Het vredige dorpje Marvão ligt tussen Castelo de Vide en Portalegre in de Alentejo regio van Portugal. De top van de heuvel van Ammaia, zoals het toen bekend stond, dankt zijn huidige naam aan het feit dat het gebruikt werd als toevluchtsoord door Ibn Marúan, een Moorse krijger, tijdens de 9e eeuw. Geografisch gezien is Marvão een punt van natuurlijk strategische defensie, gemarkeerd door steile hellingen aan de noord, zuid en westkant. Te voet is het stadje alleen toegankelijk vanuit het oosten, wat ook de richting was waartoe de stad zich gaandeweg uitbreidde. Dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt bij veroveraars en koningen, die altijd de moeite namen om zowel het kasteel en de muren te versterken. Het speelde een fundamentele rol in grote militaire conflicten. In de stad vindt u smalle straatjes vol prachtige huizen die typisch zijn voor Alentejo. Daartussen is het makkelijk om gotische bogen, Manuelstijl ramen en ijzeren balkonnetjes te vinden, tussen de vele andere versieringen in de nissen en spleten van de gebouwen die gemaakt zijn van lokaal graniet.

Naast het onvergetelijke kasteel en de stadsmuren, bevat het erfgoed van Marvào de Igreja de Santa Maria, een kerk die getransformeerd is in het stadsmuseum. Een van de belangrijkste redenen om Marvão te bezoeken is het prachtige uitzicht over de omliggende regio. Het beste uitzicht vindt u als u het kasteel beklimt, of bij de Pousada de Marvão. De Pousada is gevormd door de aanpassing van twee huizen en biedt ook een plek om uit te rusten en te genieten van de geweldige regionale keuken. Het Kastanjefestival, gehouden in november, is een perfecte gelegenheid om Marvão en Alentejo te bezoeken en meer te weten te komen over de mensen en lokale gebruiken.
Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden en Zuid Portugal

Verken midden en zuid Portugal met onze Pousada Fly Drive rondreis langs 5 schitterende Pousada's in Lissabon, Alentejo en de Algarve. Bezoek de historische steden van Alentejo en geniet van de mooiste zonsondergang van Portugal.

Per persoon vanaf €758,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Midden Zuid Portugal

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze speciale Fly Drive rondreis door Noord, Midden en Zuid Portugal met verblijf in de mooiste Pousada's. Ontdek het groene land in het noorden, de ongerepte natuur in Alentejo (midden) en de verfijnde zandstranden in de Algarve (zuid).

Per persoon vanaf €968,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden Portugal

Maak kennis met de ongerepte Alentejo regio tijdens onze Midden Portugal Fly Drive pousada rondreis. Bewonder het Alentejo landschap vol kurkeiken en olijfbomen en overnacht in bijzondere, historische pousadas.

Per persoon vanaf €857,-