Pousada Convento de Tavira in de Algarve, ook bekend als Hotel Da Graca, is geclassificeerd als een Historic Hotel in Portugal lees meer

Deze uitzonderlijk mooie Pousada de Tavira is gehuisvest in het voormalige klooster van de Augustinessen, dat door Koning D. Sebastiao in de 16e eeuw gevestigd werd. Het is grandioos gerestaureerd en heeft een Renaissance kloostergang en een Barokke trap. Tijdens de restauratie werden verschillende archeologische vondsten gedaan die verwijzen naar de Islamitische origine van het gebouw. Deze zijn nu deels zichtbaar bij de bar. De Pousada ligt op een korte wandeling van het centrum en staat aan de rand van wat ooit waarschijnlijk het Joodse kwartier van Tavira is geweest. Historisch gezien is Tavira zelf een typisch Algarve stadje, ze wordt gezien als één van de weinige ongerepte locaties die nog niet is overspoeld door toeristen. Tavira is door vele volkeren beïnvloed: ooit was het een Fenesisch stadje, het is bewoond geweest door de Romeinen en tijdens de Moslimoverheersing speelde het een belangrijke rol. Als u het stadje heeft verkend kunt u heerlijk ontspannen bij het prachtige zwembad van de Pousada, of een drankje drinken op de elegante binnenplaats. De kloosterkerk is omgebouwd in een multifunctionele ruimte die perfect is voor bruiloften, vergaderingen en conferenties.

Pousada

Pousada Rondreis Algarve

Ontdek het zuiden van Portugal tijdens deze Fly Drive rondreis met verblijf in 3 schitterende Pousada's in de Algarve regio. Ontdek de verfijnde stranden, imposante kliffen en levendige badplaatsen en geniet van de zeevruchten in een van de uitstekende restaurants.

Per persoon vanaf €805,-