Het aantrekkelijke, ommuurde marktstadje Estremoz ligt in het centrum van een district vol marmergroeven. Logischerwijze is dit materiaal uitgebreid gebruikt bij de bouw van de alledaagse omgeving, zoals u zult zien als u rondwandelt door de met marmer bekleedde straten en pleinen. Ooit was dit een belangrijke grensplaats, waar Dom Dinis, een vroege monarch die begon met de fortificatie van de Portugese grenzen, besloot zijn paleis op een heuvel te bouwen. In het lagergelegen deel van de stad staat het Rossioplein (volledige naam, het Rossio Marquês de Pombal) bekend om één van de beste markten van Portugal die hier elke zaterdag gehouden wordt. Het begint en eindigt vroeg, dus probeer ervoor te zorgen dat u van vrijdag op zaterdag in dit stadje kunt verblijven als u het mee wil maken. Op het Rossioplein vindt u het eerste weekend van september ook het Estremoz jaarlijkse festival en een vijfdaags landbouwfestival in april dat bekend staat onder de naam Feira Internacional de Agircultura e Pecuária, waar u veetentoonstelling, concerten en de verkoop van handwerk zult zien.

Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-

 

Rondreis

Rondreis Alentejo Compleet

Verken ongerept Alentejo tijdens een Fly Drive Rondreis langs alle hoogtepunten van de best bewaarde regio van Portugal. Bewonder o.a. kastelen in Lissabon en Elvas, Romeinse ruïnes in Évora, idyllische stranden in Vila Nova de Milfontes en laat u verrassen door de Portugese cultuur.

Per persoon vanaf €612,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon en Alentejo

Ontdek de stranden van Lissabon, Cascais en Estoril langs de Costa de Lisboa en reis vervolgens naar Alentejo, de regio met golvende heuvels en vruchtbare wijnvelden. U vindt hier vele archeologische schatten, marmergroeven, olijfbomen en kurkeiken.

Per persoon vanaf €605,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden en Zuid Portugal

Verken midden en zuid Portugal met onze Pousada Fly Drive rondreis langs 5 schitterende Pousada's in Lissabon, Alentejo en de Algarve. Bezoek de historische steden van Alentejo en geniet van de mooiste zonsondergang van Portugal.

Per persoon vanaf €761,-