Solares de Portugal is een uniek concept dat opgezet is om reizigers in Portugal van kwalitatieve accommodatie te kunnen voorzien. Tegelijk heeft de organisatie tot doel om het rijke architectonische en culturele erfgoed van Portugal te beschermen. Om deze twee ambities waar te maken, zijn verschillende karaktervolle huizen, de Turismo de Habitação, ingericht als locaties waar gasten kunnen verblijven.

Solares

Inclusief 3 wijnproeverijen

Solares Wijnroute Rondreis

Deze wijnrondreis met verblijf in unieke accommodaties laat u kennis maken met een culinaire kunstvorm die door de eeuwen heen steeds verder geperfectioneerd is: het produceren van wijnen. Verken de Minho en Douro wijnregio's van Portugal en ontdek de Vinho Verde wijn, een lichte en verfrissende wijn die nergens anders ter wereld geproduceerd wordt.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Solares Cultureel Erfgoed Rondreis

De Solares erfgoedroute loopt door de Douro-regio, die door UNESCO is aangemerkt als een gebied dat als erfgoed van wereldwijd belang is.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Diner inbegrepen bij elke Solares

Solares Gastronomie Rondreis

De gastronomie van Portugal is net zo rijk en gevarieerd als het landschap en het erfgoed. De zee drukt een groot stempel op het karakteristieke Portugese voedsel: u kunt er genieten van de eenvoud van een vers gevangen, gegrilde vis, of van de schaaldieren die overal langs de kust zo uit het water geplukt worden.

Prijs op aanvraag

 

Wat is Solares de Portugal?

Het is belangrijk om te benadrukken dat de Solares de Portugal geen hotels of guesthouses zijn. Het zijn statige landhuizen, elegante buitenverblijven en rustieke boerderijen, allemaal in het bezit van privépersonen. Een aantal van deze gebouwen waren enkele decennia terug in verval geraakt, maar inmiddels zijn alle Solares zorgvuldig gerestaureerd en opengesteld voor gasten. Bezoekers worden met open armen ontvangen, en zij worden behandeld als een deel van de familie. De Solares vertegenwoordigen de eeuwenlange culturele geschiedenis van Portugal; veel van de prachtige 17e- en 18e-eeuwse huizen zijn nog altijd in het bezit van de afstammelingen van de oprichters.

Bijzondere rondreis met verblijf in Solares de Portugal 

De eigenaars zullen u hartelijk verwelkomen, en terwijl u bij hen verblijft, delen zij graag hun kennis over de lokale bezienswaardigheden, regionale gastronomie, festivals en tradities met u. De Solares de Portugal liggen op pittoreske locaties door het hele land: u vindt ze onder andere temidden van schitterende tuinen, bij wijngaarden die heerlijke wijnen produceren, naast boomgaarden en in bossen. Vrijetijdsvoorzieningen zijn er genoeg: u kunt er paardrijden, tennissen, zwemmen of gebruik maken van de gamekamers. De Solares zijn in drie categorieën verdeeld, en ieder huis is uitgebreid geïnspecteerd en gecertifieerd om hoge kwaliteit, comfort en gastvrijheid te kunnen garanderen.

Solares Rondreis Boeken bij VakantiePortugal.nl 

Wij bieden unieke Solares Fly Drive Rondreizen met bijzondere thema’s aan, waarmee u op de manier van uw voorkeur kennis kunt maken met de Solares de Portugal concept.