Het Peneda-Gerês Nationaal Park, in het verre Noordwesten van Portugal, tussen Minho en Trás-os-Montes, is het enige Portugese beschermde gebied dat is geclassificeerd als een natuurreservaat. Het is een aparte wereld, waar menselijke activiteit en natuur harmonieus samenleven, klassieke waarden en tradities behouden worden, zoals u kunt zien in de dropjes Pitões das Júnias en Tourém.

De weelderige begroeiing in alle tinten groen bevat een ilexbos, het enige in Portugal, en inheemse soorten zoals de Gerês lelie, wiens violet-blauwe kleur de velden een heldere kleur geeft. Ook vind u verschillende rivieren en beekjes in de Peneda, Soajo, Amarela en Gerês gebergten. De riviertjes kabbelen door de bergen, storten in watervallen en spreiden zich dan in reservoirs. Het landschap is adembenemend. Misschien krijgt u de kans om een glimp van een ree (het symbool van het park) op te vangen, of van zijn grootste vijand, de Iberische wolf. Pony’s zijn meer voorkomend in dit natuurgebied, de kleine wilde paarden rennen vrij door de bergen. Ook zou u de Barrosã runderen of de donkerbehaarde Castro Laboreiro honden tegen kunnen komen, de laatsten bewaken de kuddes die met het ritme van de seizoenen door het gebied bewegen, tussen het milde en winterse weer. De dorpjes en berggebieden zijn verwant aan het klassieke verweiden van de kudde, de plekken waar tegenwoordig alleen nog maar vee wordt toegebracht: de valleien en lager gelegen gebieden in de winter, de hoogste plekken in de zomer, op basis van de aanwezigheid van weiden.

Pousada

Pousada Rondreis Noord Portugal

Maak kennis met het groene, rustige Noord-Portugal tijdens deze unieke Fly Drive rondreis met verblijf in 5 authentieke Pousada's. Bezoek de Douro wijnregio en bewonder de mooiste natuurparken van Portugal.

Per persoon vanaf €709,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Midden Zuid Portugal

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze speciale Fly Drive rondreis door Noord, Midden en Zuid Portugal met verblijf in de mooiste Pousada's. Ontdek het groene land in het noorden, de ongerepte natuur in Alentejo (midden) en de verfijnde zandstranden in de Algarve (zuid).

Per persoon vanaf €844,-