De winter is in Nederland lang niet altijd even plezierig – het is vaak druilerig weer, er staat een scherpe wind, en het is een stuk kouder dan comfortabel is. Een prettige oplossing is om een aantal weken of zelfs maanden naar een warmer klimaat te vertrekken! Portugal is ideaal om in te overwinteren: het is relatief dichtbij, maar het is er ook aanmerkelijk warmer dan in het noordelijke Nederland. Zelfs in hartje winter is het in de Algarve en Madeira zelden kouder dan 18 graden overdag, en in november en februari zijn dagen met een temperatuur van 20 graden of hoger en 8 zonuren per dag bepaald niet zeldzaam.


Overwinteren in Portugal

Overwinteren in de Algarve

Wilt u graag op het Portugese vasteland overwinteren en vindt u het prettig om in een omgeving te verblijven waar u altijd iets te doen hebt? Dan is de Algarve perfect voor u. Deze zuidelijke regio van Portugal kent een authentieke sfeer en een afwisselend landschap dat u op uw gemak kunt verkennen. Zo kunt u tijdens de vroege lente heerlijke wandelingen maken door de natuur, maar kunt u ook een slagje wagen op één van de prachtige golfbanen in de omgeving!

Overwinteren in Madeira

Als u er echt goed tussenuit wilt, kan Funchal of Canico op het eiland Madeira ook een geschikte optie zijn om te overwinteren. Het bloemeneiland is in de winter minder kleurrijk dan in de lente, maar dat wil niet zeggen dat het helemaal niets meer te bieden heeft! U kunt er wandelingen maken langs de vele levada’s of genieten van de prachtige dorpjes en steden.

Overwinteren op maat

Heeft u speciale wensen voor uw overwinteren vakantie in Portugal? Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op naar aanleiding van uw wensen.