Groen Portugal Fietsvakantie: van de bergen naar de zee

Reisoverzicht

Een fietsvakantie door Alto Minho biedt een bijna surrealistische ervaring van een heel nieuwe omgeving. De tocht begint hoog in de bergen, waarna u letterlijk omlaag rijdt tot aan de kust, waar Atlantische Oceaan zich zo ver als het oog reikt uitstrekt. Verder is dit gebied gezegend met de prachtige rivieren Minho, Lima en Douro, die u tijdens uw reis gezelschap zullen houden. Alto Minho is een trots gebied – trots op zijn maritieme geschiedenis en trots op zijn forten, die de Spanjaarden binnen hun grenzen wisten te houden. Ook treft u eerst een heerlijke bergkeuken en later een overdaad aan vis en zeevruchten, waar u het best van kunt genieten met een glas Vinho Verde erbij. Ten slotte zult u op deze trip de vriendelijkste mensen van Europa ontmoeten. Grijp iedere kans om lokale bewoners te spreken – vissers en hun vrouwen, boeren, de vriendelijke dame in het dorpswinkeltje – en luister naar de verhalen van uw gastheren- en vrouwen. Fiets over de oude Romeinse brug bij Ponte de Lima, die bekend staat om zijn schoonheid en om de pelgrims die hier overstaken op hun weg van Porto naar Santiago de Compostela. Geniet van wat Noord-Portugal op zijn authentiekst te bieden heeft.

Prijzen & Boeken

Dag 1 – Castro Laboreiro - Rural House Casa Fonte do Laboreiro of Castrum Villae Hotel 

U wordt met de auto van het vliegveld van Porto naar Castro Laboreiro gebracht, dat in het Gerês National Park ligt. Wanneer u door de bergen en heuvels gereden wordt, langs de uitgestrekte wijngaarden, zult u hier en daar kleine dorpjes opmerken, die als mozaïekstukjes tegen de heuvels in de verte geplakt liggen. Dit is een gebied waar u uw innerlijke rust terug kunt vinden, ver van het gedoe en de stress van het moderne leven. Fietsen is hier eenvoudigweg een genot. Wanneer we de Serra de Laboreiro bereiken, waar u de eerste nacht van de fietsvakantie door zult brengen, zal er een serene kalmte over u neerdalen. We rijden door de pijnbossen naar het hoger geleden dorp, een schitterend plaatsje met mooie wind- en watermolens. Er is slechts één winkel in het centrum, en hier slaan we enkele goederen in. Uw accommodatie voor de nacht is een prachtige oude boerderij met uitstekende faciliteiten.

Day 2 - Fase 1 – Monção - Manor House Solar de Serrade

De eerste fase van uw fietsvakantie is uitzonderlijk mooi: u rijdt een prettige, bergafwaartse route langs de Spaanse grens, langs een landschap vol scherpe granieten kliffen en slechts weinig bomen, door het noorden van het Gerês National Park en door het begin van de Serra de Peneda-bergen. De 72.000 hectare van het Nationale Park vormen één van de laatste woonplaatsen voor wolven en gouden adelaars, en u kunt zo maar oog in oog komen te staan met een hert of een wild zwijn! U fietst door stille dorpjes waar u altijd wel iemand zult vinden om u de weg te wijden, mocht dat nodig zijn. Fascinerend zijn de gemeenschappelijke ovens, waar dorpsbewoners soms nog altijd samenkomen om hun brood te bakken. Ook de traditionele espigueiros, granieten maisopslagplaatsen op palen, zijn verbazingwekkende bouwsels. Tegen de tijd dat u in Monção arriveert, de vestingstad aan de rivier de Minho, zult u begrijpen waarom de Portugezen zo trots zijn dat de Spanjaarden hen nooit hebben kunnen veroveren.

 Dag 3 - Fase 2 – Caminha - Design & Wine Hotel 

Vandaag zult u richting het oosten rijden, langs de Minho, die richting de Atlantische Oceaan stroomt. Op die reis komt u door de beschermde regio waar de Vinho Verde gemaakt wordt, en langs de wijngaarden waar deze beroemde witte wijn geproduceerd wordt. Geniet van het elegante Brejoeirapaleis, dat nog altijd bewoond wordt door een familie die geweldige Vinho Verde produceert, en neem alvast een fles wijn mee voor bij het eten. Tijdens de route fietst u ook langs belangrijke plaatsen uit de gevechten tussen Portugal en Spanje, zoals het indrukwekkende 17e-eeuwse fort bij Valença en het Vila Nova de Cerveira-fort. ’s Avonds verblijft u in Caminga, een elegant stadje dat strategisch gelegen is aan de monding van de Minho, met een geschiedenis die teruggaat tot vóór de Romeinse bezetting.

 Dag 4 - Fase 3 - Ponte de Lima - Rural Farm House Quinta da Agra

Het is een geweldige ervaring om langs de Atlantische Oceaan te fietsen, zeker wanneer u daarbij door de vissersdorpjes komt waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Wanneer u in Viana do Castelo komt, wordt de rust vervangen door de bedrijvigheid van deze levendige stad aan de monding van de rivier de Lima. Al in de Romeinse tijd was de stad de belangrijkste haven in het noorden van Iberia, en later leverden kooplieden uit Viana de voorraden voor de Portugese schepen die in de 16e eeuw deelnamen aan grote ontdekkingsreizen. Met de kapitalen die ze verdienden, bouwden deze handelslieden talloze statige huizen, die nog steeds kenmerkend zijn voor deze stad. Een gebouw dat u zeker niet mag missen is de byzantijnse 19e-eeuwse Santa Luzia-kerk, die vanaf een heuveltop over de stad uitkijkt. Het is even klimmen, maar het uitzicht is dan wel adembenemend.

Vanaf Viana fietst u weer verder het binnenland in langs de Lima, tot u in Ponte de Lima arriveert. Dit is het oudste stadje van Portugal, dat bekend staat om de prachtige Romeinse brug met 24 bogen, en om de middeleeuwse pelgrims die hier passeerden op hun weg van Porto naar Santiago de Compostela. Hoewel u na uw aankomst bij de accommodatie iets buiten de stad geneigd zult zijn om rust te nemen, raden we u aan om eerst even de benen te strekken met een wandeling door de pittoreske stad. Bij uw terugkomst zal uw gastheer een uitgebreide maaltijd voor u verzorgen, uiteraard onder het genot van uitstekende wijnen. De volgende morgen zult u bij het ontbijt kunnen genieten van de heerlijke honing die de bijen op het landgoed produceren.

Dag 5 - Fase 4 - Barcelos - Bagoeira Hotel

Of u nu wel of niet religieus bent, het volgen van de middeleeuwse route naar Santiago de Compostela is een special ervaring. Misschien is dit deels omdat het zo duidelijk is dat dit al eeuwenlang een pelgrimsweg is geweest, en dat zo veel mensen met zo veel toewijding over deze paden gereisd hebben. Het is een route die vandaag de dag nog steeds bewandeld wordt door mensen die er uitdagingen tegenkomen, geweldige ervaringen opdoen en levenslessen leren. Op de fiets is het een prettige en relatief eenvoudige rit, langs maisvelden en wijngaarden, naar de stad Barcelos aan de rivier de Cavado. Deze plaats is het centrum van de pottenbakkersindustrie, en daarnaast is de stad ook van religieus belang. Vergeet zeker niet om de 13e-eeuwse Moederkerk te bezoeken. Ieder heel uur zult u de kerkklokken horen luiden van de vele parochies waar de stad om bekend staat.

 Dag 6 - Fase 5 – Vila do Conde - Hotel Brazao 

Vandaag fietst u terug naar de Atlantische Oceaan – een tocht om naar uit te kijken. Deze fase is 35 kilometer lang, dus u kunt wat extra tijd nemen om van een heerlijke lunch in Portugese stijl genieten: een ontspannen maaltijd van meerdere gangen, dat u er opnieuw aan herinnert waarom de Portugezen zo trots zijn op hun keuken. Het heerlijke voedsel kan alleen bereid worden door wie werkelijk waardeert wat de aarde te bieden heeft. Vila do Conde staat bekend om zijn verleden in de scheepsbouw, zoals we kunnen zien aan de replica van een schip dat hier gebouwd is, en dat voor ontdekkingsreizen gebruikt is. Het stadscentrum wordt gedomineerd door elegante landhuizen en kleine paleizen. Het belang van de vissershaven wordt niet alleen aan de zee duidelijk; ’s avonds zult u in de stad genieten van een heerlijk diner van zeevruchten. Ook kunt u nog een heerlijke strandwandeling maken voor u gaat slapen, verfrist door de zeelucht.

Dag 7 – Fase 6 – Porto - Carris Porto Ribeira Hotel 

De laatste fase van de vakantie fietst u vooral over stille fietspaden langs de kust, door een zeevogelreservaat, langs duinen en door vissersdorpen. Het is opmerkelijk hoe hard deze vissers (en hun vrouwen!) werken, en hoe opgewekt hun humeur is. Uiteindelijk bereikt u Porto via de monding van de Douro. Deze stad staat bekend om zijn portwijn, en wordt gezien als één van de mooiste steden van Europa. Niet voor niets staat het op de Unesco Werelderfgoedlijst: in het centrum vindt u meer dan 1500 monumenten! Wanneer u op uw fiets langs de meanderende Douro rijdt, zult u zich meer dan ooit bewust worden van alles dat deze stad en regio te bieden hebben: een kalme vredigheid en een diepe levenslust.


Hoogtepunten


Inclusief:

 • 6 nachten accommodatie in 3-/4-sterren hotels o.b.v logies en ontbijt.   
 • Dagelijks bagagetransport van hotel naar hotel. 
 • Hybride fiets inclusief bagagerek, fietstas of stuurtasje, een helm, een reparatierit voor kleine defecten, een slot, en een EHBO-kit
 • Prepaid mobiele telefoon met 10 euro beltegoed
 • Garmin Dakota 10 GPS met Android-software
 • Persoonlijk advies en op maat gemaakte reistips.

Exclusief: 

 • Vlucht; Amsterdam – Porto // Porto – Amsterdam - wij kunnen op aanvraag de vlucht en eventueel extra overnachtingen reserveren
 • E-Bike mogelijk op aanvraag (hybride fiets is wel inbegrepen). 
 • Reserveringskosten €35 per boeking.
 • GGTO Garantiefonds bijdrage €15 per boeking; VakantiePortugal.nl is voor uw zekerheid aangesloten bij de Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour Operators (GGTO nummer 1428). Stichting GGTO staat ervoor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terug krijgt als wij in financieel onvermogen komen. Dit kan zijn vóór uw vertrek, maar ook tijdens uw reis. 

VakantiePortugal.nl - dé Portugal specialist

In meer dan 10 jaar ontwikkelden we ons tot een ware Portugal specialist. We luisteren naar de persoonlijke wensen van de reiziger en op basis daarvan stellen wij jaarlijks een uiterst flexibel reisaanbod samen. 

 • Kwaliteit, service en zekerheid - VakantiePortugal.nl is lid van het GGTO Garantiefonds en VVKR brancheorganisatie.
 • Persoonlijk advies - Een vast aanspreekpunt en deskundige service, ook tijdens uw reis.
 • Zekerheid op reis - Met een gerust hart op reis omdat alles goed geregeld is; alle bestemmingen hebben wij zelf bezocht. Wij ontdekken de beste reizen zodat uw een zorgeloze vakantie kunt ervaren. 
 • Specialistische kennis van Portugal - Door dat wij alleen in Portugal specialiseren hebben wij veel kennis in huis. Met onze specialistische kennis kunnen wij u als geen ander de weg wijzen in alle regio's van Portugal. 
 • Vrijblijvende offerte voor reizen op maat - Uw reis kan altijd worden afgestemd op uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Wilt u dit pakket als een maatwerk reis?

Wilt u afwijken van de gepubliceerde route? Wenst u te verblijven in een speciale accommodatie? Wilt u een andere categorie huurauto? Of wilt u de reis verkorten of uitbreiden? Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op naar aanleiding van uw wensen. Vul het vrijblijvende offerte formulier in en u ontvangt zo snel mogelijk een offerte op maat van ons.

Reis Op Maat

Op dit moment hebben we voor deze reis geen prijzen, vul het 'Reis op maat' formulier in voor een voorstel of extra info.

Reis op maat
Vergelijkbare Reizen
Atlantische

Atlantische Kust Fietsvakantie

Een fietsreis langs gouden zandstranden en vissersdorpjes in het noorden van Portugal en Galicië regio in Spanje.

Prijs op aanvraag

 

Camino

Camino de Santiago Fietsvakantie

De pelgrimsroute van Porto naar Santiago de Compostela

Prijs op aanvraag

 

Dourovallei

Dourovallei Fietsvakantie

Wijn, natuur en traditie in een Werelderfgoedregio

Prijs op aanvraag

 


Kustroute

Kustroute Rondreis: Lissabon naar Porto via Nazare en Aveiro

Deze reis langs de noordelijke kustlijn van Portugal brengt u van Lissabon naar Porto. Onderweg komt u langs prachtige stranden, brengt u een bezoek aan vissersplaats Nazaré en de kanaalstad Aveiro met haar vele grachten. Geniet onderweg ook van de verse visspecialiteiten van deze regio!

Per persoon vanaf €572,-

 

Porto

Voor wijnliefhebbers

Porto en de Douro vallei

Een rondreis door Porto en de Douro vallei is een geweldige manier om het Noorden van Portugal te verkennen. De regio staat bekend om zijn prachtige landschappen, heerlijke wijnen en rijke geschiedenis!

Per persoon vanaf €645,-

 

Rondreis

Ontdek Portugal

Rondreis Portugal Compleet

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze 14, 17 of 21-daagse rondreis van het groene Noorden met zijn wijnvelden, indrukwekkende natuurreservaten en rustige stranden tot het Zuiden, waar u imposante kliffen en rotsformaties, idyllische baaitjes en pittoreske dorpjes zult ontdekken.

Per persoon vanaf €1229,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Midden en Zuid Portugal

Verken midden en zuid Portugal met onze Pousada Fly Drive rondreis langs 5 schitterende Pousada's in Lissabon, Alentejo en de Algarve. Bezoek de historische steden van Alentejo en geniet van de mooiste zonsondergang van Portugal.

Per persoon vanaf €758,-

 

Rondreis

Inclusief verblijf in de Dourovallei

Rondreis Noord Portugal

Ontdek het groene, rustige Noord-Portugal tijdens de Fly Drive rondreis langs Portugese landhuizen en paleizen, langgerekte wijngaarden waarvan de druiven tot port worden verwerkt en historische steden als Porto, Viseu, Coimbra en Aveiro.

Per persoon vanaf €712,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo kust

Geniet van de zon, zee en het strand tijdens deze Fly Drive rondreis door Portugal. Vanuit Lissabon reist u via het bourgondische Alentejo naar de zandstranden met imposante rotsformaties in de Algarve. Onderweg geniet u van de mooiste zonsondergang en ontdekt u de afgelegen baaitjes die omringd zijn door indrukwekkende kliffen.

Per persoon vanaf €668,-

 

Rondreis

Rondreis Alentejo Compleet

Verken ongerept Alentejo tijdens een Fly Drive Rondreis langs alle hoogtepunten van de best bewaarde regio van Portugal. Bewonder o.a. kastelen in Lissabon en Elvas, Romeinse ruïnes in Évora, idyllische stranden in Vila Nova de Milfontes en laat u verrassen door de Portugese cultuur.

Per persoon vanaf €612,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon en Alentejo

Ontdek de stranden van Lissabon, Cascais en Estoril langs de Costa de Lisboa en reis vervolgens naar Alentejo, de regio met golvende heuvels en vruchtbare wijnvelden. U vindt hier vele archeologische schatten, marmergroeven, olijfbomen en kurkeiken.

Per persoon vanaf €605,-

 

Rondreis

Rondreis Lissabon naar de Algarve via Alentejo binnenland

Vanuit de hoofdstad van Portugal, Lissabon, reist u via het binnenland van Alentejo naar de Algarve. Een rondreis waarin u niet alleen prachtige stranden en indrukwekkende rotsformaties ontdekt, maar ook de Portugese cultuur opsnuift in de historische steden die deze regio’s te beiden heeft.

Per persoon vanaf €653,-

 

Rondreis

Rondreis Portugal Natuur en Cultuur

Tijdens deze Fly Drive rondreis door Portugal laat u zich betoveren door de middeleeuwse en romeinse steden, geniet u van een glas port wijn op een terras in Porto of spot u dolfijnen tijdens een wandeling door een van de mooie natuurreservaten.

Per persoon vanaf €725,-

 

Rondreis

Rondreis Algarve

Deze Fly Drive rondreis brengt u naar het zonnige zuiden van Portugal. Monte Gordo, Albufeira en Lagos passeren, net als ruige kusten en gouden stranden, de revue tijdens deze schitterende rondreis door de Algarve.

Per persoon vanaf €627,-

 

Binnenland

Binnenland Rondreis: Lissabon naar Porto via Fatima en Coimbra

Maak kennis met de cultuur en religie van Portugal tijdens deze rondreis van Lissabon naar Porto. Onderweg bezoekt u o.a. bedevaartsoord Fátima, waaraan jaarlijks vele pelgrims een bezoek brengen. Een reis vol cultuur, historie, religie en natuur!

Per persoon vanaf €643,-

 

Rondreis

Rondreis Porto naar Lissabon via Coimbra en Obidos

Portugal is een land vol culturele schatten, welke u tijdens deze rondreis van Porto naar Lissabon zult ontdekken. Obidos, de historische stad die van oudsher op het landgoed van de koningin stond, is een van de hoogtepunten van deze reis.

Per persoon vanaf €660,-

 

Fly

Fly Drive Madeira

Tijdens deze Fly Drive vakantie naar Madeira ontdekt u dit prachtige bloemeneiland vanuit de hoofdstad Funchal. Maak kennis met de vriendelijke bevolking en de traditionele specialiteiten van Madeira: Madeira wijn, espada (zwarte degenvis) en natuurlijk de prachtige paradijsvogelbloem. Zowel voor de actieve, sportieve reiziger als de cultuurliefhebber is Madeira een paradijselijke vakantiebestemming.

Per persoon vanaf €828,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Portugal

Maak kennis met het groene, rustige Noord-Portugal tijdens deze unieke Fly Drive rondreis met verblijf in 5 authentieke Pousada's. Bezoek de Douro wijnregio en bewonder de mooiste natuurparken van Portugal.

Per persoon vanaf €709,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Algarve

Ontdek het zuiden van Portugal tijdens deze Fly Drive rondreis met verblijf in 3 schitterende Pousada's in de Algarve regio. Ontdek de verfijnde stranden, imposante kliffen en levendige badplaatsen en geniet van de zeevruchten in een van de uitstekende restaurants.

Per persoon vanaf €810,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Midden Zuid Portugal

Beleef Portugal in al haar facetten tijdens deze speciale Fly Drive rondreis door Noord, Midden en Zuid Portugal met verblijf in de mooiste Pousada's. Ontdek het groene land in het noorden, de ongerepte natuur in Alentejo (midden) en de verfijnde zandstranden in de Algarve (zuid).

Per persoon vanaf €968,-

 

Solares

Inclusief 3 wijnproeverijen

Solares Wijnroute Rondreis

Deze wijnrondreis met verblijf in unieke accommodaties laat u kennis maken met een culinaire kunstvorm die door de eeuwen heen steeds verder geperfectioneerd is: het produceren van wijnen. Verken de Minho en Douro wijnregio's van Portugal en ontdek de Vinho Verde wijn, een lichte en verfrissende wijn die nergens anders ter wereld geproduceerd wordt.

Prijs op aanvraag