Nazaré met haar milde klimaat en natuurlijke schoonheid, heeft een van de oudste tradities verbonden met de visserij in Portugal. Het lange, zanderige, sikkelvormige strand, wat ook de kustlijn van de stad is, staat bekend om haar grandeur en voor de felgekleurde luifels die de witte zandstranden decoreren, in contrast met het blauwe water. Dit is het Portugese strand dat de meest kleurrijke visserijtradities behoudt en het is niet ongebruikelijk om vishandelaren tegen te komen die nog de traditionele zeven rokken dragen. Zorg dat u op zaterdagen tijdens de zomermaanden niet vergeet om aan het eind van de middag op de zeewering te gaan zitten om het faschinerende “arte Xávega” schouwspel te bekijken, wanneer netten vol vis vanaf zee arriveren en de vrouwen hun waren luid aanprijzen. Maakt u zich geen zorgen als u niet begrijpt wat ze zeggen, meestal gebruiken ze codes die alleen zij kennen.

Met de zee aan uw rechterhand, ziet u een indrukwekkende landtong. Dit is Sítio, hier vindt u de bekendste en mooiste uitzichten op de Portugese kust. Het is een landtong die wel 320 meter de zee in loopt, en kan door de sportievelingen te voet worden bereikt. Voor wie al een flinke wandeling in de benen heeft zitten is er ook een kabelbaan. Op de top gelegen is de Ermida da Memória kapel, beroemd dankzij de legende dat Onze Lieve Vrouwe heeft voorkomen dat het paard van edelman D. Fuas Roupinho in de afgrond stortte. Of het nou waar is of niet, in één van de stenen zit nog steeds een afdruk die de hoef van het paard heeft achtergelaten op die mistige morgen in 1182. Op Sítio ligt ook het heiligdom voor Onze Lieve Vrouwe van Nazaré, niet veel verderop ligt het Dr. Joaquim Manso museum voor meer details over de tradities van Nazaré.

In 2011 kwam Nazaré in het nieuws dankzij de recordbrekende halsbrekende toeren van surfer Garrett McNamara, die de monsterlijke golven bereed die het noorden van het stadje inrollen. Het is hierbij belangrijk om te weten dat het hoogseizoen voor surfers in de winter is, dus wees niet teleurgesteld als u in de zomer een rustige zee te zien krijgt.

Kustroute

Kustroute Rondreis: Lissabon naar Porto via Nazare en Aveiro

Deze reis langs de noordelijke kustlijn van Portugal brengt u van Lissabon naar Porto. Onderweg komt u langs prachtige stranden, brengt u een bezoek aan vissersplaats Nazaré en de kanaalstad Aveiro met haar vele grachten. Geniet onderweg ook van de verse visspecialiteiten van deze regio!

Per persoon vanaf €572,-

 

Noord

Noord naar Zuid Portugal via de kust

Portugal heeft een aantal prachtige stranden met idyllische kustplaatsen. Van witte zandduinen en zoutpannen tot hoge, door de natuur uitgesleten kliffen: tijdens deze reis van Noord- naar Zuid-Portugal ontdekt u de Portugese kustlijn in al haar facetten. Uw reis begint in Porto, de culturele havenstad die bekend staat om haar portwijn, en eindigt in de Algarve, in Faro. Geniet onderweg ook van de vele visspecialiteiten in de regio!

Per persoon vanaf €773,-

 

Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-