Een fietsvakantie in Portugal is een geweldige manier om het afwisselende Portugese landschap te ontdekken. Of u nu liever over vlakke wegen rijdt of juist graag de uitdaging in de bergen opzoekt, en of u nu van bos, strand of van hoogvlaktes houdt: in Portugal vindt u gegarandeerd de ideale route. Samen met het milde klimaat maakt dat van Portugal een ideaal land om op fietsreis te gaan.

Atlantische

Atlantische Kust Fietsvakantie

Een fietsreis langs gouden zandstranden en vissersdorpjes in het noorden van Portugal en Galiciƫ regio in Spanje.

Prijs op aanvraag

 

Camino

Camino de Santiago Fietsvakantie

De pelgrimsroute van Porto naar Santiago de Compostela

Prijs op aanvraag

 

Dourovallei

Dourovallei Fietsvakantie

Wijn, natuur en traditie in een Werelderfgoedregio

Prijs op aanvraag

 

Minho

Minho en Porto Fietsvakantie

Groen Portugal Fietsvakantie: van de bergen naar de zee

Prijs op aanvraag

 

Fietsen in Portugal 

Portugal is een prachtig land met een heerlijk klimaat. Het landschap is afwisselend vlak en bergachtig, de wegen zijn goed aangelegd en de mountainbikepaden zijn goed onderhouden. Dit maakt Portugal tot een heerlijke bestemming voor een fietsvakantie. Wanneer u van racefietsen houdt, geeft uw waarschijnlijk de voorkeur aan de net iets vlakkere, goed aangelegde wegen. Gelukkig zijn die overal in Portugal te vinden. Zo is er de beroemde Ecopista do Dão, een vlak fietspad dat de loop van de rivier de Dão volgt. U wordt gegarandeerd getrakteerd op spectaculaire vergezichten! Ook verder naar het zuiden, in de Algarve, zijn er voldoende fietsroutes uitgezet voor wie op zoek is naar een actieve vakantie. Gaat u liever mountainbiken in een wat ruigere omgeving? Dan is er ongetwijfeld een route in de Serra da Estrela die bij u past: in dit beschermde berggebied zijn er allerlei routes uitgestippeld die u te fiets kunt nemen, of u nou een recreatieve, of een zeer ervaren fietser bent.

Fietsen in Alentejo 

Alentejo ligt ten noorden van de Algarve en is iets rustiger dan de Algarve. In dit gebied vindt u weidse landschappen, u zult zich regelmatig tussen de olijfbomen en wijnranken bevinden. Aan de kust vindt u stranden die door kliffen omgeven zijn, wat een prachtig gezicht is. Het landschap is niet al te bergachtig, waardoor het zeer geschikt is voor racefietsers en recreatieve fietsers.

Fietsen in Noord Portugal 

In het Noorden van Portugal is het klimaat iets milder, wat het een zeer geschikt gebied maakt voor een fietsvakantie in de zomer. Het landschap is hier gevarieerd: u vindt hier glooiende heuvels met wijngaarden, perfect voor de racefietsers en recreatieve fietsers. Ook voor de mountainbikers is er genoeg te doen, in de berggebieden, zoals rondom de Serra da Estrela, zijn vele mountainbiketracks uitgezet.

Fietsen in de Algarve 

Het warmste en zonnigste deel van Portugal, heerlijk om te fietsen, zeker in het voor- en najaar, maar ook in de winter. Hier vindt u zowel ongerepte berglandschappen als een prachtige kustlijn. Tussen Via Algarviana en Rota Vicentina zijn vele fietspaden aangelegd, zodat u het prachtige landschap op uw eigen tempo kunt ontdekken.