Bovenop een landtong bewaart Vila Real statige landhuizen, getooid met wapenschilden, ramen in Manuelstijl en traditioneel vervaardigde ijzeren balkonnetjes. Het is een oude stad in Noord Portugal, gelegen op het punt waar de rivieren Corgo en Cabril samenkomen, gevormd door de Alvão en Marão bergen in het westen, en de Serra de Montemuro in het zuiden. Het stadje ligt landinwaarts, maar schiep een boulevard aan de waterkant over een diep ravijn, waarin de Corgorivier stroomt.

Avenida Carvalho Araújo, begrenst door traditioneel bestraatte stoepen, loopt dwars door de stad, beginnend aan de ene kant bij het 19e  eeuwse stadhuis. Als u deze straat afloopt vindt u de Gotische kathedraal en, ertegenover, een 16e eeuws huis met ramen in Manuelstijl, het toeristenbureau.

Als u uw wandeling verder voortzet tussen Avenida Carvalho Araújo en het straatje aan de waterkant, tussen statige huizen en winkelstraten, komt u in het levendigste en meest typerende deel van Vila Real. Dit is waar u de Misericórdia kerd en de Clérigoskerk kunt vinden. Neem een moment om de balkonnetjes met ijzeren relingen en de met graniet omgeven ramen te bewonderen, die een galerij van authentieke Portugese architectuur vormen.
Rondreis

Inclusief verblijf in de Dourovallei

Rondreis Noord Portugal

Ontdek het groene, rustige Noord-Portugal tijdens de Fly Drive rondreis langs Portugese landhuizen en paleizen, langgerekte wijngaarden waarvan de druiven tot port worden verwerkt en historische steden als Porto, Viseu, Coimbra en Aveiro.

Per persoon vanaf €712,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Portugal

Maak kennis met het groene, rustige Noord-Portugal tijdens deze unieke Fly Drive rondreis met verblijf in 5 authentieke Pousada's. Bezoek de Douro wijnregio en bewonder de mooiste natuurparken van Portugal.

Per persoon vanaf €709,-

 

Porto

Voor wijnliefhebbers

Porto en de Douro vallei

Een rondreis door Porto en de Douro vallei is een geweldige manier om het Noorden van Portugal te verkennen. De regio staat bekend om zijn prachtige landschappen, heerlijke wijnen en rijke geschiedenis!

Per persoon vanaf €645,-

 

Solares

Diner inbegrepen bij elke Solares

Solares Gastronomie Rondreis

De gastronomie van Portugal is net zo rijk en gevarieerd als het landschap en het erfgoed. De zee drukt een groot stempel op het karakteristieke Portugese voedsel: u kunt er genieten van de eenvoud van een vers gevangen, gegrilde vis, of van de schaaldieren die overal langs de kust zo uit het water geplukt worden.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Inclusief 3 wijnproeverijen

Solares Wijnroute Rondreis

Deze wijnrondreis met verblijf in unieke accommodaties laat u kennis maken met een culinaire kunstvorm die door de eeuwen heen steeds verder geperfectioneerd is: het produceren van wijnen. Verken de Minho en Douro wijnregio's van Portugal en ontdek de Vinho Verde wijn, een lichte en verfrissende wijn die nergens anders ter wereld geproduceerd wordt.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Solares Cultureel Erfgoed Rondreis

De Solares erfgoedroute loopt door de Douro-regio, die door UNESCO is aangemerkt als een gebied dat als erfgoed van wereldwijd belang is.

Prijs op aanvraag