Viana do Castelo is een van de mooiste steden in het Noorden van Portugal. Het wordt gezien als de parel van de Costa Verde (groene kust) en het is gezegend met zowel een aantrekkelijk middeleeuws centrum als prachtige stranden net buiten de stad. Deze stad was betrokken bij de Portugese ontdekkingsreizen, en later bij de kabeljauwvisserij. Viana do Castelo heeft dus een traditionele band met de zee. In de oude wijken vind u groenrijke, 19e eeuwse boulevards en smalle straatjes, vol landhuizen in Manuelstijl en Rococo paleizen. De ligging vlak bij de monding van de Rio Lima, betekent dat Viana do Castelo vlak bij een paar geweldige stranden ligt. Dit maakt het een handige uitvalbasis om het lagergelegen deel van de Lima vallei en de Serra d’Arga berg te verkennen.

Viana do Castelo kan gemakkelijk worden bereikt vanuit Porto of Valença, voor degene die vanuit Spanje komen. De praktische georgrafische ligging van de stad, vlak bij de zee en bij de monding van de rivier Lima, kun u zien vanaf de Santa Luzia heuvel. Het geweldige uitzicht en de basiliek van het Heilige Hart van Jezus, een evangelistisch gebouw door Ventura Terra, uit 1898, zou het startpunt kunnen zijn van uw bezoek aan de stad.

Viana do Castelo is rijk aan paleizen, getooid met wapenschilden, overal vindt u kerken, kloosters, monumentale fonteinen en watertjes die een rijkdom aan erfgoed vormen die zeker de moeite waard is. Bij het touristenbureau kunt u een brochure vragen, en een route kiezen die geïnspireerd is door Manuelstijl, Renaissance, Barok, Art Deco of tegeltjesarchitectuur. Door welke straatjes u ook dwaalt, u zult altijd terug komen op de Praça da República, het hart van de stad.
Rondreis

Inclusief verblijf in de Dourovallei

Rondreis Noord Portugal

Ontdek het groene, rustige Noord-Portugal tijdens de Fly Drive rondreis langs Portugese landhuizen en paleizen, langgerekte wijngaarden waarvan de druiven tot port worden verwerkt en historische steden als Porto, Viseu, Coimbra en Aveiro.

Per persoon vanaf €712,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Portugal

Maak kennis met het groene, rustige Noord-Portugal tijdens deze unieke Fly Drive rondreis met verblijf in 5 authentieke Pousada's. Bezoek de Douro wijnregio en bewonder de mooiste natuurparken van Portugal.

Per persoon vanaf €709,-

 

Solares

Diner inbegrepen bij elke Solares

Solares Gastronomie Rondreis

De gastronomie van Portugal is net zo rijk en gevarieerd als het landschap en het erfgoed. De zee drukt een groot stempel op het karakteristieke Portugese voedsel: u kunt er genieten van de eenvoud van een vers gevangen, gegrilde vis, of van de schaaldieren die overal langs de kust zo uit het water geplukt worden.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Inclusief 3 wijnproeverijen

Solares Wijnroute Rondreis

Deze wijnrondreis met verblijf in unieke accommodaties laat u kennis maken met een culinaire kunstvorm die door de eeuwen heen steeds verder geperfectioneerd is: het produceren van wijnen. Verken de Minho en Douro wijnregio's van Portugal en ontdek de Vinho Verde wijn, een lichte en verfrissende wijn die nergens anders ter wereld geproduceerd wordt.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Solares Cultureel Erfgoed Rondreis

De Solares erfgoedroute loopt door de Douro-regio, die door UNESCO is aangemerkt als een gebied dat als erfgoed van wereldwijd belang is.

Prijs op aanvraag

 

Atlantische

Atlantische Kust Fietsvakantie

Een fietsreis langs gouden zandstranden en vissersdorpjes in het noorden van Portugal en Galiciƫ regio in Spanje.

Prijs op aanvraag