Het Portugese eiland Madeira ligt in de Atlantische Oceaan, te midden van een warme en helderblauwe zee. Het eiland is een prachtig natuurgebied, waar exotische bloemen volop groeien en allerlei bijzondere dieren leven. Maar liefst twee derde van het oppervlak is beschermd gebied: u vindt hier onder andere het grootste laurierbos ter wereld en een park met een uitgebreide collectie van verschillende soorten rozen. Madeira is het eiland bij uitstek voor wie op zoek is naar natuur, rust en historische elementen: u kunt er wandelen, duiken, surfen of de omgeving verkennen met een boottocht. Bij VakantiePortugal.nl helpen we u graag om de perfecte reis te vinden naar het bloemeneiland Madeira. lees meer

Madeira Reizen


Rondreis

Rondreis Madeira

Ontdek het paradijselijke Madeira tijdens deze Fly Drive rondreis met verblijf in Funchal, Santana en Porto Moniz. U bezoekt de mooiste plekjes op het bloemeneiland en maakt kennis met vulkanische meren, groene landschappen met idyllische watervallen en traditionele huizen.

Per persoon vanaf €854,-

 

Fly

Fly Drive Madeira

Tijdens deze Fly Drive vakantie naar Madeira ontdekt u dit prachtige bloemeneiland vanuit de hoofdstad Funchal. Maak kennis met de vriendelijke bevolking en de traditionele specialiteiten van Madeira: Madeira wijn, espada (zwarte degenvis) en natuurlijk de prachtige paradijsvogelbloem. Zowel voor de actieve, sportieve reiziger als de cultuurliefhebber is Madeira een paradijselijke vakantiebestemming.

Per persoon vanaf €828,-

 

Vakanties en Rondreizen Madeira 

Een Vakantie naar Madeira begint op Funchal

De hoofdstad Funchal mag eigenlijk niet ontbreken aan een reisroute op Madeira. Hier vindt u allerlei overblijfselen van de tijd van de ontdekkingsreizigers: oude gebouwen en twee prachtige kastelen. Ook zijn er botanische tuinen en parken. Binnen de stad zijn er kabelbanen die naar verschillende bestemmingen leiden – en die op zichzelf ook al een hele attractie vormen. Ook kunt u er meegaan met een boottocht om de kuststreek vanaf het water te verkennen. Regelmatig zijn er in Funchal grote feesten, zoals het bloemenfestival, carnaval of het spectaculaire vuurwerk met oud en nieuw: de stad is dan minder rustig, maar wel enorm gezellig, ook voor bezoekers!

Geschiedenis van het Portugese eiland Madeira

Madeira werd al eeuwen geleden bezocht door Portugese ontdekkingsreizigers, en de sporen die zij hebben achtergelaten, zijn nog op het hele eiland terug te vinden. Zo werd het plaatsje Calheta al in 1430 gesticht, en tussen de modernere toeristische gebouwen staat nog steeds een groot aantal eeuwenoude kerken. Ook in Machico bevinden zich nog talloze oude gebouwen: tot 1508 was deze stad de hoofdstad van Madeira. Voor wie zich echt wil verdiepen in de geschiedenis van het eiland, is Santana een aanrader: hier staan niet alleen nog huisjes uit de 16e eeuw, maar er is ook een themapark waar de tradities van Madeira tentoon worden gesteld.

Actieve Vakanties Madeira

Zoekt u een wat actievere vakantie op dit paradijselijke eiland? Dan zijn er ook voor u allerlei geweldige opties. Wandelen op Madeira tussen de Levada's is erg populair maar u kunt bijvoorbeeld gaan surfen bij Paul do Mar: de hoge golven maken dit vissersdorpje daarvoor de ideale omgeving. Duiken is rondom het eiland ook goed mogelijk. Bij Ponta do Sol – het Zonnepunt – ligt een scheepswrak dat door duikers onderzocht kan worden, en de kust bij Machico is een beroemd duikreservaat. Een geschikt uitje voor de hele familie is het Santa Cruz Aqua Park, met waterglijbanen en zwembaden van alle soorten en maten! 

Porto Santo eiland

Vlak bij Madeira ligt het eiland Porto Santo, dat ook wel het gouden eiland wordt genoemd. De vegetatie is hier minder weelderig dan op Madeira, maar er is meer strand, waardoor het een goede bestemming is voor mensen die een dagje op een ander eiland door willen brengen. Op Porto Santo kunt u allerlei sporten beoefenen, zoals tennis, golf en verschillende watersporten. Ook zijn er thalassotherapieprogramma’s die u kunt volgen om alle stress even goed achter u te laten. Zo vormt het eiland een perfecte locatie voor een complete strandvakantie!

Madeira Steden
Funchal

Funchal

Porto Moniz

Porto Moniz

Santana

Santana