Als u een echte liefhebber van natuur, cultuur, historie en wandelen bent, zijn onze Noord Portugal Rondreizen perfect voor u. Het Noorden van Portugal is minder toeristisch dan het zuiden, vanwege de lagere temperaturen. Dat maakt het niet tot een minder aantrekkelijke bestemming. De natuur is hier ronduit spectaculair, met uitgestrekte wijngaarden in de Dourovallei en onontdekte stranden aan de Costa Verde. Ook vindt u hier prachtige steden zoals de Heilige stad Braga en het middeleeuwse GuimarĂ£es.

Rondreis

Inclusief verblijf in de Dourovallei

Rondreis Noord Portugal

Ontdek het groene, rustige Noord-Portugal tijdens de Fly Drive rondreis langs Portugese landhuizen en paleizen, langgerekte wijngaarden waarvan de druiven tot port worden verwerkt en historische steden als Porto, Viseu, Coimbra en Aveiro.

Per persoon vanaf €712,-

 

Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-

 

Pousada

Pousada Rondreis Noord Portugal

Maak kennis met het groene, rustige Noord-Portugal tijdens deze unieke Fly Drive rondreis met verblijf in 5 authentieke Pousada's. Bezoek de Douro wijnregio en bewonder de mooiste natuurparken van Portugal.

Per persoon vanaf €709,-

 

Porto

Voor wijnliefhebbers

Porto en de Douro vallei

Een rondreis door Porto en de Douro vallei is een geweldige manier om het Noorden van Portugal te verkennen. De regio staat bekend om zijn prachtige landschappen, heerlijke wijnen en rijke geschiedenis!

Per persoon vanaf €645,-

 

Solares

Diner inbegrepen bij elke Solares

Solares Gastronomie Rondreis

De gastronomie van Portugal is net zo rijk en gevarieerd als het landschap en het erfgoed. De zee drukt een groot stempel op het karakteristieke Portugese voedsel: u kunt er genieten van de eenvoud van een vers gevangen, gegrilde vis, of van de schaaldieren die overal langs de kust zo uit het water geplukt worden.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Inclusief 3 wijnproeverijen

Solares Wijnroute Rondreis

Deze wijnrondreis met verblijf in unieke accommodaties laat u kennis maken met een culinaire kunstvorm die door de eeuwen heen steeds verder geperfectioneerd is: het produceren van wijnen. Verken de Minho en Douro wijnregio's van Portugal en ontdek de Vinho Verde wijn, een lichte en verfrissende wijn die nergens anders ter wereld geproduceerd wordt.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Solares Cultureel Erfgoed Rondreis

De Solares erfgoedroute loopt door de Douro-regio, die door UNESCO is aangemerkt als een gebied dat als erfgoed van wereldwijd belang is.

Prijs op aanvraag

 

Noord Portugal Fly Drive Rondreizen

In Noord Portugal vindt u onder andere het Peneda-Gerês natuurreservaat. Het is het enige Portugese beschermde natuurgebied en heeft een omvang van 700km2. Hier vindt u vele unieke dier- en plantensoorten, zoals de Gerês lelie, de Iberische wolf of de Barrosã runderen. U kunt hier prachtige wandelingen maken. Als u een actieve vakantie wilt is Noord-Portugal perfect. Zo kunt u in de Douro regio niet alleen genieten van de heerlijke wijn en port die hier vandaan komt, maar kunt u ook fietstochten maken, mountainbiken, klimmen, abseilen en zelfs raften! Ook voor de echte cultuurliefhebbers is hier veel te doen. Terwijl u rondreist door Noord Portugal zult u een diversiteit aan stadjes tegenkomen. Breng een dag door in Braga, de heilige stad die op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela ligt en één van de oudste bisdommen van Portugal is. Ook het pelgrimsoord Bom Jesus do Monte is de moeite waard. Hier vindt u het indrukwekkende Santuário do Bom Jesus, met trappen en 17 terrassen die ervoor liggen, versierd met fonteinen. Viana do Castelo wordt gezien als de parel van de Costa Verde. Het heeft een prachtig middeleeuws centrum, 19e-eeuwse boulevards, landhuizen in Manuelstijl en Rococo paleizen. De stranden liggen op loopafstand. Ten slotte kunt u Guimarães niet gemist hebben. In dit Noord Portugese stadje staat de wieg van het hedendaagse Portugal. Vanwege het prachtig gerestaureerde historische centrum is Guimarães in 2001 door UNESCO tot werelderfgoed benoemd. Een rondreis door Noord Portugal is een geweldige manier om dit prachtige stuk van het Iberisch schiereiland op een ontspannen manier te ontdekken.