Vlak bij de grens met Spanje vocht Elvas om de onafhankelijkheid van Portugal en haar historie te behouden. Door dit te doen werd het een voorbeeld voor de hele mensheid. Als u in de stad arriveert wordt u begroet door een prachtig aquaduct dat een afstand van wel 7 kilometer bestrijkt en uit meer dan 800 bogen bestaat. Deze omvang en getallen zijn net zo indrukwekkend als de andere dingen die u in Elvas zult ontdekken. De stad bevat het grootste bolwerk van vestingwerk in de wereld, met een stervormige defensieve structuur dat een omtrek van bijna 10 kilometer omvat. Dit is een uniek bewijsstuk van de ontwikkeling van militaire strategieën tot de 19e eeuw. De vestingwerken waren ontzettend belangrijk in de oorlogen met Spanje voor de onafhankelijkheid van Portugal in de 17e eeuw.

De vestingwerken van Elvas zijn UNESCO werelderfgoed sinds 2012. De militaire sectie dat tot de dag van vandaag bewaard is gebleven is gemaakt uit de Islamitische en middeleeuwse muren en de ring van muren uit de 17e eeuw, naar de stijl van de Nederlander Joannes Cieremans. Het opvallende ontwerp van deze structuren kan alleen begrepen worden door luchtfoto’s, door het bezoeken van de monumenten en het bekijken van het omliggende landschap. In het hart van Elvas, het gebied van het kasteel, vindt u het oudste deel van de stad. Als u in en om het kasteel loopt maakt u een heerlijke wandeling in een traditioneel Alentejo stadje.

Rondreis

Rondreis Alentejo Compleet

Verken ongerept Alentejo tijdens een Fly Drive Rondreis langs alle hoogtepunten van de best bewaarde regio van Portugal. Bewonder o.a. kastelen in Lissabon en Elvas, Romeinse ruïnes in Évora, idyllische stranden in Vila Nova de Milfontes en laat u verrassen door de Portugese cultuur.

Per persoon vanaf €612,-

 

Rondreis

Rondreis Portugal Natuur en Cultuur

Tijdens deze Fly Drive rondreis door Portugal laat u zich betoveren door de middeleeuwse en romeinse steden, geniet u van een glas port wijn op een terras in Porto of spot u dolfijnen tijdens een wandeling door een van de mooie natuurreservaten.

Per persoon vanaf €725,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon en Alentejo

Ontdek de stranden van Lissabon, Cascais en Estoril langs de Costa de Lisboa en reis vervolgens naar Alentejo, de regio met golvende heuvels en vruchtbare wijnvelden. U vindt hier vele archeologische schatten, marmergroeven, olijfbomen en kurkeiken.

Per persoon vanaf €605,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden Portugal

Maak kennis met de ongerepte Alentejo regio tijdens onze Midden Portugal Fly Drive pousada rondreis. Bewonder het Alentejo landschap vol kurkeiken en olijfbomen en overnacht in bijzondere, historische pousadas.

Per persoon vanaf €855,-