Arraiolos is een klein stadje in de Alentejo regio in Portugal, met een lange traditie in borduurwerk. Vijf eeuwen lang hebben de borduursters beroemde wandkleden en tapijten gemaakt die op de muren van paleizen, kastelen en landhuizen in Portugal hebben gehangen. De meeste mensen komen naar Arraiolos om de Tapetes Arraiolos te zien, er zijn een paar dozijn tapijtenwinkels en fabrieken in het stadje waar u de tapijten kunt bewonderen en eventueel kunt kopen.

Maar er is meer in Arraiolos dan alleen haar tapijten. De stad is doordrenkt in geschiedenis en legendes. Als u door de stad loopt zult u denken dat de blauwe versiering op de witgeschilderde huizen decoratief en mooi is, maar volgens de lokale mensen zijn deze bedoeld om het kwaad af te weren. Bij de stadspoort in Vale Formoso vindt u de Convento dos Lóios, wat nu een pousada is. Deze is gebouwd in de 16e eeuw en bedekt met prachtige azulejo panelen. Op het Praca Lima e Brita vindt u het stadhuis van Arraiolos, waar u een collectie tapijten en creaties van de lokale schilder Dordio Gomes kunt bewonderen. Let ook op de dansende fontein die voor het gebouw staat, hij spuwt water als u het niet verwacht. Andere gebouwen op dit plein zijn de Misericórdiakerk die prachtig versierd is met azulejotegels, het Hospital do Espirito Sano met zijn prachtige Manuelstijl portaal in de kapel en de Igreja Matriz parochie die origineel in Gotische stijl gebouwd werd, maar later vernieuwd is in Manuelstijl.

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo binnenland

Vanuit de hoofdstad van Portugal, Lissabon, reist u via het binnenland van Alentejo naar de Algarve. Een rondreis waarin u niet alleen prachtige stranden en indrukwekkende rotsformaties ontdekt, maar ook de Portugese cultuur opsnuift in de historische steden die deze regio’s te beiden heeft.

Per persoon vanaf €653,-

 

Rondreis

Rondreis Alentejo Compleet

Verken ongerept Alentejo tijdens een Fly Drive Rondreis langs alle hoogtepunten van de best bewaarde regio van Portugal. Bewonder o.a. kastelen in Lissabon en Elvas, Romeinse ruïnes in Évora, idyllische stranden in Vila Nova de Milfontes en laat u verrassen door de Portugese cultuur.

Per persoon vanaf €612,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon en Alentejo

Ontdek de stranden van Lissabon, Cascais en Estoril langs de Costa de Lisboa en reis vervolgens naar Alentejo, de regio met golvende heuvels en vruchtbare wijnvelden. U vindt hier vele archeologische schatten, marmergroeven, olijfbomen en kurkeiken.

Per persoon vanaf €605,-