Het terrein van het moderne Beja in Alentejo is sinds het begin van de moderne geschiedenis bezet geweest. Toch was het het Romeinse rijk dat het meeste bijdroeg aan de vroege ontwikkeling van deze stad. Hier tekende Keizer Julius Caesar in 1 v. Chr. een vredesverdrag met de Lusitaanse stammen die deze landen eerder overheersten. In het moderne Beja vindt u nog enkele kenmerken uit de Romeinse tijd terug, inclusief de opbouw van de stad, terwijl de toegangspoorten naar Évora en Mértola vlak bij de originele toegangspoorten in de Romeinse muren liggen. Het niveau van de economische ontwikkeling is terug te zien in de grote schaal waarop archeologische vondsten zijn opgegraven. Velen daarvan kunt u zien in het Rainha D. Leonor regionale museum. Vlak bij Beja vindt u het Pisões Romeinse stadje, wat u precies laat zien hoe een Romeinse familie in die periode geleefd zou hebben. Beja leefde in de vijftiende eeuw in weelde, dankzij koning Afonso V die het hertogdom van Beja vestigde en de titel aan zijn broer, prins Fernando, gaf. Om Beja te ontdekken heeft het lokale toeristenbureau “Sounds of Time” opgezet, een rondleiding door de stad op uw eigen tempo, dankzij het gebruik van koptelefoons. De ideale tijd om de stad te bezoeken is maart, wanneer de Ovibeja landbouwfair plaatsvindt, een goed excuus om de cultuur, geschiedenis en economie van de regio te ontdekken.

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo binnenland

Vanuit de hoofdstad van Portugal, Lissabon, reist u via het binnenland van Alentejo naar de Algarve. Een rondreis waarin u niet alleen prachtige stranden en indrukwekkende rotsformaties ontdekt, maar ook de Portugese cultuur opsnuift in de historische steden die deze regio’s te beiden heeft.

Per persoon vanaf €653,-

 

Rondreis

Rondreis Alentejo Compleet

Verken ongerept Alentejo tijdens een Fly Drive Rondreis langs alle hoogtepunten van de best bewaarde regio van Portugal. Bewonder o.a. kastelen in Lissabon en Elvas, Romeinse ruïnes in Évora, idyllische stranden in Vila Nova de Milfontes en laat u verrassen door de Portugese cultuur.

Per persoon vanaf €612,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden en Zuid Portugal

Verken midden en zuid Portugal met onze Pousada Fly Drive rondreis langs 5 schitterende Pousada's in Lissabon, Alentejo en de Algarve. Bezoek de historische steden van Alentejo en geniet van de mooiste zonsondergang van Portugal.

Per persoon vanaf €761,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Midden Zuid Portugal

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze speciale Fly Drive rondreis door Noord, Midden en Zuid Portugal met verblijf in de mooiste Pousada's. Ontdek het groene land in het noorden, de ongerepte natuur in Alentejo (midden) en de verfijnde zandstranden in de Algarve (zuid).

Per persoon vanaf €969,-