Guimarães is een prachtige bestemming en een geweldig voorbeeld van een traditioneel, vredig, Noord Portugees stadje. Guimarães wordt gezien als de geboorteplaats van het huidige Portugal, omdat de eerste koning van Portugal, Afonso Henriques, hier geboren is. Het historische centrum binnen de stadsmuren van Guimarães wordt geassocieerd met de formatie en identiteit van Portugal en werd in 2001 door UNESCO tot werelderfgoed benoemd dankzij de originaliteit en authenticiteit die toegepast werd in de restauratie. Het stadje is harmonieus en goed onderhouden, dit zie u terug in de gracieuze ijzeren veranda’s, granieten balkonnetjes en portieken, landhuizen, bogen die de nauwe straatjes verbinden, door de tijd versleten trottoirtegels, torentjes en kloosters. U waant uzelf in een middeleeuwse wereld, waar de adel hun huizen bouwden, zoals het Mota Prego huis, de Vila Flor, Toural paleizen en vele andere landhuizen die Guimarães een unieke sfeer geven.

Het pittoreske Largo da Oliveira is de beste attractie in Guimarães . Dit charmante plein bevat het best bewaarde stuk gotische architectuur dat u kunt vinden in de stad, inclusief het oude stadhuis, de Igreja da Colegiada en het monument voor het gevecht van Salado. Het kleine pleintje wordt omringt door traditioneel beschilderde huizen en is gevuld met openluchtcafés, met terrasjes onder de olijfboom waar dit plein naar vernoemd is. Voor een andere blik op de stad kunt u de kabelbaan naar Monte da Penha nemen, waar u een van de mooiste panorama’s in noord Portugal en het heiligdom voor Onze Lieve Vrouwe van Penha vindt.

Rondreis

Inclusief verblijf in de Dourovallei

Rondreis Noord Portugal

Ontdek het groene, rustige Noord-Portugal tijdens de Fly Drive rondreis langs Portugese landhuizen en paleizen, langgerekte wijngaarden waarvan de druiven tot port worden verwerkt en historische steden als Porto, Viseu, Coimbra en Aveiro.

Per persoon vanaf €712,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Portugal

Maak kennis met het groene, rustige Noord-Portugal tijdens deze unieke Fly Drive rondreis met verblijf in 5 authentieke Pousada's. Bezoek de Douro wijnregio en bewonder de mooiste natuurparken van Portugal.

Per persoon vanaf €709,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Midden Zuid Portugal

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze speciale Fly Drive rondreis door Noord, Midden en Zuid Portugal met verblijf in de mooiste Pousada's. Ontdek het groene land in het noorden, de ongerepte natuur in Alentejo (midden) en de verfijnde zandstranden in de Algarve (zuid).

Per persoon vanaf €969,-

 

Solares

Diner inbegrepen bij elke Solares

Solares Gastronomie Rondreis

De gastronomie van Portugal is net zo rijk en gevarieerd als het landschap en het erfgoed. De zee drukt een groot stempel op het karakteristieke Portugese voedsel: u kunt er genieten van de eenvoud van een vers gevangen, gegrilde vis, of van de schaaldieren die overal langs de kust zo uit het water geplukt worden.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Inclusief 3 wijnproeverijen

Solares Wijnroute Rondreis

Deze wijnrondreis met verblijf in unieke accommodaties laat u kennis maken met een culinaire kunstvorm die door de eeuwen heen steeds verder geperfectioneerd is: het produceren van wijnen. Verken de Minho en Douro wijnregio's van Portugal en ontdek de Vinho Verde wijn, een lichte en verfrissende wijn die nergens anders ter wereld geproduceerd wordt.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Solares Cultureel Erfgoed Rondreis

De Solares erfgoedroute loopt door de Douro-regio, die door UNESCO is aangemerkt als een gebied dat als erfgoed van wereldwijd belang is.

Prijs op aanvraag