Faro is de hoofdstad van de Algarve en de stad waar het enige internationale vliegveld in de Algarve (Faro luchthaven) is gevestigd. Het is een stad vol geschiedenis, cultuur en is omlegen door idyllische stranden en het prachtige Ria Formosa natuurreservaat.

De vestiging van Faro begon in de Romeinse tijd, toen het stadje Ossonoba heette. Tijdens de 9e eeuw was het de hoofdstad van een prinsendom dat maar kort bestond, maar wel de verdedigingsmuren aanbracht en de naam veranderde in Santa Maria waarna het veranderde in Harune. Uiteindelijk werd Faro, in het midden van de 13e eeuw, Portugees territorium, waarbij de Christelijke herovering van Portugal werd volbracht. In 1540 kreeg Faro stadsrechten en in 1577 werd het deel van het bisschoppelijke Sé, toen de bisschop van de Algarve van Silves naar Faro verhuisde.

Faro heeft veel meer te bieden dan alleen een landingspunt in de Algarve in Portugal. Het is een stad vol geschiedenis, met geweldige winkels, restaurants en cafés, theaters en galerijen, geweldige stranden en het Rio Formosa natuurreservaat om de hoek. Het centrum is redelijk compact, u vindt hier alles op loopafstand. ‘Cidade Velha’, het oudste deel van de stad, ligt aan de oostkant van de jachthaven van faro. Loop door de boog (Arco da Vila) bij het Algarve toeristenbureau aan het eind van de Manuel Bivar tuinen en volg het smalle, geplaveide straatje, Rua do Municipio naar het Largo de Sé. De Faro kathedraal, op het midden van het plein, ziet er misschien van de buitenkant niet zo imposant uit, maar dat is binnen wel anders. Het complexe vergulde houtsnijwerk, de gedecoreerde tegeltjes (azulejos) en de kunstwerken zijn zeker de moeite van het bekijken waard. Deze kathedraal dateert uit de 13e en 14e eeuw (hoewel het meeste van de decoratie binnen uit de 17e eeuw komt) en ondanks dat ze een aantal keer gerestaureerd is omdat ze geplunderd werd en in brand gestoken werd door de mannen van de Earl of Essex in 1596 en beschadigd raakte door de aardbeving van 1755, heeft ze nog steeds de originele deuren en twee originele kapellen. Buiten de ‘Cidade Velha’, langs de water kant en vlak bij de jachthaven van Faro is de Porta Nova pier waar u de veerboot kunt nemen naar de ilhastranden. U kunt een boottochtje maken door de Ria Formosa, ongeveer 30 minuten heen, 30 minuten terug, zachtjes voerend door de kalme wateren tussen de moerasachtige rotsen waar u af en toe een aantal vogels kunt spotten en rustig kunt kijken hoe de wereld aan u voorbij drijft. Ook krijgt u de kans om een ander perspectief op Faro te krijgen, een perspectief vanaf zee. Veel bezoekers van de Algarve missen het prachtige Faro, aangezien het vaak alleen de transitieplek is om te arriveren op het vliegveld en vervolgens verder te reizen naar een bestemming verderop in de Algarve regio van Portugal. Toch is het zeker de moeite waard om ook Faro zelf te bezoeken.

Rondreis

Ontdek Portugal

Rondreis Portugal Compleet

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze 14, 17 of 21-daagse rondreis van het groene Noorden met zijn wijnvelden, indrukwekkende natuurreservaten en rustige stranden tot het Zuiden, waar u imposante kliffen en rotsformaties, idyllische baaitjes en pittoreske dorpjes zult ontdekken.

Per persoon vanaf €1229,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo binnenland

Vanuit de hoofdstad van Portugal, Lissabon, reist u via het binnenland van Alentejo naar de Algarve. Een rondreis waarin u niet alleen prachtige stranden en indrukwekkende rotsformaties ontdekt, maar ook de Portugese cultuur opsnuift in de historische steden die deze regio’s te beiden heeft.

Per persoon vanaf €653,-

 

Noord

Noord naar Zuid Portugal via de kust

Portugal heeft een aantal prachtige stranden met idyllische kustplaatsen. Van witte zandduinen en zoutpannen tot hoge, door de natuur uitgesleten kliffen: tijdens deze reis van Noord- naar Zuid-Portugal ontdekt u de Portugese kustlijn in al haar facetten. Uw reis begint in Porto, de culturele havenstad die bekend staat om haar portwijn, en eindigt in de Algarve, in Faro. Geniet onderweg ook van de vele visspecialiteiten in de regio!

Per persoon vanaf €773,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo kust

Geniet van de zon, zee en het strand tijdens deze Fly Drive rondreis door Portugal. Vanuit Lissabon reist u via het bourgondische Alentejo naar de zandstranden met imposante rotsformaties in de Algarve. Onderweg geniet u van de mooiste zonsondergang en ontdekt u de afgelegen baaitjes die omringd zijn door indrukwekkende kliffen.

Per persoon vanaf €668,-

 

Rondreis

Rondreis Algarve

Deze Fly Drive rondreis brengt u naar het zonnige zuiden van Portugal. Monte Gordo, Albufeira en Lagos passeren, net als ruige kusten en gouden stranden, de revue tijdens deze schitterende rondreis door de Algarve.

Per persoon vanaf €627,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Midden Zuid Portugal

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze speciale Fly Drive rondreis door Noord, Midden en Zuid Portugal met verblijf in de mooiste Pousada's. Ontdek het groene land in het noorden, de ongerepte natuur in Alentejo (midden) en de verfijnde zandstranden in de Algarve (zuid).

Per persoon vanaf €968,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Algarve

Ontdek het zuiden van Portugal tijdens deze Fly Drive rondreis met verblijf in 3 schitterende Pousada's in de Algarve regio. Ontdek de verfijnde stranden, imposante kliffen en levendige badplaatsen en geniet van de zeevruchten in een van de uitstekende restaurants.

Per persoon vanaf €810,-