Aveiro is de hoofdstad van de Ria, een rustige lagune waar het verse water uit de Vougarivier de zee in stroomt. Aveiro wordt gekruist door grachtjes, kleine straatjes van water, waar u de bekende barcos moliceiros, de felgekleurde bootjes, doorheen kunt zien varen. Aveiro is gevestigd door de Romeinse keizer Marcus Aurelius en is in de loop van de tijd één van de meest interessante steden aan de Portugese kust geworden. Dankzij de grote aantallen vogels met zwemvliezen die ooit deze lagune bewoonden, was de vroegere naam van deze stad Aviarium.

In de 16e eeuw ontwikkelde zich hier de zoutindustrie, landbouw en visserij en de eerste kabeljauwvisserijexpedities naar het verre Newfoundland in 1501 brachten een periode van grote weelde naar Aveiro. Daarom kreeg de stad in 1515 een charter van D. Manuel I. Echter werd in de winter van 1575 het diepe kanaal dat Ria met de zee verbond, vernietigd door zware storm. Dit was de plek waar de grote oceaanwaardige schepen aanlegden, wat ertoe leidde dat de maritieme handel, visserij en zouthandel werden geruïneerd. Barra Nova werd in de 19e eeuw gebouwd. Toen dit in 1808 werd geopend kon een wijd kanaal naar de oceaan worden gebouwd van ongeveer 264 meter breed en 4 tot 6 meter diep. Dankzij dit kanaal had Ria weer toegang tot de zee en werd de bron van leven in deze regio hersteld.

De Ria is met Aveiro verbonden door drie kanalen: het Canal das Pirâmides (gemarkeerd bij de entree door twee stenen piramides), die uitloopt in Canal Central, het Canal de São Roque, dat de stad in het noordwesten begrenst en het scheidt van de zoutpannen; en het Canal dos Santos Mártires (ookwel het Canal do Paraíso) dat naar het zuidwesten leidt. Als we het Canal Central als de belangrijkste as van de stad zien, raden wij u twee tours door Aveiro aan:
  • Langs de linker oever, begint u bij de stijlvolle Art Nouveau gebouwen, die prachtig gereflecteerd worden in het water, wandel verder door de Mercado do Peixe (vismarkt), dwaal door het Beira Mar district en langs de oevers van de kanalen en geniet van het zachte zeebriesje.
  • Bezoek langs de rechter oever het stadsmuseum dat in de Convento de Jesus ligt. Zowel de monumenten en kerken als de levendigheid van de stad, onder het gedempte licht van de Ria, dragen bij aan de charme van deze kustplaats.

Uiteindelijk zullen alle bezoekers meer willen ontdekken aan Ria de Aveiro. De twee routes die we u hebben aangeraden zullen u introduceren aan een labyrint van grachtjes, de witte zandduinen bij de zee en de enorme uitgestrektheid van de zoutpannen met hun piramides van wit zout. Als u van wandelingen in de natuur houdt is het Reserva Natural das Dunas de São Jacinto werkelijk onweerstaanbaar.

Kustroute

Kustroute Rondreis: Lissabon naar Porto via Nazare en Aveiro

Deze reis langs de noordelijke kustlijn van Portugal brengt u van Lissabon naar Porto. Onderweg komt u langs prachtige stranden, brengt u een bezoek aan vissersplaats Nazaré en de kanaalstad Aveiro met haar vele grachten. Geniet onderweg ook van de verse visspecialiteiten van deze regio!

Per persoon vanaf €572,-

 

Rondreis

Rondreis Porto naar Lissabon via Coimbra en Obidos

Portugal is een land vol culturele schatten, welke u tijdens deze rondreis van Porto naar Lissabon zult ontdekken. Obidos, de historische stad die van oudsher op het landgoed van de koningin stond, is een van de hoogtepunten van deze reis.

Per persoon vanaf €660,-

 

Noord

Noord naar Zuid Portugal via de kust

Portugal heeft een aantal prachtige stranden met idyllische kustplaatsen. Van witte zandduinen en zoutpannen tot hoge, door de natuur uitgesleten kliffen: tijdens deze reis van Noord- naar Zuid-Portugal ontdekt u de Portugese kustlijn in al haar facetten. Uw reis begint in Porto, de culturele havenstad die bekend staat om haar portwijn, en eindigt in de Algarve, in Faro. Geniet onderweg ook van de vele visspecialiteiten in de regio!

Per persoon vanaf €773,-

 

Rondreis

Inclusief verblijf in de Dourovallei

Rondreis Noord Portugal

Ontdek het groene, rustige Noord-Portugal tijdens de Fly Drive rondreis langs Portugese landhuizen en paleizen, langgerekte wijngaarden waarvan de druiven tot port worden verwerkt en historische steden als Porto, Viseu, Coimbra en Aveiro.

Per persoon vanaf €712,-

 

Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Portugal

Maak kennis met het groene, rustige Noord-Portugal tijdens deze unieke Fly Drive rondreis met verblijf in 5 authentieke Pousada's. Bezoek de Douro wijnregio en bewonder de mooiste natuurparken van Portugal.

Per persoon vanaf €709,-

 

Solares

Inclusief 3 wijnproeverijen

Solares Wijnroute Rondreis

Deze wijnrondreis met verblijf in unieke accommodaties laat u kennis maken met een culinaire kunstvorm die door de eeuwen heen steeds verder geperfectioneerd is: het produceren van wijnen. Verken de Minho en Douro wijnregio's van Portugal en ontdek de Vinho Verde wijn, een lichte en verfrissende wijn die nergens anders ter wereld geproduceerd wordt.

Prijs op aanvraag