Als één van de drukste kustresorts in de Algarve voor zijn levendige en zorgeloze vakantie sfeer is Albufeira beroemd om haar prachtige stranden en de vele restaurants, bars en nachtclubs. Het is zeker de moeite waard om dit stadje in de Algarve met witte huisjes beter te bekijken. Het is gesticht door de Arabieren en het heeft nog steeds de nauwe kronkelstraatjes die u overdag en ’s avonds kunt ontdekken, want de opwinding houdt niet op als de zon ondergaat. De straten leiden naar de Túnel en Peneco stranden, een stuk zand afgezet door de stad, dat een amfitheater met uitzicht op de zee vormt. Naast het strand geeft de promenade een heel ander uitzicht, in het westen begrensd aan de Xorino grot, waar de Moren zich terugtrokken toen de stad heroverd werd door de Christenen in de 13e eeuw.

De felgekleurde vissersbootjes worden te rusten gelegd op het zand wanneer het werk erop zit. In oude visserskwartieren vindt u een bar of restaurant op elke hoek van de straat. Hier kunt u de verse vis en zeevruchten proberen, simpelweg gegrild of in een cataplana (traditionele ovenschotel), de specialiteit van de regio. Als u terug gaat richting de kust, zou u ook de Onze Lieve Vrouwe van Orada kapel moeten bezoeken. Haar feest vindt plaats op 14 augustus en bevat een grote processie van boten. Vlakbij is de moderne Albufeira jachthaven, wiens excellente faciliteiten iedereen verwelkomen die vanaf de zee aankomen of weer vertrekken.

Toch zijn het de stranden waar Albufeira haar internationale bekendheid aan te danken heeft. Ze zijn allemaal verschillend, ieder met haar eigen charme. De variatie is enorm en begint in het westen bij Praia dos Salgados, met zijn witte zandduinen. Er volgt een serie van stranden, omgeven door de kliffen die door erosie zijn uitgesleten, zoals Praia da Galé, Praia do Castelo, Praia de São Rafael en Praia de Arrifes. Ook zijn er in de stad zelf verschillende stranden, Praia dos Pescadores, Praia do Túnel, Praia dos Alemães en Praia do Inatel, gemakkelijk te bereiken en maar een klein stukje lopen vanuit de stad. De stranden gaan verder naar het oosten, er is flinke competitie om de titels van ‘mooiste’ en ‘levendigste’ strand. Praia da Oura, en Praia dos Olhos de Agua, waar u verse waterbronnen op het strand vindt. De gemeente wordt begrensd door het lange, zanderige Praia da Falésia, een lang strand afgebakend door de kliffen waar het zijn naam aan dankt, die in allerlei gouden, koperkleurige en rode kleurschakeringen boven de zee doen oprijzen. Het is een beeld dat steeds intenser wordt in het licht van de late namiddag, iets wat u zeker bij zal blijven.

Rondreis

Ontdek Portugal

Rondreis Portugal Compleet

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze 14, 17 of 21-daagse rondreis van het groene Noorden met zijn wijnvelden, indrukwekkende natuurreservaten en rustige stranden tot het Zuiden, waar u imposante kliffen en rotsformaties, idyllische baaitjes en pittoreske dorpjes zult ontdekken.

Per persoon vanaf €1229,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo binnenland

Vanuit de hoofdstad van Portugal, Lissabon, reist u via het binnenland van Alentejo naar de Algarve. Een rondreis waarin u niet alleen prachtige stranden en indrukwekkende rotsformaties ontdekt, maar ook de Portugese cultuur opsnuift in de historische steden die deze regio’s te beiden heeft.

Per persoon vanaf €651,-

 

Noord

Noord naar Zuid Portugal via de kust

Portugal heeft een aantal prachtige stranden met idyllische kustplaatsen. Van witte zandduinen en zoutpannen tot hoge, door de natuur uitgesleten kliffen: tijdens deze reis van Noord- naar Zuid-Portugal ontdekt u de Portugese kustlijn in al haar facetten. Uw reis begint in Porto, de culturele havenstad die bekend staat om haar portwijn, en eindigt in de Algarve, in Faro. Geniet onderweg ook van de vele visspecialiteiten in de regio!

Per persoon vanaf €773,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo kust

Geniet van de zon, zee en het strand tijdens deze Fly Drive rondreis door Portugal. Vanuit Lissabon reist u via het bourgondische Alentejo naar de zandstranden met imposante rotsformaties in de Algarve. Onderweg geniet u van de mooiste zonsondergang en ontdekt u de afgelegen baaitjes die omringd zijn door indrukwekkende kliffen.

Per persoon vanaf €667,-

 

Rondreis

Rondreis Algarve

Deze Fly Drive rondreis brengt u naar het zonnige zuiden van Portugal. Monte Gordo, Albufeira en Lagos passeren, net als ruige kusten en gouden stranden, de revue tijdens deze schitterende rondreis door de Algarve.

Per persoon vanaf €627,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden en Zuid Portugal

Verken midden en zuid Portugal met onze Pousada Fly Drive rondreis langs 5 schitterende Pousada's in Lissabon, Alentejo en de Algarve. Bezoek de historische steden van Alentejo en geniet van de mooiste zonsondergang van Portugal.

Per persoon vanaf €756,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Algarve

Ontdek het zuiden van Portugal tijdens deze Fly Drive rondreis met verblijf in 3 schitterende Pousada's in de Algarve regio. Ontdek de verfijnde stranden, imposante kliffen en levendige badplaatsen en geniet van de zeevruchten in een van de uitstekende restaurants.

Per persoon vanaf €805,-