Hoewel Cascais traditioneel een vissersdorpje was, ontwikkelde het zich in de 14 eeuw met grote stappen. Het werd toen een belangrijke stop voor boten op weg naar Lissabon, waardoor Cascais een drukke haven werd. In de 19e eeuw werd baden in de zee een populaire activiteit, waardoor Cascais de impuls kreeg om zich verder te ontwikkelen tot een modieus vakantieoord. De grote drijfveer achter deze transformatie was de koning van Portugal, Dom Luís I, die in 1870 de Fortaleza de Cidadela omtoverde tot een zomerhuis voor de Portugese monarchie. Het voorbeeld van de koning werd gevolgd door de adel, die paleizen en prachtige villa’s bouwden in het stadje, waar zij het heetste deel van het jaar doorbrachten. Dit veranderde het aanzien van het voormalige vissersdorpje enorm.

Cascais begon van meer nieuwsgierige mensen de aandacht te trekken, die hier kwamen om te genieten van een wandeling aan zee. Dankzij de opening van nieuwe treinsporen werd de toegang tot deze stad vergemakkelijkt. Tegenwoordig is Cascais een erg levendige en kosmopolitische omgeving, dat een groot deel van de voormalige aristocratische sfeer weet te bewaren. Een wandeling door de straatjes, waar u winkeltjes van de hoogste kwaliteit zult vinden, is zeker aan te raden. Of misschien prefereert u om te genieten van een paar momenten rust in één van de vele buitencafés en restaurants die u overal in de stad vindt. De stranden blijven de grootste attractie van Cascais: u kunt kiezen tussen de stranden in de beschutte baai van Cascais, of de stranden een stukje verderop in Praia do Guincho, waar de condities perfect zijn voor surfen en windsurfen. De Boca do Inferno (Letterlijk mond van de hel), een inham in de kust die wordt omringd door scherpe stenen en kloven, blijft een natuurlijke curiositeit die vele duizenden bezoekers trekt die zich willen verbazen over de brute kracht van de zee.

Ook als de zon onder is, is de stad erg levendig, met slingerende straatjes die naar kleine musea en koele tuinen leiden. Ook de flitsende jachthaven en een oud voetgangerscentrum vol kleine designerboetiekjes en alfresco visrestaurants maken deze stad meer dan alleen haar strand. In de levendige bars vindt u een bruisend nachtleven.

Kustroute

Kustroute Rondreis: Lissabon naar Porto via Nazare en Aveiro

Deze reis langs de noordelijke kustlijn van Portugal brengt u van Lissabon naar Porto. Onderweg komt u langs prachtige stranden, brengt u een bezoek aan vissersplaats Nazaré en de kanaalstad Aveiro met haar vele grachten. Geniet onderweg ook van de verse visspecialiteiten van deze regio!

Per persoon vanaf €572,-

 

Rondreis

Rondreis Porto naar Lissabon via Coimbra en Obidos

Portugal is een land vol culturele schatten, welke u tijdens deze rondreis van Porto naar Lissabon zult ontdekken. Obidos, de historische stad die van oudsher op het landgoed van de koningin stond, is een van de hoogtepunten van deze reis.

Per persoon vanaf €660,-

 

Noord

Noord naar Zuid Portugal via de kust

Portugal heeft een aantal prachtige stranden met idyllische kustplaatsen. Van witte zandduinen en zoutpannen tot hoge, door de natuur uitgesleten kliffen: tijdens deze reis van Noord- naar Zuid-Portugal ontdekt u de Portugese kustlijn in al haar facetten. Uw reis begint in Porto, de culturele havenstad die bekend staat om haar portwijn, en eindigt in de Algarve, in Faro. Geniet onderweg ook van de vele visspecialiteiten in de regio!

Per persoon vanaf €773,-

 

Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon en Alentejo

Ontdek de stranden van Lissabon, Cascais en Estoril langs de Costa de Lisboa en reis vervolgens naar Alentejo, de regio met golvende heuvels en vruchtbare wijnvelden. U vindt hier vele archeologische schatten, marmergroeven, olijfbomen en kurkeiken.

Per persoon vanaf €605,-