Pousada Mosteiro de Guimarães in Noord Portugal, ook bekend als Hotel Santa Marinha, is geclassificeerd als een Monument Hotel in Portugal lees meer

Pousada Mosteiro de Guimarães kreeg de felbegeerde Europa Nostra prijs voor haar renovatie en restauratie. Het heeft haar majestueuze karakter van 12e-eeuws Augustijns klooster behouden, toch vindt u hier accommodatie die van alle moderne gemakken voorzien is. Deze Pousada wordt over het algemeen gezien als één van de besten in de Pousadas van Portugal Groep. Deze Pousada kijkt uit over Guimarães en combineert luxe met de Portugese geschiedenis en cultuur. Gasten kunnen het meer, de tuinen, kloosters, grotten en granieten fonteinen bezoeken, of simpelweg ontspannen in de prachtige publieke kamers en het zwembad met uitzicht over het stadje. Ook is er een uitstekend restaurant. In de Pousada Mosteiro de Guimarães vindt u ook de beroemde Portugese azulejos (tegeltjes), waarvan de datering van enkelen teruggaat tot wel 1747. Het stadje Guimarães staat bekend als de bakermat van het land. Dit was de eerste hoofdstad van Portugal en is de geboorteplek van de eerste koning van Portugal, Afonso Henriques. Het stadje ademt historie die soms dateert tot de 10e eeuw, waardoor dit één van de meest interessante bestemmingen in Noord Portugal is. Het middeleeuwse stadscentrum is UNESCO werelderfgoed en was in 2012 Europese hoofdstad van cultuur. 9 kilometer van Guimaraes vindt u de Keltische nederzetting Citania de Briteiros, dat vanaf 400 voor Christus bezet werd en bestaat uit meer dan 150 woningen.

Pousada

Pousada Rondreis Noord Portugal

Maak kennis met het groene, rustige Noord-Portugal tijdens deze unieke Fly Drive rondreis met verblijf in 5 authentieke Pousada's. Bezoek de Douro wijnregio en bewonder de mooiste natuurparken van Portugal.

Per persoon vanaf €709,-