Portugal heeft als vakantieland van alles te bieden, maar onder veel bezoekers blijven de stranden favoriet. Het land is dan ook ideaal voor een relaxte strand en zonvakantie: het beschikt over een lange kustlijn vol prachtige stranden, een heldere, lichtblauwe zee die zo uit een reclamefoto lijkt te komen, en natuurlijk een heerlijk warm klimaat. Op VakantiePortugal.nl kunt u verschillende strandvakanties boeken naar de mooiste stranden van Portugal. De Algarve is de populairste regio van Portugal voor een strand en zon vakantie. Maar ook elders zijn echter prachtige stranden te vinden, bijvoorbeeld rondom Lissabon, Alentejo, en op de Portugese eilanden Madeira en de Azoren. 


Strand en zonvakanties in Portugal 

Strandvakantie Algarve 

In dit zuidelijke gedeelte van Portugal is het zeewater al vroeg in de zomer aardig opgewarmd, perfect als u van zwemmen houdt. Dit gebied van Portugal kent zo’n 3000 zonuren per jaar, de gemiddelde temperatuur in de zomer is zo’n 25°C, en dankzij de zeewind wordt het zelden te warm. Dit is het perfecte gebied voor een strandvakantie en zonvakantie! Qua stranden is er voor ieder wat wils. Er zijn uitgestrekte zandstranden, waar u heerlijk kunt zonnen, zoals Praia da Oura, bij Albufeira of de Praia de Rocha bij Portimao. Heeft u liever iets meer privacy, zoek dan een baaitje op waar u heerlijk kunt baden, omgeven door hoge rotswanden, waardoor u het idee krijgt dat u alleen op de wereld bent. Een goed voorbeeld hiervan is de Praia da Amoreira. Mocht u zin hebben om iets actiefs te doen is hier genoeg gelegenheid voor watersporten.

Strandvakantie Alentejo 

Alentejo staat vooral bekend om zijn historische steden, goede wijn en prachtige landschap. Toch vindt u ook hier geweldige stranden. De Alentejo ligt iets boven de Algarve en de stranden hier zijn nog wat minder toeristisch. Zo vindt u hier de Dona Ana, een prachtig wit strand, omgeven door imposante rotsformaties zoals je ze op ansichtkaarten ziet. Als u zich graag met de lokale bevolking omgeeft gaat u naar Zambujeira do Mar, een heerlijk zandstrand met dat erg geliefd is bij de Portugezen zelf. Na een dagje zon en zee kunt u hier vers gevangen vis eten. Een bijzondere benoeming waard is Vila Nova de Milfontes, gelegen in het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina, aan de monding van de Mira rivier. Het is een erg geliefd strand, omdat het niet te druk is en de perfecte omstandigheden voor watersporten biedt.

Strandvakantie Costa de Lisboa (kust van Lissabon)

In Lissabon komt het beste van Portugal bij elkaar. Niet alleen is Lissabon zelf namelijk een prachtige stad, maar ook de stranden die u hier vindt zijn fantastisch! Een aantal stranden liggen op loopafstand van de stad. Als u bereid bent om iets verder te reizen kunt u naar het dorpje Cascais, met Praia de Guincho, een strand dat erg populair is bij surfers. Als u met de hele familie op pad bent zijn Praia da Rainha en Praia de Ribeira erg geschikt. Ook Estoril is erg populair bij strandliefhebbers, het Forte da Cruz kijkt uit op het Praia do Tamariz. Voor de surfliefhebbers is Ericeira fantastisch, beginners kunnen oefenen op het Foz do Lizandro of Praia da Ribeira d'Ilhas strand, voor de ervaren surfers is Coxos een uitdagende plek. In Sintra kun je een dagje stad combineren met het heerlijke Adraga strand en als u behoefte heeft aan een rustig strand is de Costa da Caparica zeer aan te raden.