De Tagus rivier en de vruchtbare weiden er omheen waarop de Santarémplaatsen sinds jaar en dag belangrijke factoren zijn geweest voor de nederzettingen in deze gebieden. De Romeinse naam voor Santarém was Scalabis, de Romeinen zijn verantwoordelijk voor de stadsinrichting en voor het feit dat dit één van de belangrijkste steden werd in Lusitanië. Santarém werd al tijdens de eerste dynastie één van de favoriete steden van Portugese monarchen. Tijdens de middeleeuwen vond hier intensieve handel plaats. Dit in combinatie met de vestiging van de adel in deze stad, leidde tot een periode van grote sociale en economische ontwikkelingen in Santarém. Dit is terug te zien in verschillende monumenten en gebouwen. Tijdens deze periode van grote artistieke en culturele weelde was Santarém de koninklijke residentie en de hoofdstad van het koninkrijk Portugal.

Één van de beste manieren om Santarém te ontdekken is door haar culturele en artistieke erfgoed. U kunt de stad bezoeken tijdens de evenement die de beste kenmerken van de regio benadrukken. Zo vindt in juni de nationale landbouwmarkt plaats, waar landbouwproducten en instrumenten worden tentoongesteld en een veemarkt plaatsvindt. Als u er liefhebber van bent is dit ook uw kans om een stierengevecht te zien. In oktober wordt het nationale gastronomie festival gehouden, de belangrijkste gastronomische braderie in Portugal. Deze evenementen worden aangevuld door tentoonstellingen van handwerk en folklore uit het hele land. Als u de kans krijgt om de traditionele dans uit de Ribatejoregio, de Fandango, te zien, zorg dan dat u van die kans gebruik maakt. Deze dans draait om minimaal twee mannen die een gevecht simuleren, wat de speciale vaardigheden van de veedrijver die in de verderop gelegen weiden werken, symboliseert.
Binnenland

Binnenland Rondreis: Lissabon naar Porto via Fatima en Coimbra

Maak kennis met de cultuur en religie van Portugal tijdens deze rondreis van Lissabon naar Porto. Onderweg bezoekt u o.a. bedevaartsoord Fátima, waaraan jaarlijks vele pelgrims een bezoek brengen. Een reis vol cultuur, historie, religie en natuur!

Per persoon vanaf €643,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden en Zuid Portugal

Verken midden en zuid Portugal met onze Pousada Fly Drive rondreis langs 5 schitterende Pousada's in Lissabon, Alentejo en de Algarve. Bezoek de historische steden van Alentejo en geniet van de mooiste zonsondergang van Portugal.

Per persoon vanaf €756,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Midden Zuid Portugal

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze speciale Fly Drive rondreis door Noord, Midden en Zuid Portugal met verblijf in de mooiste Pousada's. Ontdek het groene land in het noorden, de ongerepte natuur in Alentejo (midden) en de verfijnde zandstranden in de Algarve (zuid).

Per persoon vanaf €969,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden Portugal

Maak kennis met de ongerepte Alentejo regio tijdens onze Midden Portugal Fly Drive pousada rondreis. Bewonder het Alentejo landschap vol kurkeiken en olijfbomen en overnacht in bijzondere, historische pousadas.

Per persoon vanaf €857,-