De hoofdstad van Madeira, Funchal, ligt aan de zuidkust van het eiland, aan een mooie baai met dezelfde naam. Het kreeg zijn eerste oorkonde in het midden van de 15e eeuw en de naam stamt af van venkel (funcho), een aromatisch kruid die veel in deze regio voorkomt.

De stad werd een belangrijke handelspost, beginnende met de handel in suikerriet en bananen en vervolgens Madeira wijn. Ook was het een belangrijk aanmeerpunt voor maritieme ontdekkingsreizen. Vanwege het milde klimaat, wat het gehele jaar aanhoudt, werd het al snel een favoriete bestemming voor de Europese elite.

Rijk aan geschiedenis, wereldburgers, en een fantastisch leven op zich, is er in Funchal vandaag de dag veel meer te zien en te bewonderen, beginnende met de historische centra van parochies zoals São Pedro, Santa Maria en Sé. Deze zijn allen enorm interessant om te bezichtigen. Funchal heeft ook een rijk cultureel leven, inclusief musea en andere culturele bezienswaardigheden. Mis de Boerenmarkt niet, waar de bloemen en geuren van fruit en bloemen zich mengen met de gebruikelijke sfeer van een markt.

Omdat Funchal bekend staat als een “tuin aan de zee”, moeten wij niet vergeten om het te hebben over de groene plaatsen zoals de Botanische Tuinen en de Tuinen van Quinta do Palheiro Ferreiro, in beide groeien planten van over de gehele wereld.

Er is niets beter dan een rit met een kabeltram om zo te genieten van de schoonheid van de stad en zijn omgeving. U kunt een kabeltram nemen van Monte richting de Botanische Tuinen of richting het centrum van de stad. Zodra u in Monte bent, is een terugrit in de Rieten Wagen een must. Zodra u terug bent in de stad, kunt u richting Funchal Marina wandelen en de jachtboten bekijken. Verderop liggen de cruiseschepen die aangemeerd liggen vanuit verschillende plekken in de wereld.

Het aanbod aan evenementen en toeristische activiteiten gaat het gehele jaar door. De meest belangrijke evenementen zijn Carnaval, het Bloemenfestival en de feestelijkheden rondom Oud en Nieuw. Maar er zijn vele andere activiteiten zoals golf, tennis, duiken, vissen, paardrijden, surfen en boottochten. Dit zijn stuk voor stuk altijd goede suggesties. Deze activiteiten zijn altijd vergezeld van vele terrassen en restaurants op historische gronden waar u zich kunt verfrissen met een drankje of waar u simpelweg kunt genieten van de typische smaken van de regio.

Wat u ook doet, u kunt ontspannen en genieten van de charmes en geweldige dingen die Funchal te bieden heeft. Ontdek ook de gastvrijheid van de inwoners van Madeira en een gevarieerd aanbod als het aankomt op onderkomens van uitstekende kwaliteit zodat u zich helemaal thuis voelt.

Rondreis

Rondreis Madeira

Ontdek het paradijselijke Madeira tijdens deze Fly Drive rondreis met verblijf in Funchal, Santana en Porto Moniz. U bezoekt de mooiste plekjes op het bloemeneiland en maakt kennis met vulkanische meren, groene landschappen met idyllische watervallen en traditionele huizen.

Per persoon vanaf €854,-

 

Fly

Fly Drive Madeira

Tijdens deze Fly Drive vakantie naar Madeira ontdekt u dit prachtige bloemeneiland vanuit de hoofdstad Funchal. Maak kennis met de vriendelijke bevolking en de traditionele specialiteiten van Madeira: Madeira wijn, espada (zwarte degenvis) en natuurlijk de prachtige paradijsvogelbloem. Zowel voor de actieve, sportieve reiziger als de cultuurliefhebber is Madeira een paradijselijke vakantiebestemming.

Per persoon vanaf €828,-