Tavira is een prachtig elegant stadje, bijna surrealistisch in sommige aspecten. Het is vergefelijk dat bezoekers soms vergeten waar ze zijn, of welk jaar het is, wanneer ze dit unieke vissersdorpje in de Algarve binnen stappen. Tussen de 8e en 13e eeuw werd Tavira overheerst door de Arabieren, tot de verovering van de ridders van de orde van Santiago in 1242. Het kreeg stadsrechten van Koning Manuel I in 1520 en was tussen de 16e en 18e eeuw de belangrijkste handelshaven in de Algarve. Tegenwoordig lukt het nog steeds om de invloed van het toerisme te voorkomen en vast te houden aan haar eigen traditie en prachtige karakter. De brug met zeven bogen, over de rivier de Gilão, is duidelijk van Romeinse origine, hoewel ze haar hedendaagse voorkomen pas in de 17e eeuw kreeg. In 1989 raakte de brug beschadigd door overstromingen, waardoor ze nu alleen voor voetgangers toegankelijk is. De markthal (mercado do ribeiro) aan de waterkant is een aantal jaar geleden vernieuwd en huist nu verschillende winkeltjes, cafés en restaurants met de centrale ruimte vrij voor tentoonstellingen en speciale evenementen. Deze strook aan de waterkant van de Gilão rivier is een geweldige plek om te zitten bij één van de cafés om te genieten van de pittoreske setting. De Romeinse brug, Ponte Romana, spant over de rivier met lage bogen en creëert zachte reflecties in het water. Bij laagtij ziet u de vissers die zoeken naar mosselen in de ondiepten.

Tavira heeft waarschijnlijk een van de mooiste kerken in de Algarve en het zijn er veel! Wel 20 kerken vindt u in en om dit stadje. De Igreja da Misericórdia uit de 16e eeuw wordt vaak genoemd als een van de mooiste kerken in Tavira, met zijn blauwwitte azulejos, prachtige houtsnijwerken en scenes uit het leven van Christus.

Het strand van Tavira is een prachtig eilandstrand, Ilha de Tavira, een 14 kilometer lange zandbak. Veerboten steken over vanaf het stadscentrum in de zomer en het hele jaar door vanaf het nabije Quatro Águas. Er zijn prachtige plekken die u kunt ontdekken rondom Tavira, om te beginnen met het mooie stadje Cabanas, net in het oosten. Het uitzicht over de beschutte lagune van de Ria Formosa tot het ilhastrand is idyllisch en er is niets meer ontspannen om bij één van de cafés op de stoep aan de waterkant te zitten met een heerlijk glas koele wijn.

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo binnenland

Vanuit de hoofdstad van Portugal, Lissabon, reist u via het binnenland van Alentejo naar de Algarve. Een rondreis waarin u niet alleen prachtige stranden en indrukwekkende rotsformaties ontdekt, maar ook de Portugese cultuur opsnuift in de historische steden die deze regio’s te beiden heeft.

Per persoon vanaf €653,-

 

Rondreis

Rondreis Algarve

Deze Fly Drive rondreis brengt u naar het zonnige zuiden van Portugal. Monte Gordo, Albufeira en Lagos passeren, net als ruige kusten en gouden stranden, de revue tijdens deze schitterende rondreis door de Algarve.

Per persoon vanaf €627,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Algarve

Ontdek het zuiden van Portugal tijdens deze Fly Drive rondreis met verblijf in 3 schitterende Pousada's in de Algarve regio. Ontdek de verfijnde stranden, imposante kliffen en levendige badplaatsen en geniet van de zeevruchten in een van de uitstekende restaurants.

Per persoon vanaf €810,-