Évora ligt op de glooiende heuvels die boven de enorme Alentejo vlakte uitsteken. Het bewaakt haar historische centrum met een grote muur en vertegenwoordigt een waardevol cultureel erfgoed dat door UNESCO is geclassificeerd als werelderfgoed. Een van de best bewaarde middeleeuwse stadjes in Portugal, Évora is een betoverende plek waar u zich terug in de tijd waant. Tussen de muren uit de veertiende eeuw lopen Évora’s smalle straatjes die leiden naar opvallende architecturale werken: een uitgebreide middeleeuwse kathedraal en kloosters, filmachtige zuilen van het Templo Romano (vlakbij de intrigerende Romeinse baden) en een pittoresk stadsplein dat ooit het toneel was van de gruwelijke daden van de inquisitie.

De stad met haar smalle straatjes van Moorse origine, die contrasteren met de pleinen waar veel licht naar binnen vloeit, stamt uit 2 millennia aan historie. Évora werd steeds belangrijker, wat gezien kan worden aan de overblijfselen uit die tijd: de ruïnes van een prachtige tempel die gedateerd is aan het eind van de tweede eeuw, verschillende delen van de stadsmuur en de toegangspoort die recentelijk Dona Isabel genoemd is, en de overblijfselen van de thermale baden die onder het huidige stadhuis liggen. Dwaal door de straatjes en absorbeer de geheime ziel die door een diverse verzameling van culturele invloeden in deze wereldstad is neergelegd. Er zijn fantastische restaurants en bars, boulevards, kunst en handwerkwinkeltjes en er hangt een jeugdige sfeer dankzij de studenten. Deze combinatie telt hede ten dage op tot een dynamische stad, met haar wortels stevig in het verleden. Naast deze historische en esthetische deugden is Évora ook een levendige universiteitsstad, haar vele aantrekkelijke restaurants serveren de heerlijke Alentejo keuken. Dagtrips naar Neolitische monumenten en rustieke wijnhuizen zijn een heerlijke afwisseling.

Rondreis

Ontdek Portugal

Rondreis Portugal Compleet

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze 14, 17 of 21-daagse rondreis van het groene Noorden met zijn wijnvelden, indrukwekkende natuurreservaten en rustige stranden tot het Zuiden, waar u imposante kliffen en rotsformaties, idyllische baaitjes en pittoreske dorpjes zult ontdekken.

Per persoon vanaf €1229,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo binnenland

Vanuit de hoofdstad van Portugal, Lissabon, reist u via het binnenland van Alentejo naar de Algarve. Een rondreis waarin u niet alleen prachtige stranden en indrukwekkende rotsformaties ontdekt, maar ook de Portugese cultuur opsnuift in de historische steden die deze regio’s te beiden heeft.

Per persoon vanaf €653,-

 

Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-

 

Rondreis

Rondreis Alentejo Compleet

Verken ongerept Alentejo tijdens een Fly Drive Rondreis langs alle hoogtepunten van de best bewaarde regio van Portugal. Bewonder o.a. kastelen in Lissabon en Elvas, Romeinse ruïnes in Évora, idyllische stranden in Vila Nova de Milfontes en laat u verrassen door de Portugese cultuur.

Per persoon vanaf €612,-

 

Rondreis

Rondreis Portugal Natuur en Cultuur

Tijdens deze Fly Drive rondreis door Portugal laat u zich betoveren door de middeleeuwse en romeinse steden, geniet u van een glas port wijn op een terras in Porto of spot u dolfijnen tijdens een wandeling door een van de mooie natuurreservaten.

Per persoon vanaf €725,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon en Alentejo

Ontdek de stranden van Lissabon, Cascais en Estoril langs de Costa de Lisboa en reis vervolgens naar Alentejo, de regio met golvende heuvels en vruchtbare wijnvelden. U vindt hier vele archeologische schatten, marmergroeven, olijfbomen en kurkeiken.

Per persoon vanaf €605,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden en Zuid Portugal

Verken midden en zuid Portugal met onze Pousada Fly Drive rondreis langs 5 schitterende Pousada's in Lissabon, Alentejo en de Algarve. Bezoek de historische steden van Alentejo en geniet van de mooiste zonsondergang van Portugal.

Per persoon vanaf €758,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Midden Zuid Portugal

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze speciale Fly Drive rondreis door Noord, Midden en Zuid Portugal met verblijf in de mooiste Pousada's. Ontdek het groene land in het noorden, de ongerepte natuur in Alentejo (midden) en de verfijnde zandstranden in de Algarve (zuid).

Per persoon vanaf €968,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden Portugal

Maak kennis met de ongerepte Alentejo regio tijdens onze Midden Portugal Fly Drive pousada rondreis. Bewonder het Alentejo landschap vol kurkeiken en olijfbomen en overnacht in bijzondere, historische pousadas.

Per persoon vanaf €857,-