Verken de Portugese regio Alentejo, het best bewaarde geheim van Portugal. Deze regio is dunbevolkt en vol wijngaarden, kurkeiken en olijfbomen. De licht glooiende velden zijn er perfect voor. Bezoekt u vooral Monsaraz, een klein Middeleeuws stadje dat enkele wijnproducenten huisvest. Een wijnproeverij met uitzicht op de bergen die de grens met Spanje aangeven is een echte aanrader. Ook vindt u in Alentejo vele sporen van de Romeinse en Moorse overheersing in dit gebied, bijvoorbeeld in de steden Évora en Elvas.

Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-

 

Rondreis

Rondreis Alentejo Compleet

Verken ongerept Alentejo tijdens een Fly Drive Rondreis langs alle hoogtepunten van de best bewaarde regio van Portugal. Bewonder o.a. kastelen in Lissabon en Elvas, Romeinse ruïnes in Évora, idyllische stranden in Vila Nova de Milfontes en laat u verrassen door de Portugese cultuur.

Per persoon vanaf €612,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon en Alentejo

Ontdek de stranden van Lissabon, Cascais en Estoril langs de Costa de Lisboa en reis vervolgens naar Alentejo, de regio met golvende heuvels en vruchtbare wijnvelden. U vindt hier vele archeologische schatten, marmergroeven, olijfbomen en kurkeiken.

Per persoon vanaf €605,-

 

Fly Drive Rondreis Alentejo 

Alentejo ligt vlak boven de Algarve, maar is een stuk minder toeristisch. Hier vindt u uitmuntende vergezichten op eindeloze vlaktes. In de lente is Alentejo op haar hoogtepunt: de velden zijn een uitbundig tapijt van wilde, bloeiende bloemen. Maart, april en mei zijn in de Portugese Alentejo een lust voor het oog! Maar er is meer. Zo vindt u in Alentejo verschillende steden die een bezoekje waard zijn. Evora is de grootste stad in deze regio, met een indrukwekkende hoeveelheid aan historische gebouwen. Hier vindt u veel resten uit de Romeinse tijd, zoals de tempel voor Diana, met prachtige Korintische zuilen, en een Romeins aquaduct. In Elvas vindt u de best bewaarde stadsmuur van Europa. In dit vestingstadje omgeven door uitgestrekte olijfgaarden vindt u ook nog veel Moors uitziende huisjes. Ook het pittoreske Middeleeuwse stadje Monsaraz heeft een prachtige stadsmuur. Drink een wijntje tussen de witgekalkte huisjes met rode daken, met uitzicht op de olijfbomen en bergen. Als u graag de oudheid induikt is Beja erg de moeite waard. Deze stad dateert uit de Romeinse tijd en dit is terug te zien aan enkele opgravingen. Vlak bij Beja vindt u Pisões, een Romeins stadje dat laat zien hoe een Romeinse familie 2000 jaar geleden leefde in deze regio.