Met een ligging op 1,055 meter, op de heuvels van de Serra da Estrela, is dit de hoogste stad van Portugal. Dankzij haar strategische locatie heeft het al sinds de pre-historie gediend als strijdtoneel en als vestiging sinds de pre-Romeinse tijd. De meest beroemde attractie van Guarda is het fortachtige Sé, een granieten kathedraal die gebouwd werd tussen 1390 en 1540, die een aantal verschillende architecturale stijlen bevat, zoals een gotisch exterieur en Manuelstijl versiering. Het interieur wordt gekenmerkt door de prachtige Renaissance met en wit marmeren altaar. Guarda’s kathedraal grenst aan het centrale plein van de stad, de Praça Luis de Camões – met een standbeeld van Dom Sancho I, die de stad vestigde in 1199. Op het plein vindt u ook een aantal cafés en de turismo van Guarda.
Rondom de kathedraal vindt u de overblijfselen van het vestingwerk van Guarda, inclusief de Torre dos Ferreiros (de toren van de smid), de Porta da Erva en de Porta d’El Rei. De straten in dit gebied waren ooit deel van het middeleeuws Joodse kwartier en zijn nog steeds de meest sfeervolle straatjes van Guarda. De Torre de Menagem, zuidwest ten opzichte van de kathedraal, staat in een park en is de voormalige bewaker van Guarda’s kasteel. De toren is op 1056 meter, het hoogste punt van de stad met een prachtig uitzicht.

Het stadje Belmonte is vlakbij. Hier vindt u de afstammelingen van de Joodse families die gevlucht zijn voor vervolging in Spanje en Portugal, eind 15e eeuw. Ze slaagden erin om hun geloof in het geheim te behouden in dit afgelegen deel van het land. Een klein, gratis museum aan Rua da Portela 4 laat hun bijzondere historie zien. Het stadje heeft altijd de nauwe straatjes van de joodse wijk behouden, de enige toevoeging is de nieuwe synagoge.
Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-

 

Rondreis

Rondreis Portugal Natuur en Cultuur

Tijdens deze Fly Drive rondreis door Portugal laat u zich betoveren door de middeleeuwse en romeinse steden, geniet u van een glas port wijn op een terras in Porto of spot u dolfijnen tijdens een wandeling door een van de mooie natuurreservaten.

Per persoon vanaf €725,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Midden Zuid Portugal

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze speciale Fly Drive rondreis door Noord, Midden en Zuid Portugal met verblijf in de mooiste Pousada's. Ontdek het groene land in het noorden, de ongerepte natuur in Alentejo (midden) en de verfijnde zandstranden in de Algarve (zuid).

Per persoon vanaf €968,-