Bezoek Lagos in het westelijk deel van de Algarve voor fantastische uitzichten vanaf een landtong en een prachtige vuurtoren op de top van een klif. Aan het zuiden van Lagos ligt de Ponta da Piedade landtong, een serie van door het weer uitgesleten kliffen, bezaaid met spectaculaire grotten, bogen, zeegrotten, die worden gezien als het mooiste natuurverschijnsel in de Algarve. Aan de oostkant van Lagos ligt het 4 kilometer lange Meia Praia strand, wat het langste zandstrand aan de westkant van de Algarve is.

In Lagos lijkt alles u uit te nodigen naar het strand en de kleinste pleziertjes van het leven. Toch zijn er ook verhalen over zeelieden en piraten, het resultaat van een relatie met de zee die wordt onderhouden door de kleurrijke sleepnetten die nog steeds vis naar de markt brengen, en de Lagos jachthaven waar jachten uit de hele wereld worden aangelegd. Deze verbinding met de zee had zijn hoogtepunt in de 15e en 16e eeuw, want het was in Lagos waar de Henry, de navigator, de karvelen klaarmaakte die van Portugal naar de kust van Afrika zouden varen, wat de Portugese Gouden Eeuw op het gebied van ontdekkingsreizen inluidde. Gil Eanes, de navigator die bewees dat de wereld niet eindigde bij Kaap Bojador en dat de zee niet vol zat met monsters, begon zijn tocht in Lagos. Zijn naam werd gegeven aan het plein waar een controversieel standbeeld van João Cutileiro koning Sebastian oproept, die Lagos tot hoofdstad van de Algarve benoemde. Dit privilege behielden ze tot de 18e eeuw. Ook was het Lagos, vanuit waar deze koning vertrok naar de veldslag van Ksar el-Kebir, waar hij nooit van terug keerde. Hierdoor verloor Portugal haar onafhankelijkheid aan Spanje, die pas in de 17e eeuw werd hersteld.

Hoewel Lagos gebouwd is op het terrein waar al eerder nederzettingen bestonden, komen de belangrijkste monumenten uit deze periode, zoals het kasteel van de Gouveneur, de stadsmuren en het Ponta da Bandeira fort, dat de stad beschermde tegen indringers, in het bijzonder zeerovers. Vandaag de dag heeft u hier een prachtig uitzicht over de huizen en de zee. Ook vond in Lagos, onder de arcades van Praça Infante D. Henrique, de eerste slavenmarkt van Europa plaats, in een ruimte die nu getransformeerd is in een cultureel centrum voor tentoonstellingen en de verkoop van handwerk.

Rondreis

Ontdek Portugal

Rondreis Portugal Compleet

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze 14, 17 of 21-daagse rondreis van het groene Noorden met zijn wijnvelden, indrukwekkende natuurreservaten en rustige stranden tot het Zuiden, waar u imposante kliffen en rotsformaties, idyllische baaitjes en pittoreske dorpjes zult ontdekken.

Per persoon vanaf €1229,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo binnenland

Vanuit de hoofdstad van Portugal, Lissabon, reist u via het binnenland van Alentejo naar de Algarve. Een rondreis waarin u niet alleen prachtige stranden en indrukwekkende rotsformaties ontdekt, maar ook de Portugese cultuur opsnuift in de historische steden die deze regio’s te beiden heeft.

Per persoon vanaf €653,-

 

Noord

Noord naar Zuid Portugal via de kust

Portugal heeft een aantal prachtige stranden met idyllische kustplaatsen. Van witte zandduinen en zoutpannen tot hoge, door de natuur uitgesleten kliffen: tijdens deze reis van Noord- naar Zuid-Portugal ontdekt u de Portugese kustlijn in al haar facetten. Uw reis begint in Porto, de culturele havenstad die bekend staat om haar portwijn, en eindigt in de Algarve, in Faro. Geniet onderweg ook van de vele visspecialiteiten in de regio!

Per persoon vanaf €773,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo kust

Geniet van de zon, zee en het strand tijdens deze Fly Drive rondreis door Portugal. Vanuit Lissabon reist u via het bourgondische Alentejo naar de zandstranden met imposante rotsformaties in de Algarve. Onderweg geniet u van de mooiste zonsondergang en ontdekt u de afgelegen baaitjes die omringd zijn door indrukwekkende kliffen.

Per persoon vanaf €668,-

 

Rondreis

Rondreis Algarve

Deze Fly Drive rondreis brengt u naar het zonnige zuiden van Portugal. Monte Gordo, Albufeira en Lagos passeren, net als ruige kusten en gouden stranden, de revue tijdens deze schitterende rondreis door de Algarve.

Per persoon vanaf €627,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden en Zuid Portugal

Verken midden en zuid Portugal met onze Pousada Fly Drive rondreis langs 5 schitterende Pousada's in Lissabon, Alentejo en de Algarve. Bezoek de historische steden van Alentejo en geniet van de mooiste zonsondergang van Portugal.

Per persoon vanaf €758,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Algarve

Ontdek het zuiden van Portugal tijdens deze Fly Drive rondreis met verblijf in 3 schitterende Pousada's in de Algarve regio. Ontdek de verfijnde stranden, imposante kliffen en levendige badplaatsen en geniet van de zeevruchten in een van de uitstekende restaurants.

Per persoon vanaf €810,-