Als u een echte liefhebber van natuur, cultuur, historie en wandelen bent, zijn onze Noord Portugal Rondreizen perfect voor u. Het Noorden van Portugal is minder toeristisch dan het zuiden, vanwege de lagere temperaturen. Dat maakt het niet tot een minder aantrekkelijke bestemming. De natuur is hier ronduit spectaculair, met uitgestrekte wijngaarden in de Dourovallei en onontdekte stranden aan de Costa Verde. Ook vindt u hier prachtige steden zoals de Heilige stad Braga en het middeleeuwse GuimarĂ£es.

Rondreis

Inclusief Douro Rivier Cruise

Rondreis Noord Portugal

Ontdek het groene, rustige Noord-Portugal tijdens de Fly Drive rondreis langs Portugese landhuizen en paleizen, langgerekte wijngaarden waarvan de druiven tot port worden verwerkt en historische steden als Porto, Viseu, Coimbra en Aveiro.

Per persoon vanaf €444,-

 

Noord Portugal Fly Drive Rondreizen

In Noord Portugal vindt u onder andere het Peneda-Gerês natuurreservaat. Het is het enige Portugese beschermde natuurgebied en heeft een omvang van 700km2. Hier vindt u vele unieke dier- en plantensoorten, zoals de Gerês lelie, de Iberische wolf of de Barrosã runderen. U kunt hier prachtige wandelingen maken. Als u een actieve vakantie wilt is Noord-Portugal perfect. Zo kunt u in de Douro regio niet alleen genieten van de heerlijke wijn en port die hier vandaan komt, maar kunt u ook fietstochten maken, mountainbiken, klimmen, abseilen en zelfs raften! Ook voor de echte cultuurliefhebbers is hier veel te doen. Terwijl u rondreist door Noord Portugal zult u een diversiteit aan stadjes tegenkomen. Breng een dag door in Braga, de heilige stad die op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela ligt en één van de oudste bisdommen van Portugal is. Ook het pelgrimsoord Bom Jesus do Monte is de moeite waard. Hier vindt u het indrukwekkende Santuário do Bom Jesus, met trappen en 17 terrassen die ervoor liggen, versierd met fonteinen. Viana do Castelo wordt gezien als de parel van de Costa Verde. Het heeft een prachtig middeleeuws centrum, 19e-eeuwse boulevards, landhuizen in Manuelstijl en Rococo paleizen. De stranden liggen op loopafstand. Ten slotte kunt u Guimarães niet gemist hebben. In dit Noord Portugese stadje staat de wieg van het hedendaagse Portugal. Vanwege het prachtig gerestaureerde historische centrum is Guimarães in 2001 door UNESCO tot werelderfgoed benoemd. Een rondreis door Noord Portugal is een geweldige manier om dit prachtige stuk van het Iberisch schiereiland op een ontspannen manier te ontdekken.