Monte Gordo is een badplaats in het oosten van de Algarve regio van Portugal. De hoge hotels en appartementenblokken zijn kenmerkend voor het landschap van Monte Gordo, maar u zult zien dat ze geen afbreuk doen aan de algemene sfeer in deze stad, omdat de stad zo groot en goed opgezet is. De hoofdstraat door Monte Gordo scheidt het strand en de promenade van de rest van de stad. Aan de stadskant vind u een hoop winkeltjes, cafés, barretjes en restaurants, aan de andere kant is er een weidse promenade met palmbomen, bankjes en een goudgeel strand. Tegen de achtergrond van het casino en de hoge gebouwen, is de kustlijn bezaaid met strandtentjes, restaurantjes en kiosken. Als u een drankje wil doen, of even wat wilt eten, heeft u een breed scala aan keuze. Als u met jonge kinderen op vakantie gaat is het Monte Gordo strand perfect. Het strand loopt langzaam af en het water aan deze kant van de Algarve is net iets warmer, waardoor het perfect is voor de kleintjes.

Het Zuidoosten van de Algarve is heel vlak, waardoor het perfect is voor wandelingen en fietstochten. In Monte Gordo kunt u op vele plekken fietsen huren. Vila Real de Santo António is maar 3 km verderop, de weg is recht en u heeft prachtige uitzichten, vooral als u naar het grote kampeerterrein fietst dat onder de pijnbomen ligt. Er zijn veel dingen te doen in en om Monte Gordo als u het strand even zat bent. Er zijn verschillende golfbanen, allerlei mogelijkheden tot watersporten, jeep safari’s naar binnenlandse meren of boottochtjes over de Guadianarivier. Er zijn ook veel leuke stadjes in de buurt, maar de leukste is wel Cacela Velha. Het is een klein dorpje met een handje vol typisch Algarvische witgekalkte huisjes, rondom een kerk en een fort aan de waterkant, vlak voorbij Manta Rota.

Castro Marim 

Een ander interessant nabijgelegen stadje is Castro Marim. Op de ene heuvel liggen de overblijfselen van een kasteel, op de andere ligt een fort. Dit zijn overblijfselen uit de tijden dat de Algarve niet zo vredig was als het nu is! Vanaf hier kunt u de grote zoutpannen zien liggen en een wandeling maken door de Reserva Natural do Sapal. Dit is een groot gebied (zo’n 2000 hectare) tussen Castro Marim, Monte Gordo en Vila Real de Santo António (het zoutmoeras natuurreservaat) waar wel 153 verschillende vogelsoorten voorkomen, waaronder ooievaren, kluten, strandlopers en zwermen flamingo’s. In totaal vindt u hier meer dan 400 verschillende plantensoorten en een verscheidenheid aan reptielen, amfibieën en zoogdieren.

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo binnenland

Vanuit de hoofdstad van Portugal, Lissabon, reist u via het binnenland van Alentejo naar de Algarve. Een rondreis waarin u niet alleen prachtige stranden en indrukwekkende rotsformaties ontdekt, maar ook de Portugese cultuur opsnuift in de historische steden die deze regio’s te beiden heeft.

Per persoon vanaf €653,-

 

Rondreis

Rondreis Algarve

Deze Fly Drive rondreis brengt u naar het zonnige zuiden van Portugal. Monte Gordo, Albufeira en Lagos passeren, net als ruige kusten en gouden stranden, de revue tijdens deze schitterende rondreis door de Algarve.

Per persoon vanaf €627,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Algarve

Ontdek het zuiden van Portugal tijdens deze Fly Drive rondreis met verblijf in 3 schitterende Pousada's in de Algarve regio. Ontdek de verfijnde stranden, imposante kliffen en levendige badplaatsen en geniet van de zeevruchten in een van de uitstekende restaurants.

Per persoon vanaf €810,-