Vila Viçosa is altijd terecht één van de juwelen in de schatkist van Alentejo genoemd, dus het is niet verrassend dat het vaak bij koninklijke bruidsschatten en schenkingen betrokken werd. Dona Brites, de vrouw van koning Afonso IV, was de eerste die het als bruiloftscadeau ontving, gevolgd door Leonor Teles, koning Fernando’s geliefde die gehaat werd door de mensen in Lissabon, later werd Vila Viçosa geschonken aan Nuno Álvares Pereira, de heroïsche generaal van koning João I.

Er is veel natuurlijke en door de mens gemaakte schoonheid in dit stadje, dat een gebied van minder dan 200 vierkante kilometer beslaat. Het is gemakkelijk om tot de conclusie te komen dat de natuurlijke schoonheid de mensen geïnspireerd heeft om creatief te blijven, anders was het rijke cultureel erfgoed van de stad niet zo vergroot en verbeterd als het gedaan is over de eeuwen.
In de industriële tijd van vandaag is natuur nog steeds de drijfveer achter de productie van de prachtige stukken ornamentsteen, naast het marmer dat lange tijd de steunpilaar van de lokale economie is geweest. Vila Viçosa zal de aan eisen van de meest verfijnde bezoeker kunnen voldoen. Historische episodes zijn in overvloed aanwezig in kerken, kloosters en paleizen, terwijl wilde zwijnen en herten vrij rondrennen op de koninklijke jachtgronden “Tapada Real”.  Zoals u waarschijnlijk kunt raden bereikt de traditionele keuken van Alentejo zijn hoogtepunt, met een speciale nadruk op taarten en nagerechten, bovenal de “Tibornas”.
Rondreis

Rondreis Alentejo Compleet

Verken ongerept Alentejo tijdens een Fly Drive Rondreis langs alle hoogtepunten van de best bewaarde regio van Portugal. Bewonder o.a. kastelen in Lissabon en Elvas, Romeinse ruïnes in Évora, idyllische stranden in Vila Nova de Milfontes en laat u verrassen door de Portugese cultuur.

Per persoon vanaf €612,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon en Alentejo

Ontdek de stranden van Lissabon, Cascais en Estoril langs de Costa de Lisboa en reis vervolgens naar Alentejo, de regio met golvende heuvels en vruchtbare wijnvelden. U vindt hier vele archeologische schatten, marmergroeven, olijfbomen en kurkeiken.

Per persoon vanaf €605,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden en Zuid Portugal

Verken midden en zuid Portugal met onze Pousada Fly Drive rondreis langs 5 schitterende Pousada's in Lissabon, Alentejo en de Algarve. Bezoek de historische steden van Alentejo en geniet van de mooiste zonsondergang van Portugal.

Per persoon vanaf €756,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden Portugal

Maak kennis met de ongerepte Alentejo regio tijdens onze Midden Portugal Fly Drive pousada rondreis. Bewonder het Alentejo landschap vol kurkeiken en olijfbomen en overnacht in bijzondere, historische pousadas.

Per persoon vanaf €857,-