Porto Moniz is een charmant klein stadje, gelegen in de noordwestelijke top van Madeira. Dit is een regio die bestaat uit torenhoge bergen en uitzichten over de eindeloze blauwe dieptes van de Atlantische Oceaan. Historisch en topografisch gezien, ligt de regio geïsoleerd van de rest van het eiland en overleefde de stad alleen als een vissershaven en zich te specialiseren in de walvisvaart, een beroep wat hier nog bestond tot de tachtiger jaren.

Vandaag de dag zijn de hoofdattracties van Porto Moniz de vulkanische meren die gevuld zijn met zeewater. De meren van zwart basalt, waar de golven van de Atlantische oceaan constant op neerkomen, vormen een ultiem, eindeloos zwembad. Deze meren worden, terecht, gezien als de beste attractie van Porto Moniz en zijn een fascinatie voor bezoekers van elke leeftijd. Er kan in gezwommen worden, gezocht worden naar al het leven onderwater, het kan beklommen worden, u kunt er zonnebaden of alles gewoon simpelweg bewonderen.

Er zijn twee sets van vulkanische meren in Porto Moniz. De volledig natuurlijke meren die het Ilheu Mole eiland overzien en de westelijke baden die omgebouwd zijn tot prachtige openbare zwembaden. De openbare Lido zwembaden (Piscinas Naturais do Porto Moniz) zijn een veel veiligere locatie voor zwemmers, vooral als het aankomt op kinderen omdat er geen scherpe rotsen te vinden zijn en omdat er badmeesters aanwezig zijn. De omliggende rotsen van de Lido zijn omgebouwd tot een terras, wat het een plezierige plek maakt om te zonnebaden.

Er is echter meer te vinden in Porto Moniz, wat het een ideale basis maakt om deze fascinerende regio te verkennen. In de buurt van Porto Moniz vindt u de Levada da Ribeira da Janela, één van de beste wandelroutes van Madeira. Wanneer dit gecombineerd wordt met de prachtige uitzichten, kust-wandelingen en persoonlijke ambiance, dan is dit alles samen een geweldige bestemming.

Rondreis

Rondreis Madeira

Ontdek het paradijselijke Madeira tijdens deze Fly Drive rondreis met verblijf in Funchal, Santana en Porto Moniz. U bezoekt de mooiste plekjes op het bloemeneiland en maakt kennis met vulkanische meren, groene landschappen met idyllische watervallen en traditionele huizen.

Per persoon vanaf €854,-

 

Fly

Fly Drive Madeira

Tijdens deze Fly Drive vakantie naar Madeira ontdekt u dit prachtige bloemeneiland vanuit de hoofdstad Funchal. Maak kennis met de vriendelijke bevolking en de traditionele specialiteiten van Madeira: Madeira wijn, espada (zwarte degenvis) en natuurlijk de prachtige paradijsvogelbloem. Zowel voor de actieve, sportieve reiziger als de cultuurliefhebber is Madeira een paradijselijke vakantiebestemming.

Per persoon vanaf €828,-