Braga is een levendig stadje in het Noorden van Portugal, het wemelt er van de jonge mensen die aan de lokale universiteiten studeren. Dat Braga 2000 jaar geleden werd gevestigd door Augustus, is nog te zien aan de toenmalige naam: “Bracara Augusta”. Het lag aan een van de belangrijkste Romeinse wegen op het Iberische schiereiland en was het administratieve centrum van het Rijk, later kreeg het de status als hoofdstad van de Romeinse provincie Gallaecia, het huidige Galicië, dankzij keizer Caracalla. Het bisdom van Braga is één van de oudsten van Portugal en streed in de Middeleeuwen zelfs met Santiago de Compostela over macht en belangen. Één van de pelgimsroutes naar Santiago de Compostela liep door dit stadje, waardoor er een pelgrimscultuur ontstond die alleen maar groeide dankzij de Christelijke overheersing en het bestaan van Portugal.

Braga’s kathedraal is ook de oudste van Portugal, deze werd in de 12e eeuw gebouwd door de ouders van de eerste koning van Portugal, D. Henrique en D. Teresa, die er ook begraven zijn. Tot vandaag is Braga het belangrijkste religieuze centrum, waar de Heilige Week en het São João Festival worden gevierd. Twee hoogtepunten in zijn liturgische en toeristische kalender.

Naast het Tesouro-Museu da Sé (het Kathedraal schattenmuseum), is het Biscainhos Museum, in een Barok paleis, zeker de moeite van het bezoeken waard. De Barok is een zeer kenmerkende periode voor de stad, maar in dit paleis zijn ook resten van de Romeinse tijd zichtbaar. We raden u aan om een ontspannende wandeling door het historische centrum te ondernemen, een aantal kerken te bezoeken en de huizen en historische gebouwen te bewonderen, zoals het Palácio do Raio, het Theatro Circo, het Arco da Porta Nova, en om een kopje koffie te drinken in het emblematische Brasileira met uitzicht op het drukke Avenida Central.
Rondreis

Ontdek Portugal

Rondreis Portugal Compleet

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze 14, 17 of 21-daagse rondreis van het groene Noorden met zijn wijnvelden, indrukwekkende natuurreservaten en rustige stranden tot het Zuiden, waar u imposante kliffen en rotsformaties, idyllische baaitjes en pittoreske dorpjes zult ontdekken.

Per persoon vanaf €1229,-

 

Rondreis

Inclusief verblijf in de Dourovallei

Rondreis Noord Portugal

Ontdek het groene, rustige Noord-Portugal tijdens de Fly Drive rondreis langs Portugese landhuizen en paleizen, langgerekte wijngaarden waarvan de druiven tot port worden verwerkt en historische steden als Porto, Viseu, Coimbra en Aveiro.

Per persoon vanaf €712,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Portugal

Maak kennis met het groene, rustige Noord-Portugal tijdens deze unieke Fly Drive rondreis met verblijf in 5 authentieke Pousada's. Bezoek de Douro wijnregio en bewonder de mooiste natuurparken van Portugal.

Per persoon vanaf €709,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Midden Zuid Portugal

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze speciale Fly Drive rondreis door Noord, Midden en Zuid Portugal met verblijf in de mooiste Pousada's. Ontdek het groene land in het noorden, de ongerepte natuur in Alentejo (midden) en de verfijnde zandstranden in de Algarve (zuid).

Per persoon vanaf €969,-

 

Solares

Diner inbegrepen bij elke Solares

Solares Gastronomie Rondreis

De gastronomie van Portugal is net zo rijk en gevarieerd als het landschap en het erfgoed. De zee drukt een groot stempel op het karakteristieke Portugese voedsel: u kunt er genieten van de eenvoud van een vers gevangen, gegrilde vis, of van de schaaldieren die overal langs de kust zo uit het water geplukt worden.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Inclusief 3 wijnproeverijen

Solares Wijnroute Rondreis

Deze wijnrondreis met verblijf in unieke accommodaties laat u kennis maken met een culinaire kunstvorm die door de eeuwen heen steeds verder geperfectioneerd is: het produceren van wijnen. Verken de Minho en Douro wijnregio's van Portugal en ontdek de Vinho Verde wijn, een lichte en verfrissende wijn die nergens anders ter wereld geproduceerd wordt.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Solares Cultureel Erfgoed Rondreis

De Solares erfgoedroute loopt door de Douro-regio, die door UNESCO is aangemerkt als een gebied dat als erfgoed van wereldwijd belang is.

Prijs op aanvraag

 

Camino

Camino de Santiago Fietsvakantie

De pelgrimsroute van Porto naar Santiago de Compostela

Prijs op aanvraag