Vernoemd naar Sint Anna, moeder van de Maagd Maria, is Santana een dorpje van heggen en bloemen aan de noordelijke kust van het Madeira Eiland. Compleet met watervallen, geplaveide straatjes, weelderige groene landschappen en diepe ravijnen, is het zonder enige twijfel één van de mooiste dorpjes van Madeira.

Met hun iconische rieten daken, beschermd met stro en een houten interieur, zijn de beroemede driehoek-vormige huizen van Santana een must-see attractie in Madeira. Dit waren hoofdzakelijk gezinswoningen die werden bewoond door plaatselijke boeren tijdens de kolonisatie van het eiland. Meer dan honderd van deze huizen bestaan nog dankzij een toeristisch initiatief om het best onderhouden huis in de stad te belonen. Sommige van deze huizen openen hun deuren voor bezoekers die vervolgens altijd worden verrast door de grote hoeveelheid ruimte in deze huizen.

De parochiekerk in het dorpje, dat gebouwd is in 1698, heeft twee indrukwekkende altaarstukken en 5 kilometer verderop aan de kust van Santana, ligt São Jorge, een pittoresk dorpje en het meest bekend om zijn rijkelijk gedecoreerde 17e -eeuwse kerk.

De regio leeft hoofdzakelijk van de landbouw, ambacht en tradities. Het bergachtige landschap wordt overspoeld door weelderig groen, wat kenmerkend is voor het Laurissilva Bos, wat als UNESCO-werelderfgoed wordt gezien. Hierdoor worden de inwoners nog meer aangemoedigd om de schoonheid hiervan te behouden en te onderhouden.

Er zijn zoveel attracties te zien en daarom is het niet verwonderlijk dat de meeste toeristen een cirkel rondom Santana op hun landkaart hebben gezet, zodat het een verplichte plek wordt om te bezoeken.

Op zeer korte afstand van Santana, vindt u Queimadas, het startpunt van één van de meest spectaculaire “levada” wandelingen richting “'Caldeirão Verde' (De Groene Ketel).

Rondreis

Rondreis Madeira

Ontdek het paradijselijke Madeira tijdens deze Fly Drive rondreis met verblijf in Funchal, Santana en Porto Moniz. U bezoekt de mooiste plekjes op het bloemeneiland en maakt kennis met vulkanische meren, groene landschappen met idyllische watervallen en traditionele huizen.

Per persoon vanaf €844,-

 

Fly

Fly Drive Madeira

Tijdens deze Fly Drive vakantie naar Madeira ontdekt u dit prachtige bloemeneiland vanuit de hoofdstad Funchal. Maak kennis met de vriendelijke bevolking en de traditionele specialiteiten van Madeira: Madeira wijn, espada (zwarte degenvis) en natuurlijk de prachtige paradijsvogelbloem. Zowel voor de actieve, sportieve reiziger als de cultuurliefhebber is Madeira een paradijselijke vakantiebestemming.

Per persoon vanaf €819,-