Figueira da Foz kreeg zijn naam dankzij zijn ligging bij de monding (foz) van de rivier Mondego en het heeft zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste kustresorts in het centrum (midden) van Portugal. Het is een wereldstad, een levendige plek, die vanaf het einde van de negentiende eeuw steeds belangrijker werd toen “baden in Figueira” steeds populairder werd bij de aristocratie van het midden van Portugal.

Figueira da Foz heeft een grote verscheidenheid aan soorten accomodaties voor bezoekers, een casino en een geweldig strand dat de meest uitgestrekte zandvlakte van het vaste land van Portugal is. Hier vindt u de ideale condities voor allerlei watersporten, zo worden hier zowel zeil- als motorbootkampioenschappen gehouden.
In de omliggende gebieden is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de top van de Serra da Boa Viagem om het panorama van de Miradouro da Vela te bewonderen. Vanaf hier kunt u niet alleen de stad en de zoutpannen van de Mondego rivier zien, op heldere dagen is de kustlijn zo goed zichtbaar dat u ook de Berlengas eilanden kunt zien liggen.
Kustroute

Kustroute Rondreis: Lissabon naar Porto via Nazare en Aveiro

Deze reis langs de noordelijke kustlijn van Portugal brengt u van Lissabon naar Porto. Onderweg komt u langs prachtige stranden, brengt u een bezoek aan vissersplaats Nazaré en de kanaalstad Aveiro met haar vele grachten. Geniet onderweg ook van de verse visspecialiteiten van deze regio!

Per persoon vanaf €572,-

 

Noord

Noord naar Zuid Portugal via de kust

Portugal heeft een aantal prachtige stranden met idyllische kustplaatsen. Van witte zandduinen en zoutpannen tot hoge, door de natuur uitgesleten kliffen: tijdens deze reis van Noord- naar Zuid-Portugal ontdekt u de Portugese kustlijn in al haar facetten. Uw reis begint in Porto, de culturele havenstad die bekend staat om haar portwijn, en eindigt in de Algarve, in Faro. Geniet onderweg ook van de vele visspecialiteiten in de regio!

Per persoon vanaf €773,-

 

Solares

Solares Cultureel Erfgoed Rondreis

De Solares erfgoedroute loopt door de Douro-regio, die door UNESCO is aangemerkt als een gebied dat als erfgoed van wereldwijd belang is.

Prijs op aanvraag