Ponte de Lima – het oudste stadje van Portugal

Ponte de Lima, bekend als het oudste stadje van Portugal, behoort tot het Viana do Castelo district in Noord Portugal. Dit fotogenieke stadje bij het Rio de Lima in de Minho region, leeft ieder weekend op, wanneer drommen Portugese toeristen naar het stadje toe komen. Ook de maandagen zijn populair, dan staat er een grote markt langs de oever van de rivier. Het gebied rondom de mooiste middeleeuwse brug van Portugal is het centrum van alle activiteit. Dit is de romaanse brug waar dit antieke, prachtige stadje haar naam aan te danken heeft. Het stadje ontving haar eerste charter in de twaalfde eeuw van D. Teresa, de moeder van de eerste koning van Portugal.

Vinho Verde wijnen uit Ponte de Lima

Ponte de Lima ligt in het centrum van een rijke landbouw regio, waar de beroemde Vinho Verde wordt geproduceerd. De Vinho Verde wijnen staan al lange tijd bekend om hun fruitige smaak, lage alcoholpercentage en verfrissende kwaliteit – een combinatie die ertoe leidt dat deze wijn goed bij het eten te drinken is. Vinho Verde is een ideale wijn voor bij salade, zeevruchten en Aziatische gerechten, maar kan ook alleen of als aperitief gedronken worden.

Accommodatie en activiteiten in Ponte de Lima

Het grootste aantal landhuizen en paleizen in Portugal is te vinden in de regio rondom Ponte de Lima. Veel van hen bieden accommodatie aan toeristen onder het system van Turismo de Habitação.
Elke veertien dagen wordt dit traditionele stadje tot leven gebracht, wanneer een enorme levendige braderie, die al plaatsvindt sinds de middeleeuwen, wordt gehouden op de oever van de rivier. Zelfs als u niet bij de markt kunt zijn is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Ponte de Lima. Het kleine, historische centrum zit bordenvol cafés, grote tuinen aan de oever van de rivier en groenvoorzieningen. Zelfs de buitenwijken zijn romantisch: het is een warboel van straatjes en wijngaarden. Tijdens de zonsondergang vliegen er zwaluwen rond die zingen en zweven tot de nacht begint.
De waterkant is ook het toneel voor een ander traditioneel evenement dat in juni plaatsvindt, namelijk “Vaca das Cordas” (wanneer er touwen aan de hoorns van een stier worden gebonden, deze naar het zand wordt geleid om te “vechten” met de lokale bevolking). In September vindt het vrolijke “Feiras Novas” (Nieuwe Braderieën) plaats. Tijdens dit levendige lokale festival vinden onder andere een enorme markt, een kermis en een fanfare competitie plaats, maar ook de carnavalskostuums en het vuurwerk zijn niet te missen!

Rondreis

Inclusief verblijf in de Dourovallei

Rondreis Noord Portugal

Ontdek het groene, rustige Noord-Portugal tijdens de Fly Drive rondreis langs Portugese landhuizen en paleizen, langgerekte wijngaarden waarvan de druiven tot port worden verwerkt en historische steden als Porto, Viseu, Coimbra en Aveiro.

Per persoon vanaf €693,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Portugal

Maak kennis met het groene, rustige Noord-Portugal tijdens deze unieke Fly Drive rondreis met verblijf in 5 authentieke Pousada's. Bezoek de Douro wijnregio en bewonder de mooiste natuurparken van Portugal.

Per persoon vanaf €622,-

 

Solares

Diner inbegrepen bij elke Solares

Solares Gastronomie Rondreis

De gastronomie van Portugal is net zo rijk en gevarieerd als het landschap en het erfgoed. De zee drukt een groot stempel op het karakteristieke Portugese voedsel: u kunt er genieten van de eenvoud van een vers gevangen, gegrilde vis, of van de schaaldieren die overal langs de kust zo uit het water geplukt worden.

Prijs op aanvraag

 

Camino

Camino de Santiago Fietsvakantie

De pelgrimsroute van Porto naar Santiago de Compostela

Prijs op aanvraag