Een van de meest aantrekkelijke steden in Beiras (midden Portugal) is Viseu, dat de competitie met het beter bezochte Coimbra aan kan gaan als het gaat om charme en levendigheid. Het goed bewaarde historische centrum biedt talloze verlokkingen voor voetgangers: geplaveide straatjes, kronkelende steegjes, groene parken en een centraal plein – Praça da República, ook bekend als de ‘Rossio’ – versierd met bloemen in alle kleuren en fonteinen. Vanaf het hoogste punt van de stad, het plein voor de kathedraal, gebouwd op de grond van een voormalige moskee, heeft u een wijds uitzicht over de omliggende vlaktes, terwijl u ook nog wat typisch Portugese kunst uit de Renaissance om u heen kunt zien. Viseu is ook een geweldige plek om te eten en drinken, de rode wijn uit de omringende Dãoregio worden gezien als de beste van Portugal. Praça de Dom Duarte is genoemd naar een Portugese monarch die geboren werd in Viseu.

Een van de meest interessante overblijfselen uit de Romeinse tijd kunt u vinden in de buitenwijken van de stad en staat bekend als de Cava de Viriato. Dit is het grootste monument op het Iberisch schiereiland uit deze periode, ook al is het nog niet geheel opgegraven. Er wordt gedacht dat dit het fort is waar de beroemde krijger Viriatus, de aanvoerder van de Lusitanen en de heroïsche leider van de rebellie tegen de Romeinse bezetting, zichzelf ingroef voor defensieve doeleinden. In de twaalfde eeuw kreeg de stad een charter voor een gratis braderie, die nog steeds gehouden wordt in augustus en september. Deze braderie staat bekend als de markt van São Mateus, het is één van de grootste evenementen in de stad. In Viseu vindt u ook een groot aantal groene en bladerrijke parken. Tegelijkertijd vindt u hier een enorme rijkdom aan erfgoed, de hoogtepunten hiervan zijn de kathedraal en de Misericórdia kerk.

In Viseu werd in de zestiende eeuw één van de belangrijkste Portugese artiesten geboren, Vasco Fernandes, die later bekend werd als Grão Vasco (de Grote Vasco). Veel van zijn schilderijen zijn te bewonderen in het lokale museum, dat zijn naam draagt. Viseu is gelegen in het centrum van een wijnregio die de naam van de rivier die erdoorheen stroomt heeft aangenomen: Dão. Deze regio produceert zowel witte als rode wijn van uitzonderlijke kwaliteit, die bijzonder goed samen gaan met de excellente cuisine in de regio, waarbij het geroosterde kalfsvlees, gekookt in Lafõesstijl een speciale benoeming verdient.
Rondreis

Ontdek Portugal

Rondreis Portugal Compleet

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze 14, 17 of 21-daagse rondreis van het groene Noorden met zijn wijnvelden, indrukwekkende natuurreservaten en rustige stranden tot het Zuiden, waar u imposante kliffen en rotsformaties, idyllische baaitjes en pittoreske dorpjes zult ontdekken.

Per persoon vanaf €1229,-

 

Rondreis

Rondreis Porto naar Lissabon via Coimbra en Obidos

Portugal is een land vol culturele schatten, welke u tijdens deze rondreis van Porto naar Lissabon zult ontdekken. Obidos, de historische stad die van oudsher op het landgoed van de koningin stond, is een van de hoogtepunten van deze reis.

Per persoon vanaf €660,-

 

Rondreis

Inclusief verblijf in de Dourovallei

Rondreis Noord Portugal

Ontdek het groene, rustige Noord-Portugal tijdens de Fly Drive rondreis langs Portugese landhuizen en paleizen, langgerekte wijngaarden waarvan de druiven tot port worden verwerkt en historische steden als Porto, Viseu, Coimbra en Aveiro.

Per persoon vanaf €712,-

 

Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Portugal

Maak kennis met het groene, rustige Noord-Portugal tijdens deze unieke Fly Drive rondreis met verblijf in 5 authentieke Pousada's. Bezoek de Douro wijnregio en bewonder de mooiste natuurparken van Portugal.

Per persoon vanaf €709,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Midden Zuid Portugal

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze speciale Fly Drive rondreis door Noord, Midden en Zuid Portugal met verblijf in de mooiste Pousada's. Ontdek het groene land in het noorden, de ongerepte natuur in Alentejo (midden) en de verfijnde zandstranden in de Algarve (zuid).

Per persoon vanaf €844,-

 

Porto

Voor wijnliefhebbers

Porto en de Douro vallei

Een rondreis door Porto en de Douro vallei is een geweldige manier om het Noorden van Portugal te verkennen. De regio staat bekend om zijn prachtige landschappen, heerlijke wijnen en rijke geschiedenis!

Per persoon vanaf €645,-

 

Solares

Inclusief 3 wijnproeverijen

Solares Wijnroute Rondreis

Deze wijnrondreis met verblijf in unieke accommodaties laat u kennis maken met een culinaire kunstvorm die door de eeuwen heen steeds verder geperfectioneerd is: het produceren van wijnen. Verken de Minho en Douro wijnregio's van Portugal en ontdek de Vinho Verde wijn, een lichte en verfrissende wijn die nergens anders ter wereld geproduceerd wordt.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Solares Cultureel Erfgoed Rondreis

De Solares erfgoedroute loopt door de Douro-regio, die door UNESCO is aangemerkt als een gebied dat als erfgoed van wereldwijd belang is.

Prijs op aanvraag