Wie Porto zegt, zegt Port wijn. De haven van Porto was ooit de plek vanwaar de port wijn naar de rest van de wereld werd verscheept. Tegenwoordig is Porto meer dan alleen een wijnstad. Natuurlijk is een wijnproeverij een must als u hier bent, maar daarnaast is er veel te doen en te zien in deze prachtige stad. Mocht u ruim de tijd hebben, kunt u ook nog de Costa Verde verkennen, met zijn vele wijngaarden vlak bij zee.

Rondreis

Rondreis Porto naar Lissabon via Coimbra en Obidos

Portugal is een land vol culturele schatten, welke u tijdens deze rondreis van Porto naar Lissabon zult ontdekken. Obidos, de historische stad die van oudsher op het landgoed van de koningin stond, is een van de hoogtepunten van deze reis.

Per persoon vanaf €660,-

 

Fly

Fly Drive Rondreis Noord en Midden Portugal

Van de kust tot het prachtige binnenland: tijdens deze Fly Drive rondreis door Noord- en Midden-Portugal ontdekt u vele facetten van dit mooie land. U bezoekt grote steden, zoals Porto en Lissabon, en geniet van de natuur in de groene Dourovallei en het indrukwekkende natuurpark Serra da Estrela. Ook maakt u kennis met de vele visserijtradities aan de kust.

Per persoon vanaf €688,-

 

Porto

Voor wijnliefhebbers

Porto en de Douro vallei

Een rondreis door Porto en de Douro vallei is een geweldige manier om het Noorden van Portugal te verkennen. De regio staat bekend om zijn prachtige landschappen, heerlijke wijnen en rijke geschiedenis!

Per persoon vanaf €645,-

 

Solares

Diner inbegrepen bij elke Solares

Solares Gastronomie Rondreis

De gastronomie van Portugal is net zo rijk en gevarieerd als het landschap en het erfgoed. De zee drukt een groot stempel op het karakteristieke Portugese voedsel: u kunt er genieten van de eenvoud van een vers gevangen, gegrilde vis, of van de schaaldieren die overal langs de kust zo uit het water geplukt worden.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Inclusief 3 wijnproeverijen

Solares Wijnroute Rondreis

Deze wijnrondreis met verblijf in unieke accommodaties laat u kennis maken met een culinaire kunstvorm die door de eeuwen heen steeds verder geperfectioneerd is: het produceren van wijnen. Verken de Minho en Douro wijnregio's van Portugal en ontdek de Vinho Verde wijn, een lichte en verfrissende wijn die nergens anders ter wereld geproduceerd wordt.

Prijs op aanvraag

 

Solares

Solares Cultureel Erfgoed Rondreis

De Solares erfgoedroute loopt door de Douro-regio, die door UNESCO is aangemerkt als een gebied dat als erfgoed van wereldwijd belang is.

Prijs op aanvraag

 

Citytrip Porto

De belangrijkste bezienswaardigheid in Porto is de Ribeiria, een prachtige oude wijk die sinds 1996 Werelderfgoed genoemd mag worden. Deze wijk ligt aan de oever van de rivier Douro, vanaf de rivier kronkelen de nauwe, geplaveide straatjes omhoog de wijk in. Ook het São Bento station is niet te missen. Het is betegeld met afbeeldingen van de geschiedenis van de stad en de geschiedenis van transport. Een prachtig kijkje in de Portugese historie. Ook de Igreja San Francisco, een Gotische kerk waar u een prachtige Bijbelse stamboom kunt bezichtigen, is zeer de moeite waard. De kloosterkerk Serra de Pilar in het nabijgelegen dorpje Vila Nova de Gaia, is de perfecte plek om port te proeven.