In de monding van de Arade rivier ligt Portimão, bekend om zijn geweldige zandstranden met veel warm, kalm water, wat het tot een aantrekkelijke vakantiebestemming maakt. Portimão heeft een lange traditie in de visserij, die in het bijzonder in de 19e en 20e eeuw groeide met de komst van de conservenindustrie en het toerisme. De meeste gebouwen die u ziet in de straten en op de pleinen van het historische centrum, komen uit deze periode, net als het gebouw waar tegenwoordig het Portimão museum in huist. Het is een eerbetoon naar de stad en de mensen die hier voor eeuwen hebben geleefd, exclusief van en voor de zee.

De meeste restaurants waar u gegrilde sardines zult vinden, een geliefd lokaal gerecht, liggen aan de waterkant, naast de stijgers. Hoewel sardines door de hele regio, eigenlijk zelfs door heel Portugal, gegeten worden, zijn ze redelijk beroemd in Portimão, waar ze in augustus zelfs een festival organiseren om ze te eren. Toch zijn er vele andere soorten vis en zeevruchten om uit te proberen, zoals mosselen, wulken bonen stoofpot, ovenschotels en bouillabaisses. Tuinbonen, maismeel en traditionele gebakjes op basis van amandelen en vijgen zijn nog een aantal typische producten van deze regio.

Praia da Rocha, ongeveer 2,5 kilometer van het centrum, is waarschijnlijk het bekendste strand in de Algarve. Het enorme zanderige terrein dat inmiddels wereldwijd bekend is, is ansichtkaartwaardig. Het Praia da Rocha fort is de juiste plek voor een prachtig uitzicht over de stad, de rivier en de zee, wat nog mooier is in het licht van de ondergaande zon. Om een volledig uitzicht te krijgen over het gebied rondom Portimão, moet u het van alle perspectieven bekijken. Zo kunt u bijvoorbeeld een boottrip doen langs de kustlijn om stranden te ontdekken die over land niet bereikbaar zijn, en kunt u de rotsformaties bewonderen. Zij die fan zijn van wedstrijdvissen zullen dit de ideale bestemming vinden, want deze vruchtbare zee heeft grote vissoorten, zoals zwaardvis, in overvloed. Om andere landschappen te bewonderen kunt u vanaf de monding van de Arade rivier naar Silves gaan, wanneer u groene heuvelen passeert. Over een korte afstand vindt u een grote variatie aan uitzichten die in uw geheugen gegrift zullen blijven.

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo binnenland

Vanuit de hoofdstad van Portugal, Lissabon, reist u via het binnenland van Alentejo naar de Algarve. Een rondreis waarin u niet alleen prachtige stranden en indrukwekkende rotsformaties ontdekt, maar ook de Portugese cultuur opsnuift in de historische steden die deze regio’s te beiden heeft.

Per persoon vanaf €653,-

 

Noord

Noord naar Zuid Portugal via de kust

Portugal heeft een aantal prachtige stranden met idyllische kustplaatsen. Van witte zandduinen en zoutpannen tot hoge, door de natuur uitgesleten kliffen: tijdens deze reis van Noord- naar Zuid-Portugal ontdekt u de Portugese kustlijn in al haar facetten. Uw reis begint in Porto, de culturele havenstad die bekend staat om haar portwijn, en eindigt in de Algarve, in Faro. Geniet onderweg ook van de vele visspecialiteiten in de regio!

Per persoon vanaf €773,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo kust

Geniet van de zon, zee en het strand tijdens deze Fly Drive rondreis door Portugal. Vanuit Lissabon reist u via het bourgondische Alentejo naar de zandstranden met imposante rotsformaties in de Algarve. Onderweg geniet u van de mooiste zonsondergang en ontdekt u de afgelegen baaitjes die omringd zijn door indrukwekkende kliffen.

Per persoon vanaf €668,-

 

Rondreis

Rondreis Algarve

Deze Fly Drive rondreis brengt u naar het zonnige zuiden van Portugal. Monte Gordo, Albufeira en Lagos passeren, net als ruige kusten en gouden stranden, de revue tijdens deze schitterende rondreis door de Algarve.

Per persoon vanaf €627,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden en Zuid Portugal

Verken midden en zuid Portugal met onze Pousada Fly Drive rondreis langs 5 schitterende Pousada's in Lissabon, Alentejo en de Algarve. Bezoek de historische steden van Alentejo en geniet van de mooiste zonsondergang van Portugal.

Per persoon vanaf €761,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Algarve

Ontdek het zuiden van Portugal tijdens deze Fly Drive rondreis met verblijf in 3 schitterende Pousada's in de Algarve regio. Ontdek de verfijnde stranden, imposante kliffen en levendige badplaatsen en geniet van de zeevruchten in een van de uitstekende restaurants.

Per persoon vanaf €810,-