beste Wijnen van Portugal 

Naast de monumentale vestingsteden is er nog iets waar de Alentejo om bekend staat: de wijn. Er wordt wel gezegd dat deze regio de beste wijnen van Portugal produceert. De grond bevat er precies de juiste voedingsstoffen, en het is dan ook niet verrassend dat veel van het heuvelachtige landschap door wijngaarden wordt bedekt. Het is een echte aanrader om eens een keer wijnen te gaan proeven, bijvoorbeeld in Redondo of Borba. Ook Monsaraz huisvest enkele wijnproducenten, en in dit middeleeuwse vestingdorpje hebt u ook nog eens een geweldig uitzicht op de bergen die de grens met Spanje vormen.

Fly Drive Vakantie in Alentejo

De Alentejo regio is bijzonder geschikt voor een fly drive vakantie rondreis. U kunt naar Lissabon vliegen, om vanaf daar met een huurauto de Alentejo te verkennen. Daarmee kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de verschillende stranden van de Costa Vicentina. Zo zijn er het strand van Santo Andre en de Sancha lagunes, die samen een natuurgebied vormen waarin unieke landschappen en habitats behouden blijven. Praia da Samouqueira is een andere favoriet onder reizigers: bij dit door kliffen omgeven strand zijn verschillende grotten die met laagwater bezocht kunnen worden.

Alentejo Steden
Marvão

Marvão

Vila Vicoca

Vila Vicoca

Évora

Évora

Beja

Beja

Elvas

Elvas

Vila Nova de Milfontes

Vila Nova de Milfontes

Alcácer do Sal

Alcácer do Sal

Estremoz

Estremoz

Arraiolos

Arraiolos

Portalegre

Portalegre

Reguengos de Monsaraz

Reguengos de Monsaraz