Setúbal werd al in de klassieke tijden bewoond door de Fenicianen en door de Romeinen die een nederzetting bouwden op de zuidoever van de Sado rivier (in Tróia, tegenover de huidige stad), die het Cetobriga noemde, waarvan de naam Setúbal is afgeleid. Het waren de Romeinen die één van de traditionele activiteiten van de regio – het verzamelen van zout en het bewaren van voedsel in zoutreservoirs, waarvan de overblijfselen nog steeds bestaan op het Tróia schiereiland. De ontwikkeling van Setúbal heeft altijd verband gehouden met de zeemansactiviteiten, die gefaciliteerd werden door de locatie bij de monding van de Sado rivier. In de 14e eeuw was dit één van de belangrijkste havens van het land. Ook de landbouwproductie is belangrijk, deze wordt zelfs genoemd in documenten uit de 14e eeuw, in het bijzonder de druiven, wijn en vis. De wijnen die in de omgeving geproduceerd worden zijn ook tegenwoordig nog beroemd, vooral de tafelwijnen en de moscatel, genaamd Sebútal, die geproefd kan worden in de kelders vlak bij Azeitão, waar ook fantastische kazen en taarten worden geproduceerd.

Rondom Setúbal vindt u vooral natuurgebieden, met name het Sado Monding Natuur reservaat, waar u nog dolfijnen in het wild kunt spotten, en het Arrébida natuurpark, wat unieke karakteristieke eigenschappen heeft en waar u soorten tegenkomt die alleen in de gebieden rondom de Mediterraanse zee voorkomen. Bovenaan de lijst van dingen die u niet mag missen staat een cruise naar de moerasgebieden van de Sadomonding. Het spetterende geluid van tuimelaar dolfijnen, de zwermen ooievaren (in de lente en zomer) en overwinterende flamingo’s die het water laten bubbelen als roze champagne. U kunt hier wandelen of fietsen langs de dramatische, met pijnbomen omgeven kustlijn van Parque Natural da Arrábida, of simpelweg zonnestralen opvangen op de bijliggende zandstranden. Terug in de stad is het de moeite waard om een wandeling te maken over de pleinen van het oude centrum (dat tegenwoordig voetgangersgebied is) en om het fort op de heuvel op te klauteren voor een prachtig uitzicht over de riviermonding. De vis was wat de Romeinen naar Setúbai trok in 412, dus het is geen verassing dat zeevruchten hier geweldig zijn. Op Avenide Luísa Todi vindt u locals die urenlang tafelen, terwijl ze eten van enorme schalen met choco frito en drinken uit karaffen witte wijn.

Noord

Noord naar Zuid Portugal via de kust

Portugal heeft een aantal prachtige stranden met idyllische kustplaatsen. Van witte zandduinen en zoutpannen tot hoge, door de natuur uitgesleten kliffen: tijdens deze reis van Noord- naar Zuid-Portugal ontdekt u de Portugese kustlijn in al haar facetten. Uw reis begint in Porto, de culturele havenstad die bekend staat om haar portwijn, en eindigt in de Algarve, in Faro. Geniet onderweg ook van de vele visspecialiteiten in de regio!

Per persoon vanaf €773,-

 

Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-

 

Rondreis

Rondreis Portugal Natuur en Cultuur

Tijdens deze Fly Drive rondreis door Portugal laat u zich betoveren door de middeleeuwse en romeinse steden, geniet u van een glas port wijn op een terras in Porto of spot u dolfijnen tijdens een wandeling door een van de mooie natuurreservaten.

Per persoon vanaf €725,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden Portugal

Maak kennis met de ongerepte Alentejo regio tijdens onze Midden Portugal Fly Drive pousada rondreis. Bewonder het Alentejo landschap vol kurkeiken en olijfbomen en overnacht in bijzondere, historische pousadas.

Per persoon vanaf €857,-