Hoewel Ericeira ooit een traditioneel vissersdorpje was, heeft het zich tijdens de 20e eeuw enorm ontwikkeld dankzij de groeiende interesse in haar als vakantieoord. Desondanks heeft het enkele originele kenmerken en haar individuele sfeer weten te behouden. Gelegen in een makkelijk bereikbaar gebied, 40 kilometer vanaf Lissabon, zijn de stranden van Ericeira erg druk in de zomer. Ze worden beschouwd als de besten in Europa als het om surfen gaat. De kenmerken van de zee en de kust, waar hoge kliffen afwisselen met kleine, zanderige baaitjes, de Mediterrane natuurlijke habitat keurig wordt bewaard en de surfcultuur hoogtij viert, maken dat Ericeira een topbestemming is voor surfers uit de hele wereld. Toch hoeft u niet te kunnen surfen om u thuis te voelen in Ericeira. Ericeira verwelkomt ieder jaar bezoekers uit de hele wereld, in haar smalle straatjes met een knusse sfeer, de strandmentaliteit en het vakantiegevoel door het hele jaar heen. Één van de grootste attracties van deze regio is de keuken, vol met traditionele smaken uit de zee. De vers gegrilde vis is er een die u moet proberen, maar zeevruchten zijn ook erg populair. In het bijzonder de kreeften, die worden gekweekt in zeeboerderijen in Ericeira.

Kustroute

Kustroute Rondreis: Lissabon naar Porto via Nazare en Aveiro

Deze reis langs de noordelijke kustlijn van Portugal brengt u van Lissabon naar Porto. Onderweg komt u langs prachtige stranden, brengt u een bezoek aan vissersplaats Nazaré en de kanaalstad Aveiro met haar vele grachten. Geniet onderweg ook van de verse visspecialiteiten van deze regio!

Per persoon vanaf €572,-

 

Noord

Noord naar Zuid Portugal via de kust

Portugal heeft een aantal prachtige stranden met idyllische kustplaatsen. Van witte zandduinen en zoutpannen tot hoge, door de natuur uitgesleten kliffen: tijdens deze reis van Noord- naar Zuid-Portugal ontdekt u de Portugese kustlijn in al haar facetten. Uw reis begint in Porto, de culturele havenstad die bekend staat om haar portwijn, en eindigt in de Algarve, in Faro. Geniet onderweg ook van de vele visspecialiteiten in de regio!

Per persoon vanaf €773,-