Peniche en de zee zijn onafscheidelijk. Het is één van de grootste traditionele vissershavens in Portugal en een Atlantisch knooppunt voor surfers. Voor u naar het strand loopt moet uw bezoek aan Peniche een wandeling door het historische centrum bevatten. Naast het Nossa Senhora dos Remédios heiligdom, de São Pedro en de Misericórdia kerken is het Peniche fort een van de hoogtepunten. Het werd gebouwd in de zestiende eeuw om de kust te verdedigen, samen met het fort op het Consolação strand en het fort op het eiland van Berlengas. Het speelde een grote rol op verschillende punten in de Portugese geschiedenis, maar meest recentelijk diende het als een politieke gevangenis onder het Estado Novo regime, toen het een aantal van de meest belangrijke politieke figuren in het gevecht tegen Fascisme gevangen hield. U kunt hier veel over leren als u naar binnen loopt, inmiddels is het namelijk het Peniche stadsmuseum. Hoewel de visserij altijd de belangrijkste inkomstenbron van de inwoners van Peniche is geweest, staat de stad ook bekend om haar kantkloswerk, dat geperfectioneerd werd door de vrouwen wanneer de mannen op zee waren. De zee is nog altijd één van de belangrijkste punten van interesse en ontwikkeling, de stranden bij Peniche worden zeer gewaardeerd. Hoewel de Consolação en Baleal baaien goede plekken zijn voor een dagje weg met familie, worden de hoge golven aan dit stuk westkust, zoals het beroemde Supertubosstrand en het Medão Grande strand, vaak bezocht door surfers en bodyboarders van over de hele wereld. Supertubos is het strijdtoneel voor het belangrijkste wereldsurfkampioenschap, Rip Curl Pro Portugal, een evenement dat deel uitmaakt van de World Surf League Tour.


Het natuurreservaat op het Berlengas eiland is slechts een boottocht verderop. De doorzichtige wateren zijn fantastisch voor duikers, die hier een natuurlijk heiligdom aan zeeflora en -fauna zullen vinden. De ruwe zee en het afgelegen eiland hebben vele mysterieuze verhalen over vissers en gezonken schepen doen oproepen. Het is logisch dat de zee hier de lokale keuken domineert, dus verlaat Peniche niet zonder de bouillabaisse, zeevruchtenrijst of op steenkool gegrilde sardines te proeven, altijd samen met een goed glas wijn uit de regio.

Kustroute

Kustroute Rondreis: Lissabon naar Porto via Nazare en Aveiro

Deze reis langs de noordelijke kustlijn van Portugal brengt u van Lissabon naar Porto. Onderweg komt u langs prachtige stranden, brengt u een bezoek aan vissersplaats Nazaré en de kanaalstad Aveiro met haar vele grachten. Geniet onderweg ook van de verse visspecialiteiten van deze regio!

Per persoon vanaf €572,-

 

Noord

Noord naar Zuid Portugal via de kust

Portugal heeft een aantal prachtige stranden met idyllische kustplaatsen. Van witte zandduinen en zoutpannen tot hoge, door de natuur uitgesleten kliffen: tijdens deze reis van Noord- naar Zuid-Portugal ontdekt u de Portugese kustlijn in al haar facetten. Uw reis begint in Porto, de culturele havenstad die bekend staat om haar portwijn, en eindigt in de Algarve, in Faro. Geniet onderweg ook van de vele visspecialiteiten in de regio!

Per persoon vanaf €773,-

 

Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-