Een kuuroord stadje in het Noorden van Portugal met een lange, fascinerende geschiedenis. Chaves is een mooie en interessante plek dat de met bergen omringde overs van de Rio Tâmega overstijgt. Het goed bewaarde historische centrum wordt geankerd aan de randen door een Romeinse brug met 16 bogen, die dateerd uit de tijd van Trajanus, een prachtige middeleeuwse toren en de onneembare Forte de São Francisco. Al deze overblijfselen getuigen van Chaves’ vroege strategisch belang om de kleine maar vruchtbare vlakte er omheen te controleren. De Romeinen hadden hier een belangrijk garnizoen, dat achtereenvolgend door de Moren, Franssen en Spanjaarden werd uitgedaacht. Hier vond in het bijzonder tijdens de Napoleonische invasie heftig gevecht plaats, toen het de frontlinie was tegen de Franse overheersing. Tegenwoordig is in Chaves de rust wedergekeerd en komen de Portugezen hier om zichzelf te verwennen in natuurlijke warmwater bronnen, die opborrelen uit het hart van de stad. Chavez staat ook bekend om haar rijke, gevarieerde keuken, vooral haar worsten en gerookte ham staan goed bekend.

Toen Chaves door de Romeinen bezet was, stond ze bekend onder de naam “Aquae Flaviae”, een erkenning van de excellente kwaliteit van haar warmwaterbronnen. De helende eigenschappen van dit water, de warmste in Europa met een temperatuur van ongeveer 73º C bij de bron, worden nog steeds geweldig gewaardeerd en deze spa is bijzonder populair.

Gezien de ligging op de oevers van de rivier Tâmega en vlak bij de grens met Spanje, is Chaves altijd erg belangrijk geweest voor militaire en strategische doeleinden. In de zestiende eeuw weerstond de stad op heroïsche wijze een annexatie bij Castile en later, in de negentiende eeuw, was dit de plek waar de Napoleonische troepen voor het eerst een strijd verloren op Portugees grondgebied. Als bewijs van het defensieve belang van deze stad vindt u het kasteel en de middeleeuwse wijk die binnen de stadsmuren ligt.
Solares

Diner inbegrepen bij elke Solares

Solares Gastronomie Rondreis

De gastronomie van Portugal is net zo rijk en gevarieerd als het landschap en het erfgoed. De zee drukt een groot stempel op het karakteristieke Portugese voedsel: u kunt er genieten van de eenvoud van een vers gevangen, gegrilde vis, of van de schaaldieren die overal langs de kust zo uit het water geplukt worden.

Prijs op aanvraag