Wie Porto zegt, zegt Port wijn. De haven van Porto was ooit de plek vanwaar de port wijn naar de rest van de wereld werd verscheept. Tegenwoordig is Porto meer dan alleen een wijnstad. Natuurlijk is een wijnproeverij een must als u hier bent, maar daarnaast is er veel te doen en te zien in deze prachtige stad. Mocht u ruim de tijd hebben, kunt u ook nog de Costa Verde verkennen, met zijn vele wijngaarden vlak bij zee.

Rondreis

Rondreis Porto naar Lissabon via Coimbra en Obidos

Portugal is een land vol culturele schatten, welke u tijdens deze rondreis van Porto naar Lissabon zult ontdekken. Obidos, de historische stad die van oudsher op het landgoed van de koningin stond, is een van de hoogtepunten van deze reis.

Per persoon vanaf €409,-

 

Citytrip Porto

De belangrijkste bezienswaardigheid in Porto is de Ribeiria, een prachtige oude wijk die sinds 1996 Werelderfgoed genoemd mag worden. Deze wijk ligt aan de oever van de rivier Douro, vanaf de rivier kronkelen de nauwe, geplaveide straatjes omhoog de wijk in. Ook het São Bento station is niet te missen. Het is betegeld met afbeeldingen van de geschiedenis van de stad en de geschiedenis van transport. Een prachtig kijkje in de Portugese historie. Ook de Igreja San Francisco, een Gotische kerk waar u een prachtige Bijbelse stamboom kunt bezichtigen, is zeer de moeite waard. De kloosterkerk Serra de Pilar in het nabijgelegen dorpje Vila Nova de Gaia, is de perfecte plek om port te proeven.